2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Κέρδη η Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης που θέλουν να ξεπουλήσουν

Από το serraia.blogspot.gr

Η ακριβή ζάχαρη επανέφερε τα κέρδη

Σε κερδοφόρο τροχιά έχει εισέλθει έπειτα από έξι χρόνια ζημιογόνων αποτελεσμάτων η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), εκμεταλλευόμενη τις υψηλές τιμές του προϊόντος και τις προσπάθειες για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
Η ανάκαμψη των μεγεθών έρχεται σε.....
μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας, αφού η Αγροτική Τράπεζα έχει δεχθεί τρεις οικονομικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση του 82,33% που ελέγχει στην ΕΒΖ. Πρόκειται για την πολωνική Polski Cucier, τη βουλγαρική Litex και την ελληνική κλωστοϋφαντουργία Επίλεκτος.
Σημειώνεται πάντως ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα κληθεί να αναλάβει βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις 179 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία στο 9μηνο του 2011 είχε εμφανίσει λειτουργικά κέρδη 26,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 6,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 6,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρήσης.
Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία υποχρεώθηκε να κλείσει δύο ζαχαρουργεία σε Λάρισα και Ξάνθη και να μείνει με τα τρία εργοστάσια στο Πλατύ Ημαθίας, τις Σέρρες και την Ορεστιάδα.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδελάχεια

Δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι τα ανθρωποειδή αυτά είναι εκ πεποιθήσεως προδότες.

Και, ως εκ τούτου, οτιδήποτε αποφέρει κέρδη, δεν έχουν παρά να το ξεπουλήσουν. Και μάλιστα τζάμπα.

Γι' αυτούς θα ήταν αδιανόητο να κάμουν οτιδήποτε θα ωφελούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες.