2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Οι «Σύμμαχοι» και οι… ψευδαισθήσεις

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ την μικρασιατική τραγωδία για να μας στοιχίσει την καταστροφή. Κι όταν όλα είχαν τελειώσει στην πανάρχαια εστία του ελληνισμού της Ιωνίας (με τον…συνωστισμό στο φευγιό τους), κάποιοι έπρεπε να πληρώσουν και «το πιο εύκολο κυνήγι είναι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου». Έστησαν τους εξ στο Γουδή, για να πληρώσουν ό,τι έκαναν παρά τη θέληση των συμμάχων. Δεν ήσαν οι πραγματικοί ένοχοι-ήταν για εκτόνωση. Αφού μας έσυραν οι ΑγγλοΓάλλοι (και Ιταλοί) «φιλικά», μας εγκατέλειψαν «εχθρικά». Έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα («ευκολόπιστη και πάντα προδομένη») είναι με τους «συμμάχους». Εκτελεί τις εντολές τους κι ας είναι η (αντ)αμοιβή της μια τραγωδία, μετά το κλείσιμο της αυλαίας.
ΥΣΤΕΡΑ «ήρθαν» οι Αμερικάνοι. Μας παρέδωσαν (οι Άγγλοι) στα χέρια τους που κράταγαν βόμβες και όπλισαν τους μισούς έλληνες για να σφάξουν τους άλλους μισούς. Για λογαριασμό και πάλι των «Συμμάχων» και για δικούς τους λόγους (αντικομουνισμός). Και πάλι η Ελλάδα υπάκουσε, προσαρμόστηκε και εκτέλεσε με ακρίβεια σχέδιο συμμαχικό, μιας και δεν νοείται αλλιώς «ανήκοντας εις την Δύσιν».
ΚΙ ερχόμαστε στα σημερινά, με την πολιτική αστάθεια να…ρυθμίζει τα πολιτικά μας και με τους σύγχρονους συμμάχους, μοντέρνους, ΕΟΚικούς και α. α. (των Αμερικανών). Δεν υπάρχει εξάρτησή μας ιδεολογική (αντικομουνισμός και κάτι τέτοια…πεθαμένα)-η εξάρτηση είναι απολύτως οικονομική. Και πάλι μας στρώνουν το βήμα, ξανά η Ελλάδα εργαλείο στα χέρια τους. 



 
Έτσι τα’ φτιαξαν, έτσι βολεύονται και δεν είναι αναγκαία πλέον η άμεση αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων. Είναι οι μακρινοί μας επιτηρητές, με δικαιώματα «υψηλής επισταΣΙΑς» στην Ευρώπη των προβλημάτων και στην Ευρωζώνη των κλυδωνισμών, πριν απ’ την (πιθανή) διάλυσή της.
ΕΧΟΥΜΕ συγκυβέρνηση τριμελούς κομματικής συμμαχίας, υπό το βλέμμα των «Συμμάχων». Έγινε το δικό τους και το χρήμα, ως εργαλείο, έστρωσε τα πολιτικά μας πράγματα κατά το συμφέρον τους. Οι απανωτές εκλογές έβγαλαν (συν)κυβέρνηση, αλλά δεν έβγαλαν ομόνοια. Κάποια κόμματα παραμένουν εκτός, πεισματικά και υπολογισμένα. Για θρίαμβο μελλοντικό που…ψήνεται. Και η τακτική τους; Βομβαρδισμός που κατεδαφίζει και τίποτα δεν κτίζει και «όχι σε όλα» που αφήνει την κρίση να απλωθεί.
ΣΤΟ βήμα η κα Κωνσταντοπούλου κι η γλώσσα φαρμάκι. Προειδοποιεί και απειλεί! Για ευθύνες των κυβερνώντων που παίρνουν πρωτοβουλίες. Ξεχνάει πως εξουσιοδοτήθηκαν απ’ την πλειοψηφία του ελληνικού λαού κι αυτό προβλέπουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Απειλεί με δίκες(!) μελλοντικές και μόνο για Γουδή και εκτελέσεις δεν μιλάει. Ίσως τις (υπο)νοεί. Χωρίς να’ χει κατανοήσει το αναγκαστικό «συμμαχικό» παιχνίδι που (δυστυχώς) καθορίζει τα ελληνικά πράγματα. Και, βέβαια, τους 179 ψήφους εμπιστοσύνης, που εξουδετερώνουν και εκμηδενίζουν τις «ΣΡΙΖΑικές» απειλές και τα…όνειρα.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: