2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Έλεγχος; Ποιος έλεγχος!

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΚΑΠΟΙΟΙ έπρεπε να πιάσουν το τιμόνι και το’ πιασαν, το πλήρωμα στο πόστο του, οι άλλοι στο κουπί. Θα μας βγάλουν απ’ τη θύελλα που φτιάχνει ναύτες και ναυαγούς οι ίδιοι που (κυρίως) ευθύνονται για τις…τρύπες στο καράβι;
ΚΑΙ βάλθηκαν να εισπράξουν, άτσαλα και βιαστικά. Με το άγχος της Τρόικας και χωρίς προετοιμασία. Με τους ίδιους δαιδαλώδεις νόμους και με την γραφειοκρατία τυραννική στους «εντός» υπηκόους και απωθητική στους έξωθεν…επενδυτές. Και, βέβαια, δεν εισπράττεις εύκολα δημόσιο χρήμα υπό καθεστώς αμοιβαίας αμφισβήτησης κράτους και πολιτών. Αυτή (η αμφισβήτηση) στήθηκε σε δεκαετίες «αγώνων» και καμιά Ευρώπη δεν…αφελληνίζει τον ρωμιό που επιμένει ελληνικά. Με νύχια, δόντια και σεβασμό στις «παραδόσεις». Με τι άλλο; Με τον βιομήχανο να φοροδιαφεύγει, τον επιχειρηματία να φοροκλέβει και τον…παζαρτζή να μη σου κόβει απόδειξη.
ΩΣΤΟΣΟ, κάτι τρέχει και…αγρίεψαν οι «εισπράκτορες». Δεν αστειεύεται το ΣΔΟΕ και οι έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε καφετέριες και εστιατόρια σπέρνουν τον τρόμο. Απ’ τη στιγμή που πέφτει το σήμα και οι (φορο)κλέφτες αμύνονται, μέχρι να σημάνει λυτρωτική «λήξη» και τέλος συναγερμού.
ΕΔΩ θα σταθούμε και θα (ξανα)αφηγηθούμε κάτι προσωπικό και βιωματικό. Γερμανία, πρωί, παλιόκαιρος και στο αστικό 5-6 επιβάτες. Κουβέντα με τη «γριούλα» 2-3 θέσεις μπροστά. Για τον καιρό κλπ.. Καλόκαρδη και ευγενική, μου απαντά χαμογελώντας(!) και η κουβέντα κόβεται ξαφνικά. 





Σηκώνεται, περνάει στο μπράτσο της ένα περιβραχιόνιο και, σε ύφος αυστηρό: Τα εισιτήριά σας, παρακαλώ! Ήταν ο ελεγκτής (ελέγκτρια) και πού να το φαντασθείς, πώς και γιατί να υποψιαστείς.
ΣΤΗΝ πατρίδα μας της φοροκλοπής και της παραμένουσας (ιστορικής) ευαισθησίας σε…κουκούλες, ο ελεγκτής ντύνεται, στολίζεται και, με τα διακριτικά του…διακριτά, πάει για έλεγχο. Τον βλέπουν και αμύνονται. Παίρνουν τα μέτρα τους, το «νέο» ταξιδεύει (αστραπιαία), το…ένστικτο λειτουργεί και η συναδελφική αλληλεγγύη κάνει το θαύμα της. Άδειο το καλάθι του εφοριακού και το δημόσιο περιμένει.
ΚΑΠΟΤΕ ξετρύπωναν τους κομμουνιστές ρίχνοντας δίπλα τους έναν «ομοϊδεάτη» για δόλωμα. Αργότερα, μας φωτογράφιζε τους «συνοδοιπόρους» του 1-1-4 ο διπλανός χαφιές παραμένοντας άγνωστος. Το’ θελε η εξουσία και το πετύχαινε.
ΣΗΜΕΡΑ, δεν το θέλει. Γι αυτό δεν ρίχνει έναν εφοριακό - «πελάτη» στο μαγαζί του φοροκλέφτη για ν’ αδειάσει στο καλάθι τα…λαβράκια, έναν αστυνομικό με πολιτικά σε στέκια της φοροδιαφυγής και της παρανομίας.

3 σχόλια:

Χρήστος Δημάρης είπε...

