2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Ζητείται Μακάριος!...Μακαριώτατε

Τώρα τελευταία έχετε γίνει ο μαϊντανός της επικαιρότητας. Και, όπως συμβαίνει, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι σας χειροκροτούν και άλλοι σας αποδοκιμάζουν.

Σε ομιλία σας, λένε, στη γιορτή του αγίου Παντελεήμονα, συστήσατε στο λαό υπομονή. Και έγινε, όπως ήταν επόμενο, το «σώσε»…

Γιατί, Μακαριώτατε, η υπομονή δεν τρώγεται. Και κυρίως δεν «τρώγεται», όταν τη συνιστούν άνθρωποι χορτάτοι: Όπως οι δεσποτάδες, οι πολιτικοί και κάποιοι φασιστολογούντες, παραχορτασμένοι δημοσιογράφοι…
Τι υπομονή, Μακαριώτατε, να κάμει αυτός, που δεν έχει εργασία και δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του και βλέπει την οικογένειά του να πεινά και να υποφέρει!

Κάποιοι σας συγκρίνουν με τους ιεράρχες του ’21. Και λένε ότι εκείνοι δεν συνιστούσαν στο λαό υπομονή, αλλά έκαμαν επανάσταση. 

Και βρίσκουν ότι κάποιοι από σας εκεί ψηλά «μας υπονομεύετε»…

Κάποιοι άλλοι σας συγκρίνουν με το μακαρίτη το Χριστόδουλο. Και λένε ότι, από τη μέρα του θανάτου του Χριστόδουλου, η εκκλησία είναι ουσιαστικά ακέφαλη.


Βέβαια και ο Χριστόδουλος ήταν, σε τελική ανάλυση, ένας πολιτικάντης. Γιατί τίποτε δεν έκαμε απ’ τα όσα είχε υποσχεθεί, όταν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ είχαν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Εκκλησίας.
Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο Χριστόδουλος είχε φωνή. Φωνή, που, φρόντισαν να εξαφανίσουν εκείνοι, που σχεδίαζαν να φέρουν τη χώρα στο σημερινό της κατάντημα.
Γι’ αυτό, όπως όλα δείχνουν, και τον δολοφόνησαν. Γιατί, προφανώς, φοβόντουσαν μήπως μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Αλλά τη θύελλα, που προκάλεσε η περί υπομονής ομιλία σας, φροντίσατε να την κατευνάσετε με άλλη σας ομιλία, με την οποία στραφήκατε εναντίον των ευρωπαίων τοκογλύφων.

Για την οποία και κάποιοι έσπευσαν να σας επαινέσουν. Και βέβαια τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να διατυμπανίσουν το γεγονός ποικιλοτρόπως…

Αλλά μπαίνει το ερώτημα:

Γιατί τόσο όψιμα και καθυστερημένα ανακαλύψατε τους τοκογλύφους;
Μπορεί ο ίδιος να μην είχατε την οξυδέρκεια να το αντιληφθείτε. Αλλά δεν ακούσατε τίποτε;
Όταν εδώ και τρία, περίπου, χρόνια, όχι μόνο πάμπολλοι ειδήμονες, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα του λαού, δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν, σε όλους τους τόνους, την δολοφονική επιδρομή των τοκογλύφων εναντίον μας!…

Και το άλλο θέμα είναι το γιατί ξεχάσατε τους ντόπιους συνεργάτες τους; 

Τους εφιάλτες, οι οποίοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τα εγκληματικά συμφέροντα των τοκογλύφων.
Αφού, χωρίς τον προδοτικό οίστρο τους και τις Κερκόπορτες, που άνοιξαν, τίποτε δεν θα μπορούσαν να κάμουν οι τοκογλύφοι….

Μακαριώτατε

Οι αληθινοί ηγέτες-και μάλιστα οι εκκλησιαστικοί- δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα ούτε λένε μισές αλήθειες.
Όπως εσείς τώρα επιχειρείτε να κάνετε. Προβλέπουν και ποδηγετούν το λαό. Και μένουν πιστοί και αμετακίνητοι στο εθνικό και πατριωτικό χρέος τους, έναντι πάσης θυσίας.

Βέβαια-θα πούνε κάποιοι- δεν βλέπετε τα όσα κάνει η Εκκλησία με το φιλανθρωπικό της έργο, για χάρη του δεινοπαθούντος λαού!

Αλλά κάποιοι άλλοι θα μας πούνε ότι το έργο αυτό στηρίζεται στις προσφορές και πάλι του λαού.
Ενώ έργο της εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι, πριν απ’ την ελεημοσύνη να παλέψει για τη δικαιοσύνη.

Αν θέλετε, λέει ο Χριστός, να λύσετε όλα σας τα προβλήματα και να έχετε έναν κόσμο παρόμοιο με τη βασιλεία του Θεού, πρωταρχικό σας έργο είναι ν’ αγωνιστείτε για τη δικαιοσύνη.

Όμως οι αγώνες στοιχίζουν! Και κάποτε πολύ ακριβά. Τη στιγμή, που η τωρινή εκκλησιαστική ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει τα προνόμιά της.

Και κάποιοι, μάλιστα, όχι μόνο δεν διακινδυνεύουν, αλλά και συμπαρίστανται στο καθεστώς της τοκογλυφίας και της προδοσίας.
 
Ει μήπως δεν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιοι «ευλαβέστατοι» αρχιερείς και ιερείς έδωσαν γραμμή στο ποίμνιό τους, στις παρελθούσες εκλογές, να μας φορτώσουν και πάλι στο σβέρκο τα επιβλαβέστατα για την πατρίδα και το έθνος κολεγιόπαιδα της Μπίλντεμπεργκ!

