2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ερωτήματα του Δημήτρη Αντωνίου για τη δραστηριότητα του Νίκου Λυγερού

ο Νίκος Λυγερός

Αγαπητοί φίλοι αυτού εδώ του φιλόξενου blog θα έχετε παρατηρήσει το τελευταίο δίμηνο έναν βομβαρδισμό αναρτήσεων με ετικέτα ΑΟΖ και Νίκος Λυγερός από το http://gerasimos-politis.blogspot.com/.Για την ακρίβεια 84 αναρτήσεις από τις αρχές Μαϊου μέχρι σήμερα.
Προσωπικά δεν γνωρίζουμε ούτε τον κύριο Γεράσιμο Πολίτη,ούτε τον πολυγραφότατο και πολυπράγμωνα επιστήμονα με το υψηλότατο IQ.Απλά διαβάσαμε σχετικά στη el.wikipedia:
Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.!!!!
Σαφώς και δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε όλα τα γραπτά του πονήματα που φτάνουν τα 9662,όπως είναι καταχωρημένα στην ιστοσελίδα του,ούτε βέβαια να παρακολουθήσουμε τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις και διαλέξεις του,που σχεδόν πάντα έχουν θέμα την Ελληνική ΑΟΖ.



Κι ούτε έχουμε τις γνώσεις για να κρίνουμε τις θέσεις και τις απόψεις του κυρίου Λυγερού.
Παρακολουθούμε όμως όσο περισσότερο μπορούμε τα γραφόμενα στο διαδίκτυο και σήμερα εντοπίσαμε ένα άρθρο του γνωστού γιατρού Δημήτρη Αντωνίου,που το αναδημοσιεύουμε εδώ μόνο και μόνο για να δοθεί αφορμή ώστε να υπάρξει ο αντίλογος κι ίσως να βγάλουμε και κανένα συμπέρασμα περί τίνος πρόκειται τελικά.
Εννοείται βεβαίως πως δεν ασπαζόμαστε και δεν υιοθετούμε τίποτα!

ο Δημήτρης Αντωνίου
Αντιγράφουμε από http://zoidosia.blogspot.gr/


ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟ ΙQ 189- NIKOΣ ΛΥΓΕΡΟΣ...ερωτώ

Εισαγωγή: Με την υπογραφή της πρώτης Δανειακής Σύμβασης και του πρώτου Μνημονίου το 2010, εκχωρούμε, ως γνωστόν, υπέρ της Τρόικας, την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, με την εγγραφή επ αυτής εμπραγμάτων δικαιωμάτων, δηλ. υποθήκες, για τα δάνεια που παίρνουμε από την Τρόικα. Με τις ίδιες αυτές συμβάσεις, οι οποίες ενισχύθηκαν με το Μεσοπρόθεσμο, τον Ιούνιο του 2011 και την 2η Δανειακή Σύμβαση και 2ο Μνημόνιο τον Μάρτιο του 2011, εκχωρούμε στην Τρόικα το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, με τα άρθρα 1 παρ.2, 2 παρ 4β και 18 του Μεσοπρόθεσμου.
Συνεπώς, η ενδεχόμενη νομοθετική κήρυξη και οριοθέτηση της ΑΟΖ, με τις παραπάνω συνθήκες, σημαίνει αυτόματα της εκχώρηση όλου του εθνικού μας ορυκτού πλούτου στην Τρόικα, ΜΕ ΝΟΜΟ, δηλ. της προσφέρουμε τον εθνικό μας πλούτο ως μασημένη τροφή.
Ο τύπος λοιπόν αυτός, που παρουσιάζεται ως το IQ 189, ενέσκυψε ως θύελλα, δριμύς και καταιγιστικός στην Ελλάδα, αμέσως μετά την υπογραφή των παραπάνω προδοτικών συμβάσεων και διαφημίζει, προτρέπει και διαλαλεί την νομοθετική κήρυξη και οριοθέτηση της ΑΟΖ από την Ελλάδα, προπαγανδίζοντας έτσι υπέρ της προδοσίας της χώρας και υπέρ των συμφερόντων των ξένων κατακτητών της Τρόικας. Γι αυτό άλλωστε, βοηθό του κι ένθερμο υποστηρικτή των απόψεών του έχει την ΝΔ, η οποία κι αυτή ετοιμάζει αντίστοιχο νόμο για την κήρυξη της ΑΟΖ!
Κι όχι μόνο αυτό. Διατυμπανίζει φανατικά την ΅σημασία΅ της ΑΟΖ, η οποία δεν εκφράζει κυριαρχικά μας δικαιώματα στην αντίστοιχη περιοχή του υποθαλασσίου υπεδάφους, αλλά μόνο δικαιώματα εκμετάλλευσης του, ενώ ταυτόχρονα αποσιωπά δολίως το προτασσόμενο πάντων και υψίστης σημασίας θέμα, της κατά προτεραιότητα νομοθετικής κήρυξης της χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, τα οποία αποτελούν ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και επιπλέον χωρίς την λύση της εκκρεμότητας αυτής, η κήρυξη της ΑΟΖ εκχωρεί στους αρνητές της Τούρκους, βάσιμα επιχειρήματα άρνησής της.
Λεπτομερέστερα, η ύποπτη αυτή δίχρονη δραστηριότητα του παραπάνω εγείρει τα εξής ερωτήματα:
1. Γιατί το IQ 187, ή άλλως ΅η ιδιοφυία του αιώνα΅, αυτοχαρακτηρισμοί αυτοί, έχει επιδοθεί τα δύο τελευταία χρόνια σε έναν φανατικό κι αδυσώπητο μαραθώνιο 250 ή 300 διαλέξεων για το ίδιο θέμα, ήτοι την σημασία της ΑΟΖ, αποκλειστικά στην περιοχή τους Καστελλόριζου, Μεγίστης, Κύπρου και Ισραήλ, όπου συμπίπτουν τα συμφέροντα Αμερικανικών και Ισραηλινών πετρελαιακών εταιρειών και κρατών, εξαίροντας μονότονα την τακτική του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου, ενώ αποσιωπά τις άλλες εκκρεμούσες περιοχές κήρυξης της ΑΟΖ.
2. Γιατί προτείνει τόσο φανατικά την κήρυξη της ΑΟΖ τώρα, ενώ ξέρει ότι αυτό πρέπει να γίνει, εκτός των παραπάνω, όταν η χώρα είναι αμυντικά πανίσχυρη, προυπόθεση που δεν πληρούται τώρα!, δεν μπορώ να μπώ σε λεπτομέρειες και με δεδομένη την αντίδραση της Τουρκίας. Μήπως για να αναγκαστεί η Ελλάδα να ζητήσει την προστασία του Ισραήλ και των ΗΠΑ, με τα αντίστοιχα ανταλλάγματα υπέρ των.
3. Πώς αντέχει, η ιδιοφυία αυτή, νοητικά, ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά να δίνει επί δύο χρόνια 300 περίπου διαλέξεις με το ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ, δηλ. της ΑΟΖ. Αυτό το κάνουν και με όρια, μόνον όσοι έχουν επαγγελματικό καθήκον, δηλ., όσοι το κάνουν επί πληρωμή, να το κάνουν, δηλ. ηθοποιοί και οι παπάδες. Μάλιστα πολλοί ηθοποιοί έχουν καταρρεύσει ψυχολογικά από την επανάληψη του ίδιου έργου. Ο τύπος αυτός για πόσα και από ποιόν τα παίρνει για να υφίσταται το μαρτύριο αυτό. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ, ότι η μονομέρειά του αυτή και η μονοθεματικότητα των διαλέξεών, προπαγάνδας του, είναι δείγμα αδυναμίας του να μάθει κάτι άλλο, διότι αυτό συνεπάγεται μια πνευματική κατάσταση στον αντίποδα της ευφυίας που ο ίδιος λέει ότι έχει.
4. Θα πρέπει ο ίδιος να αποκαλύψει στον Λαό, αλλά και στις κρατικές αρχές, ποιος και με πόσα τον χρηματοδοτούν για την πανάκριβη διαβίωσή του, ήτοι σπίτι, πολυτελές γραφείο με μόνιμη γραμματέα στην Αθήνα και το Παρίσι, πανάκριβα και αμέτρητα ταξίδια του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό για τις πανάκριβες, διαλέξεις του, που γίνονται σε τεράστιες αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων, με πανάκριβες μηχανές οπτικοακουστικών μέσων προβολής και μικροφωνικών εγκαταστάσεων και της σχετικής διαφήμισης, μετατρέποντας έτσι κάθε προπαγανδιστική του διάλεξη σε μια Χολυγουντιανή υπερπαραγωγή, που μόνο Αμερικανοί παραγωγοί και σκηνοθέτες μπορούν να κάνουν ! Κι όλα αυτά με δεδομένο ότι ο τύπος αυτός ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, εφόσον ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την προπαγάνδα του αυτή. Εκτός κι αν δεχτούμε ότι το επάγγελμά του είναι αυτό. Η προπαγάνδα δηλ. εναντίον των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος. Αυτός χρειάζεται τουλάχιστον 10.000 ευρώ την εβδομάδα για τά έξοδά του μόνο, εκτός της αμοιβής του βέβαια, η οποία θα είναι ανάλογη των σκοπών που εξυπηρετεί. Σε κάθε περίπτωση, καλώ και τις αρμόδιες αρχές, ΚΥΠ. ΣΔΟΕ, εφορία κλπ. να ερευνήσουν και να δώσουν στην δημοσιότητα απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα που θέτω.
5. Καλώ το ίδιο, το IQ 187, να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα πτυχία που ισχυρίζεται ότι έχει και κυρίως τους τίτλους του ΅καθηγητού΅ στην αλλοδαπή, διότι εγώ γνωρίζω πολλούς ΅καθηγητές΅ που είναι ΅καθηγητάκια΅ σε κάτι συνοικιακά ιδιωτικά σχολεία και κολέγια στην αλλοδαπή και παρουσιάζονται εδώ, ως ΅καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού΅.
6. Τον προκαλώ να με μηνύσει για τα παραπάνω, και να ετοιμαστεί να αποδείξει ΑΥΤΟΣ την αναλήθεια των παραπάνω ισχυρισμών μου, όπως προβλέπει ρητά του άρθρο ΠΚ 363 για την Συκοφαντική Δυσφήμηση.
7. Επειδή μαζεύω στοιχεία για την δικαιοσύνη για τις παραπάνω ενέργειες, κίνητρα και σκοπούς του τύπου αυτού, παρακαλώ όποιος έχει σχετικά στοιχεία να μου τα εκχωρήσει στο 2221062743 και epivetta@otenet.gr
8. Τέλος καλώ εσάς, να σταματήσετε να γίνεστε ακούσια εργαλεία της προπαγάνδας του εναντίον της Ελλάδος και να πάψετε επιτέλους να πηγαίνετε στις ύποπτες αυτές προπαγανδιστικές του διαλέξεις, διότι συμπράττετε, κατά τα φαινόμενα, σε μια προδοσία κατά της Ελλάδος.
Εγώ ερωτήματα και σκέψεις κάνω. Δεν παρουσιάζω γεγονότα. Αλλά οι σκέψεις μου αυτές, έχουν τόσο μεγάλη λογική βάση, που αποκτούν αποδεικτική αξία γεγονότων. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν αποδειχτεί ότι έχω κάνει λάθος, θα ζητήσω συγνώμην και θα δεχτώ τις συνέπειες. Εάν όμως είμαι σωστός, αλίμονο στο IQ 187.
Παρακαλώ διαδώστε το παρόν άρθρο μου, διότι είναι Εθνικά Αναγκαίο.

Σημ. Οι Ανεξ. Έλληνες ανακοίνωσαν επίσημα, ότι ακυρώνουν τα σχέδια για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την κήρυξη της ΑΟΖ, μετά το παραπάνω άρθρο μου, αναγνωρίζοντας την ορθότητα των σκέψεών μου! Μπράβο τους!!
Σημ. Για μερικούς που δεν κατανοούν τα αυτονόητα: Δεν προτείνω την μη κήρυξη της ΑΟΖ, αλλά σαφέστατα λέω, ότι αυτή δεν πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, πριν της ακύρωση των Δανειακών Συμβάσεων και Μνημονίων και πριν τον καθορισμό των χωρικών μας υδάτων στα 6 ή 12 μίλα. Πόσο σαφέστερα να το πώ...

Δημ. Αντωνίου

7 σχόλια:

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Ομολογούμε ότι πολύ σοβαρά ερωτήματα θέτεις αγαπητέ Δημήτρη και επειδή γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του γιατρού Δ. Αντωνίου και τη μέχρι τώρα εθνική του στάση σε όλες τις προδοτικές πράξεις των κυβερνήσεων της τελευταίας διετίας, προβληματιζόμαστε πολύ σοβαρά και θα το ψάξουμε κι εμείς το θέμα.
Διότι δεν αρνούμαστε ότι κι εμείς δεν προλαβαίνουμε πια να διαβάζουμε όλα τα άρθρα του Ν. Λυγερού που αναδημοσιεύονται εδώ με καταιγισμό, από τον αγαπητό κατά τα άλλα συντάκτη μας Γεράσιμο Πολίτη.

Θα ήταν σίγουρα καλύτερο αν οι αναρτήσεις αυτές γίνονταν πιο αραιά έστω μία το 24ωρο προκειμένου να τις διαβάζουμε όλοι και να προβληματιζόμαστε πάνω σ' αυτές, όπως άλλωστε είναι και ο σκοπός αυτού του μπλογκ να αναδεικνύει όλες τις απόψεις και τον αντίλογο πάνω σ' αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να του κάνει το τεστ της "τριπλής διύλισης".

- "Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία.

- "Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις. Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;"

- "Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και..."

- "Μάλιστα άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα. Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;"

- "Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον...."

- "Αρα", συνέχισε ο Σωκράτης, "θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια".
Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

- "Παρόλα αυτά", συνέχισε ο Σωκράτης, "μπορεί ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι;"

- "Όχι δεν νομίζω..."

- "Αρα λοιπόν, αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;"

Ο τύπος έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...

zeidoron dtsoukas είπε...

@Αγαπητέ "Ανώνυμε",
ξεχνάτε κάτι που σαφώς γνωρίζετε:ο φιλόσοφος Σωκράτης κατηγορήθηκε ότι εισήγαγε "καινά δαιμόνια"!
Δηλαδή στην ουσία ότι ήταν εχθρός της Δημοκρατίας, ως μέντορας των τυράννων της Αθήνας.Ο Σωκράτης θεωρούσε ότι οι πολίτες είναι ανίκανοι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, και γι' αυτό μιλούσε για ένα πολίτευμα των αρίστων,όπου θα κυβερνούσαν οι φιλόσοφοι,οι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη δουλειά αυτή και όχι οι πολλοί!Τελικά καταδικάστηκε σε θάνατο κι ως γνωστόν ήπιε το κώνειο.
Ας μη γυρίζουμε λοιπόν 2500 χρόνια πίσω κι ας αφήσουμε τους παραλληλισμούς!
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να μας απαντούσατε,εάν γνωρίζετε βέβαια, στα σαφή ερωτήματα που διατυπώνει ο κύριος Αντωνίου ώστε να μάθουμε κάτι ουσιαστικό για το Σωκράτη (κατ' εσάς) της εποχής μας;

Ανώνυμος είπε...

Αλλο λεω, αλλο καταλαβαινετε

περιμενω να δω αποδειξεις απο τα λεγομενα του Γιατρου, οποιος κατηγορησε και τους πολιτες της Ελλαδας επειδη δεν τον εξελεξαν.

πχ... τωρα καλυψε προηγουμενη του θεση η οποια τον εξεθετε γιατι υποστηριζε ακριβως το ιδιο.

Τωρα περιμενω να δω την επισημη ανακοινωση των Ανεξαρτητων για την ακυρωση των σχεδιων ΑΟΖ.

Μηπως μπορειτε να υποδειξετε εσεις αυτη την ανακοινωση, μιας για να την αναπαραγεται θα το εχετε ψαξει εστω λιγο το θεμα.

Γιατι εαν δεν το εχετε κανει ουτε εσεις, η ιστορια του Σωκρατη σας παει χαντι.

Περιμενω

Ανώνυμος είπε...

«Αυτό που κάνουμε δεν το καταλαβαίνουν ποτέ, μα μονάχα το επαινούν ή το κατηγορούν»

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ τον Νίκο Λυγερό πάνω από πέντε χρόνια.
1. ασχολείτε και με θέματα ανθρώπινες σχέσεις - ταυτότητα, εκπαίδευση, γλυπτά του παρθενώνα, γενοκτονίες και πολλά άλλα. οπότε ο ισχυρισμός ότι ασχολείτε μόνο με την ΑΟΖ είναι άκυρος.
2. σε μια διάλεξη του που είχα βρεθεί ήταν στην καλλιθέα σε ένα απλό εως πολύ απλό χώρο. οπότε ο ισχυρισμός ότι δίνει διαλέξεις μόνο σε ακριβές αίθουσες είναι άκυρος.
3. ο Νίκος Λυγερός έχει αναφέρει πάρα πολλές φορές τα 12 μίλια. Οπότε....είναι άκυρος.
4. Δεν ξέρω αν ο Νίκος Λυγερός έχει όλα τα πτυχία που αναφαίρει...αλλά είμαι βέβαιος αν συνομιλήσει με τον Αντωνίου, Ο Λυγερός θα εξηγεί κι ο Αντωνίου θα προσπαθεί να καταλάβει...!!!

Ανώνυμος είπε...

1. Ο κ.Λυγερός ειναι ρατσιστής, δεν εχει προσόντα, ειναι εγκάθετος και εκτελεί διαταγες.
Τι παει να πει IQ 189. Αυτα στα αφεντικά του.
2. Δεν επιθυμει φραχτη στον Εβρο. Σε ενα χωρο που δεν υπαρχει φυσικό συνορο.
3. Δεν θα κατσω σε ενα τραπεζι με τον Λυγερο. Θα εχανα το χρόνο μου.

Απο εδω πέρασα τυχαία. Ο Γιατρος εχει πολλά δίκια. Ελπίζω να τα πιστεύει.