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με προηγούμενη επιστολή μου σας είχα ενημερώσει για την μηνυτήρια αναφορά μου που είχα υποβάλει και είχε σαν θέμα την υπόθεση των πλασματικών υπερωριών των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου της Νέας Ιωνίας. Σε αυτήν την μηνυτήρια αναφορά είχα επισυνάψει τις δηλώσεις των δημοτικών συμβούλων της Νέας Ιωνίας κυρίων Κουκουλάρη (Σχετ. 1 http://www.zonews.gr/Index.php?showbody=1&search=1&articleid=4597&skey=$$%F5%F0%E5%F1%F9%F1%DF%E5%F2 ) και Χατζησαββίδη (Σχετ. 2 http://www.zonews.gr/Index.php?showbody=1&search=1&articleid=6700&skey=$$%F5%F0%E5%F1%F9%F1%DF%E5%F2 ) οι οποίοι ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους στοιχεία που δείχνουν πως εργαζόμενοι που ήταν σε άδεια πληρώθηκαν υπερωρίες. Σε αυτήν την μηνυτήρια αναφορά είχα επισυνάψει ανακοίνωση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας κυρίου Γκότση ο οποίος παραδέχονταν ότι επί δημαρχίας Χαραλάμπους υπήρχε το αισχρό καθεστώς των πλασματικών υπερωριών.(Σετ. 3 http://www.zonews.gr/Index.php?showbody=1&search=1&articleid=6630&skey=$$%F5%F0%E5%F1%F9%F1%DF%E5%F2 ) Σας επισυνάπτω (Σχετ. 4) και την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία απορρίπτει την έγκληση μου και με τιμωρεί επιβάλλοντας μου να πληρώσω και τα «δικαστικά έξοδα της παρούσης». Αφού σας ευχαριστήσω για την προηγούμενη παρέμβαση σας, ζητώ και πάλι την βοήθεια σας προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και σε αυτή την υπόθεση.

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΕΛΕΓΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ! Κύριε Νικολαΐδη οι προηγούμενες επιστολές μου είχαν σαν αποτέλεσμα την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τις εξής υποθέσεις: 1) Το σκάνδαλο των προμηθειών των δημοτικών λεωφορείων του δήμου της Νέας Ιωνίας 2) Το σκάνδαλο του κτηρίου Ρεγγίνα που κόστισε γύρω στο 1.300.000 ευρώ 3) Το σκάνδαλο του δημοτικού site που κόστισε 300.000 ευρώ 4) Το σκάνδαλο ενός πλασματικού διορισμού 5) Το σκάνδαλο της εξαπάτησης της ίδιας της δικαιοσύνης σε μια υπόθεση απιστίας. Επίσης είχαν αποτέλεσμα την άσκηση μιας μήνυσης για μια υπόθεση ψευδομαρτυρίας πέντε ευυπόληπτων πολιτών.
Το κυνήγι της παραπάνω διαφθοράς δεν ήταν δική μου δουλειά. Ζήτησα να δω τον τότε Περιφερειάρχη κύριο Μανιάτη, τον τότε γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κύριο Λιακόπουλο, τον τότε υπουργό κύριο Παυλόπουλο, τον τότε υπουργό κύριο Ραγκούση. Είχα ενημερώσει και τον τότε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κύριο Παπανδρέου. Έχω ενημερώσει για την συγκάλυψη που γίνεται και τους κυρίους Τσίπρα και Κουβέλη οι οποίοι καταδίκασαν τον Υδραίο καταστηματάρχη. Κανείς δεν ζήτησε να με δει από κοντά. Εκτός από τις ποινικές ευθύνες υπάρχουν και οι πειθαρχικές ευθύνες. Εσείς τι νομίζετε ότι έγινε σε αυτό το κομμάτι; Έλεγχος; ποιος έλεγχος! Το μόνο που μου μένει είναι να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Τέντε αφού γι αυτόν δεν είμαι μόνο για να πληρώνω φόρους αλλά είμαι ένας Έλληνας πολίτης!

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητήριά μου, κ. Δημάρη, για τον αγώνα σας με συγκεκριμένες ενέργειες.
Δεν πέφτουν στο κενό παρόμοιες προσπάθειες, ανεξαρτήτως (βραχυπροθέσμου) αποτελέσματος. Να είσθε βέβαιος. Όλα καταγράφονται και η ζύμωση δεν είναι ορατή.
Με εκτίμηση
Θ.Ν.