2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

«Αγώνας» πολιτικών

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΣΤΟΝ απόηχο του ανοσιουργήματος του κ. Πολύδωρα. Ξανακτύπησαν «άλλοι». Ενθαρρυμένοι απ’ τον «στιγμιαίο» θόρυβο του προηγούμενου. Το ξανάπαμε, υπάρχει επόμενος όταν υπάρχει ατιμώρητος προηγούμενος. Ακολουθούν, λοιπόν, σε διορισμούς «αγαπημένων» τους σε θέση μετακλητού συνεργάτη οι κ. κ. Πετσάλνικος και Καμένος, ανέχονται μονοθεσίτες και…διπλοαμειβόμενους στα Υπουργεία τους οι κ.κ. Μανιτάκης και Λυκουρέντζος, με τη Βουλή να καθεύδει. Δεν βγαίνει ΕΝΑΣ/ΜΙΑ τους να αποκαλύψει και να καταγγείλει, να τους τα ψάλει «από μέσα» και, αν δεν εισακουστεί, να πάει…απέναντι. Με τον κόσμο που τους ανέχεται (αλλά και τους  ψηφίζει).
ΚΑΙ, βέβαια, καθένας έχει τους λόγους του για ό,τι κάνει και δεν κάνει. Τσιρίζουν κοκορομαχούντες οι εθνοπατέρες μας βάσει των «ιδεολογιών» τους, αλλά πάνε για…ύπνο από νωρίς και δίκην κότας. Σκιάζονται να τα βάλουν, δημόσια, με «συνάδελφο». Λες κάτι να’ χει έκαστος να κρύψει, ως ευνοηθείς ατομικά είτε ομαδικά (κομματικά) ή κάνει την κορόιδα γιατί πρόκειται να αμαρτήσει μελλοντικά;
ΣΗΜΑΣΙΑ έχει πως το’ στησαν…επιστημονικά, με πάθος και…πρόβλεψη και δεν αποικοδομούν το κάστρο τους, δεν υποχωρούν, δεν «αυτοχειριάζονται». Σοφίστηκαν την ιδέα, την ψήφισαν, έγινε νόμος. «Στελεχώνουμε το πολιτικό μας γραφείο με συνεργάτες της απόλυτης επιλογής μας» (όχι παίζουμε…). Πρόσθεσαν και «της εμπιστοσύνης μας» (ανεπίσημα) και να σου σύζυγοι, κόρες και γαμπροί, ξαδέρφια κι ανεψιοί, φίλοι και κολλητοί «εργαζόμενοι» δίπλα τους και δημοσία δαπάνη τρεφόμενοι.
ΑΥΤΟΙ, λοιπόν, κάνουν ακωλύτως τη δουλειά τους επιμένοντας στον νόμο και την ισχύ του κι εμείς κάνουμε τις δικές μας σκέψεις. Απλές και αναπάντητες, ως…ρητορικές. Ρωτάμε τα παλικάρια (και τις νιες) που επιμένουν κοινοβουλευτικά και…δημοκρατικά: Καταργήσατε «προσφάτως» νόμους για να θεσπίσετε άλλους και με αναδρομική(!) ισχύ; Γιατί; Για να γεμίσουν ταμεία (και) από κρατήσεις χαμηλόμισθων και να αδειάσουν για μισθούς συγγενών-συνεργατών σας. Τι, λοιπόν σας (παρ)εμποδίζει να καταργήσετε τον (κατάπτυστο) νόμο σας εδώ και τώρα; Αφέλειες. Γι αυτό δεν τους ρωτάμε και μόνο συνειρμούς κάνουμε.
ΟΤΑΝ είχε ολοκληρώσει το «έργο» του ο φασισμός κι έπρεπε οι Ναζί να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, καθένας τους είχε έτοιμη την απάντηση-δικαιολογία: «Εκτελούσα διαταγές. Εφάρμοζα νόμους». Κι έδειχνε με το δάκτυλο τον ανώτερό του στρατιωτικά και διοικητικά, για φτάσουμε στο τελικό…δάκτυλο που έδειχνε Χίτλερ (νεκρός) και τους…νόμους του. Δεν αμαρτάνουμε με τον συσχετισμό, μιας και τρώμε στη μάπα την κοινοβουλευτική τους δικτατορία(!) και τα βόλια μας δεν πιάνουν «παχύδερμα».


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Χρήστος Δημάρης είπε...

ΠΟΙΝΗΝ ΕΚΤΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ: Και ο κύριος Πολύδωρας και ο κύριος Πετσάλνικος και ο κύριος Καμένος και ο κύριος Μανιτάκης και ο κύριος Λυκουρέντζος. Έτσι είναι κύριε Νικολαΐδη και κακώς διαμαρτύρεσθε. Γι αυτό προτείνω οι πολιτικοί μας να ασχολούνται μέχρι οκτώ χρόνια με τα κοινά για να ασχοληθούν επιτέλους με την προσωπική ζωή τους και να μην θυσιάζονται για εμάς. Και για τους συγγενείς τους τι νομίζετε ότι συμβαίνει; Έχουν το κληρονομικό χάρισμα! Γι αυτούς προτείνω να περάσουν πρώτοι στο καθεστώς της εφεδρείας για να ξεκουρασθούν και αυτοί λιγάκι!

Ανώνυμος είπε...


Ενδιαφέροντες και οι δυό σας(Θανάσης-Χρήστος)!

Αλλά το ντοκτορά ευρεσιτεχνίας το κατέχει ο πολιτικός μας υπόκοσμος.

Με όλες τις παραφυάδες του...