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις: 

Όπως ο Σιατίστης Παύλος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Γλυφάδας Παύλος, ο Μεσογαίας Νικόλαος. Και κάποιοι, ενδεχομένως, άλλοι. Οι οποίοι και βλέπουν και προβλέπουν και φωνάζουν.

Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν τα ηνία της Εκκλησίας στα χέρια τους.


Οπότε το βάρος της τεράστιας ευθύνης, Μακαριώτατε, γυρίζει και πάλι σε σας. Που είστε αναγκασμένος να επιλέξετε ανάμεσα στους πατριώτες και τους προδότες, ανάμεσα στους Έλληνες και τους ανθέλληνες. Έστω και τόσο καθυστερημένα…

Το 1987, όταν το κράτος απειλούσε να πάρει τη, λεγόμενη, εκκλησιαστική περιουσία πραγματοποιήσατε πανελλήνιο συλλαλητήριο. Τώρα, που ολάκερη η πατρίδα και το έθνος διατρέχουν τον έσχατο κίνδυνο, γιατί δεν κηρύσσετε πανελλήνια πανστρατιά, με σκοπό την ανατροπή της καταστροφικής αθλιότητας.

Ο Ελληνικός λαός περιμένει από σας να εγκαταλείψετε την μακαριότητά σας. Και, αντί για διακοσμητικός Μακαριώτατος να γίνετε εθνικός ηγέτης σαν τον Κύπρου Μακάριο.

Κι, αν η ηλικία σας δεν σας το επιτρέπει, παραιτηθείτε και προωθείστε τον καταλληλότερο.

Οι χλιαρότητες δεν κατευνάζουν την πίκρα και την οδύνη του λαού. Αντίθετα μάλιστα, πέρα απ’ τη δίκαιη οργή του και την ιερή του αγανάκτηση, προκαλούν και την ολοένα διογκούμενη ναυτία του.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

13 σχόλια:

marianaonice είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΥΓΕΕΕ!! Αυτό μόνο μπορώ να πω σ' αυτή την τρομερή ανάρτηση!!

"...έργο της εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι, πριν απ’ την ελεημοσύνη να παλέψει για τη δικαιοσύνη..."

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Πω πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω τι εγραψε ο άνθρωπος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.

Με την παρατήρηση πάντα ότι"χωρίς το θέλημα Θεού ούτε πουλί στο βρόχι"...

Μπορεί να ψάχνουμε μέρες να συνταιριάσουμε δυό λέξεις. Και να μη μας "βγαίνουν".

Κι έρχεται κάποια στιγμή, που το κουβάρι ξετυλίγεται μόνο του.

Σε σημείο, που, σε τεική ανάλυση, να πιστεύεις, ότι κάποιος άλλος σου τα υπαγορεύει.

Ας είναι ευλογημένος ο Θεός, που κάθε φορά μας προσφέρει το νήμα των διεξόδων...

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

"χωρίς το θέλημα Θεού ούτε πουλί στο βρόχι"... παπά Ηλία;;;;;;;;;;;;

Και τότε γιατι;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πες μου το "γιατί" να σου πω το διότι.

Αν βέβαια μπορώ....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Γιατι πάτερ όλα αυτα τότε που συμβαίνουν ανέκαθεν γυρω μας;;;;;;;;;;;

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Καλησπέρα Ρίκη. Αν θέλεις βάλε το ερώτημα αυτό στην αυθεντική ιστοσελίδα του πατέρα Ηλία. Έχουμε μια μικρή παρέα εκεί και το ερώτημα σου θα προκαλέσει μια καλή συζήτηση.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Χρήστος Δημάρης
Επειδη δεν είμαι και τόσο καλή στα ηλεκτρονικά μπορείς να το βάλεις εκ μερους μου

Χρήστος Δημάρης είπε...

Ούτε και εγώ είμαι καλός. Σε λίγη ώρα θα το μεταφέρω. Έχουμε και τον παπά Κώστα στην παρέα μας. Να ξέρεις όμως πως ο διάλογος δεν είναι πάντα γρήγορος. Μπορεί να γράψεις κάτι σήμερα και να πάρεις την απάντηση αύριο.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

καλα αυτο το ξερω...το μπλοκ του παπα Ηλια δεν ξερω, δωσε λινκ να παρακολουθώ

Ανώνυμος είπε...

http://papailiasyfantis.wordpress.com/

marianaonice είπε...

Ρίκη
στο τέλος της ανάρτησης του Παπά Ηλία πάντα έχει σύνδεσμο με το όνομά του, πατάς και σε βγάζει στο μπλογκ του.

Ανώνυμος είπε...

Απουσίασα για ένα διήμερο και είναι επόμενο να υπάρχει ασυνέχεια στο διάλογο.

Με την παροιμία "χωρίς το θέλημα Θεού..." ήθελα να υπαινιχθώ την ανάγκη να βρεθούμε σε κάποια στιγμή δημιουργικότητας, προκειμένου να κάμουμε ή να γράψουμε κάτι...

Και αυτή η στιγμή αισθενόμαστε, συχνά, να μας έρχεται από κάπου αλλού, σαν ένα δώρο, που χωρίς να πολυκοπιάσουμε μας προσφέρεται.

Ενώ άλλες φορές, παρά τις οποιεσδήποτε προαπάθειές μας δεν καταφέρνουμε τίποτε το ουσιαστικό.

Ή άλλες προεκτάσεις, που δόθηκαν είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά λόγω της ροής των αναρτήσεων, πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να τις διερευνήσουμε.

Ίσως μας ξαναδοθούν ευκαιρίες.

Πάντως σας ευχαριστώ όλους για την πρόθεση να βοηθήσετε...