2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Θράσος....


Δώστε τέλος στη φτώχεια. Ποιοι; Οι φτωχοί;
Οι καταδικασμένοι  απ' τους ''ανθρωπιστές'' σε εξαθλίωση;
Τον τελευταίο καιρό ο ελληνικός λαός έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το γέλιο, αν δεν προκαλούσαν την οργή. 


Πέρα από τις δηλώσεις του εθνικού μας εξοργιστή, κ. Πάγκαλου, έχουμε και άλλους που επιδιώκουν ή να μας κοροϊδέψουν, ή να μας εκνευρίσουν. Πρώτη περίπτωση, μια διαφήμιση της ACTIONAID. Η γνωστή ανθρωπιστική οργάνωση, αφού μας θυμίζει τι προσφέραμε τόσα χρόνια στις χώρες της Αφρικής που μαστίζονται απ' την πείνα, μας λέει πως η οικονομική κρίση δε θα πρέπει να σταματήσει την προσφορά μας! 

Δηλαδή τη στιγμή που οι Έλληνες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απαραίτητα, κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι άστεγοι και μοναδική τους ελπίδα επιβίωσης είναι τα συσσίτια, κάποιοι αυτοκτονούν και πολλά ελληνόπουλα λιποθυμούν από τον υποσιτισμό, έρχεται μια ανθρωπιστική οργάνωση να μας πει να μη σταματήσουμε να προσφέρουμε στην Αφρική, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Δεν ενδιαφέρεται η ACTIONAID για το ότι πολλοί Έλληνες ζουν σε συνθήκες Αφρικής, ή χειρότερα, αλλά με εγωιστικό, θα έλεγε κανείς, τρόπο μας παρακινεί να συνεχίσουμε να τρέφουμε την Αφρική.

Αυτή η διαφήμιση είναι προκλητική, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έσχατης ένδειας και, μάλιστα, κατηγορείται από οργανώσεις αδερφικές της ACTIONAID για ρατσισμό. Δηλαδή, από τη μια οι ανθρωπιστικές οργανώσεις μας ψέγουν και μας διασύρουν διεθνώς για ρατσισμό, για ξενοφοβία και για δήθεν τρομοκράτηση των λαθρομεταναστών (!), και από την άλλη μας καλούν ουσιαστικά να ξεχάσουμε τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη και το υστέρημά μας να το στείλουμε στην... Αφρική, τους ανθρώπους της οποίας υποτίθεται ότι μισούμε ως ρατσιστές που είμαστε. Αλήθεια, γιατί η εν λόγω οργάνωση δεν απευθύνεται στη Γερμανία, ή σε κάποια άλλη πλούσια και μη ρατσιστική χώρα;

Μια άλλη περίπτωση πρόκλησης της κοινής λογικής, είναι η διαφήμιση της ένωσης ξενοδόχων που επιχειρεί να μας θέσει μπροστά στις ευθύνες μας - τι πρωτότυπο! όλοι θέτουν τους άλλους προ των ευθυνών τους, ξεχνώντας τις δικές τους. Μας θυμίζει ότι πολλοί τουρίστες επέλεξαν την Ελλάδα παρά την εχθρική προπαγάνδα και πρέπει να φανούμε αντάξιοι της προτίμησής τους. Εμείς, οι απλοί πολίτες. Δηλαδή, αν δε μείνουν ευχαριστημένοι οι ξένοι που μας προτίμησαν, θα φταίμε εμείς και όχι οι ίδιοι οι ξενοδόχοι που απ' ό, τι πληροφορούμαστε οι περισσότεροι απέλυσαν τους Έλληνες υπαλλήλους τους, για να προσλάβουν αλλοδαπούς εργαζόμενους - οι περισσότεροι παράνομοι. Ενδεικτικό είναι πως εν μέσω τουριστικής περιόδου που υποτίθεται ότι δίνει δουλειά στους Έλληνες, οι δείκτες ανεργίας του ΟΑΕΔ χτύπησαν κόκκινο.

Το παράδοξο είναι ότι η εν λόγω διαφήμιση προβάλλεται λίγο καιρό μετά το βιασμό και τη βάρβαρη κακοποίηση της 15χρονης Μυρτούς στην Πάρο από Πακιστανό εργαζόμενο σε ξενοδοχείο. Μετά από αυτό το τραγικό συμβάν και πολλά άλλα με θύματα Έλληνες και ξένους παραθεριστές από λαθρομετανάστες που σημειώθηκαν μεν στους δείκτες της εγκληματικότητας, αλλά δε συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας, ο Έλληνας πολίτης θα φταίει για την κακή εικόνα που θα βγει προς το εξωτερικό;

Τελικά, για ό, τι γίνεται σ' αυτήν τη χώρα την ευθύνη έχει ο απλός πολίτης και όχι αυτοί που διαχειρίζονται τη χώρα και αποφασίζουν και διατάζουν για τις ζωές όλων μας, χωρίς, φυσικά, να λαμβάνουν υπ' όψιν τους τη δική μας άποψη, έτσι μας λένε οι άνθρωποι που παρόλο που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις ποτέ δεν ευθύνονται για τίποτα... Θράσος.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: