2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η…προπαρασκευή του Αττίλα

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΔΕΝ θα πάμε στα βαθιά της ιστορίας (της Κύπρου). Ας πούμε πως το’ χει στη μοίρα της να μεταβάλλει, ανά τους αιώνες, το…ιδιοκτησιακό της καθεστώς αλλάζοντας χέρια, αλλά με το πάνω χέρι στους θρυλικούς αφέντες της Θαλασσοκράτειρας.
ΕΝΑ μεγάλο σχέδιο προϋποθέτει έμπνευση, προετοιμασία και εχεμύθεια, αλλά και άγνοια μέχρι αφελείας των «κατώτερων» εκτελεστών του. Στα πρώτα στάδια της εφαρμογής του, όλα εξελίσσονται φυσιολογικά και…άγνωσται αι βουλαί των εμπνευστών του, αλλά όταν η διαδικασία φτάσει στο τέλος και αντιληφθείς χειροπιαστό το αποτέλεσμα, είναι αργά και οι αντιδράσεις σου σπασμωδικές.
ΝΑ προχωρήσουμε, κάνοντας σαφή τον…ασαφή πρόλογό μας. Επρόκειτο να εισβάλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο, να διχοτομηθεί, και στην Ελλάδα να «ρυθμιστούν» κάποιες καταστάσεις (με…κομουνιστές και τέτοια). Εδώ να σημειώσουμε, πως το «Κυπριακό», άλυτο και σκόπιμα ανοιχτή πληγή, βόλευε τους αφέντες μας να ρυθμίζουν (και τα δικά μας πολιτικά πράγματα) ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις.
ΜΙΑ, δυο, λοιπόν, και ταξιδεύουν για τν Ζυρίχη και το Λονδίνο εκπρόσωποι των τριών δυνάμεων με την καθοδήγηση της μιας (λέγε με Αγγλία). Υπογράφουν τις φερώνυμες συνθήκες και ήταν, για τον «δικό μας» (Κωνσταντίνο Καραμανλή) η «ευτυχέστερη ημέρα της ζωής του».



 
Δεν το ‘ξερε, δεν το υποψιάζονταν πως θα’ ρθουν και δυστυχέστερες μέρες για την  Ελλάδα και τη Κύπρο. Τι άλλο πρόβλεπε το σχέδιο, πέρα απ’ τις «εγγυήτριες δυνάμεις» (Αγγλία, Τουρκία, Ελλάδα», που θα επενέβαιναν όλες μαζί η ΚΑΘΕΜΙΑ τους ΧΩΡΙΣΤΑ, αν η Κύπρος κινδύνευε ή «κινδύνευε»; Μια Χούντα στην Ελλάδα, διευκολυντική και άσχετη(;). Ήρθε κι αυτή, αφού περάσαμε από στάδια της ΑποσταΣΙΑς, «βελτιώθηκε» με τον Ιωαννίδη και, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της Κύπρου για…εισβολή, έστησε το πραξικόπημα. Με τον Σαμψών να ρυπαίνει την ΕΟΚΑ των παλικαριών με τους δικούς του τρομοκράτες. Με πυρά των πραξικοπηματιών κατά της Αρχιεπισκοπής, αλλά και τον Μακάριο να σώζεται γιατί (ας πούμε και καμιάν αλήθεια) το(ν) φρόντισαν οι Άγγλοι. Με τη σωτηρία και το φευγιό του-αυτό πρόβλεπε το σχέδιο.
Η Κύπρος, λοιπόν, σε φτιαχτό και ο…Αττίλας, φανατισμένος κι αρματωμένος (με το…μαχαίρι στα δόντια), κατεβάζει τη συνθήκη των συμφωνιών (Ζυρίχης-Λονδίνου) και σπεύδει να…σώσει την Κύπρο. Εισβάλλει, σκοτώνει για να μη…συνωστίζονται στο φευγιό τους (όπως στην προκυμαία της Σμύρνης) οι ελληνοκύπριοι, απάγει μαχητές για να μιλάμε μέχρι σήμερα για αγνοούμενους και το έγκλημα συντελέστηκε. Ανθελληνικά, φιλοτουρκικά και, βέβαια, με μια νόμιμη(!) εισβολή των Τούρκων στο Νησί.
Η ελλαδική Χούντα «εξεμέτρησε το ζην», η Κύπρος διχοτομήθηκε, μάνες μαυροφόρεσαν, ο φάκελος δεν άνοιξε και της Ιστορίας η πένα χάραξε άλλη μια σελίδα «Συμμαχικής-Αμερικανικής» προδοσίας.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: