2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μη προφασιστούν…ασθένεια!

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΙΝΑΙ υποψία, μέχρι να γίνει βεβαιότητα. Για τους κυβερνώντες μιλάμε κι ας ξεχάσουμε τις ρίζες και την «ιδεολογία» τους. Ενδιαφέρει η πρακτική τους, κι αν δεν άλλαξαν, αλίμονό μας. Αλίμονο και στη Ελλάδα που τους περίμενε σαν σωτήρες, κλείνοντας, προσωρινά, τα μάτια στα «έργα» και το παρελθόν τους.
ΘΑ δούμε, λοιπόν, αν άλλαξαν τα…παιδιά. Αν παράτησαν τη νοοτροπία του βολέματος των «ημετέρων» σε πόστα ευκαιριακά είτε μόνιμα. Δεν αλλάζει τίποτα στις χώρες των «κουτόφραγκων» αν η εξουσία αλλάξει χέρια, αλλά εδώ γίνεται πατιρντί.  «Φύγε συ, έλα συ» και η ζωή συνεχίζεται.
ΟΤΑΝ, λοιπόν, είδαμε κάποιες «κινήσεις» και επειδή «φύσιν πονηράν ου ράδιον μεταβαλείν». μετράμε κεφάλια σε καινούρια πόστα κι έχουμε το νου μας. Αν αυτοί δεν τον έχουν (τον νου) και μας (ξανα)δουλέψουν με Βατοπέδια, ομόλογα και «κουμπάρους», θα’ χει τελειώσει η ιστορία και η Ελλάδα θα ξαναψάχνει για ήρωες που λιγόστεψαν και, «αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες» (Μπρεχτ), αλλά και «από ξύπνιους που παριστάνουν το κορόιδο» συμπληρώνουμε ‘μείς.
ΛΕΣ να μας ήρθαν για να τα ‘κονομήσουν; Και δεν είναι μόνο το χρήμα κονόμα. Είναι χίλια δυο που «τακτοποιείς» από θέση ισχύος (διάβαζε εξουσίας). Νομοθετείς υπέρ φίλων και σιναφιών, βολεύεις συγγενείς και φίλους και, αν «δεν σε παίρνει», κατεβάζεις νόμο (δήθεν) υπέρ αδυνάτων. 






ΛΕΣ να δέχτηκαν τον άχαρο ρόλο σε πόστα και υπουργεία κι όταν το κάρο μείνει στην ανηφόρα να προφασιστούν…ασθένεια; Τα παρατάνε και στέργουν για εκλογές. Τις ζητάει, άλλως τε και η (σημερινή) αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή για να’ ρθει στα πράγματα και οι σημερινοί για να περάσουν στο περιθώριο διακηρύσσοντας: Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, την πίστιν τετήρηκα…
ΘΕΛΕΤΕ, κύριοι, να συνεχίσετε; Δώστε δείγμα επιμονής και συνέπειας και, βέβαια, ξεχάστε το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Δεν βρεθήκατε στα πόστα εξουσίας για τον σημερινό και αυριανό ψηφοφόρο σας. Βρεθήκατε γιατί σας κάλεσε η Ελλάδα και γιατί (χαρμάνηδες για εξουσία) το θελήσατε. Στέρξατε να (μας) κυβερνήσετε κατά πλειοψηφία και κατά τις…αρχές σας. Παρατάτε, λοιπόν, το τρέξιμο και τους διαγκωνισμούς για Γεν. Γραμματείες και άλλα αφανή και…ταπεινά, πλην «προσοδοφόρα» πόστα.
ΔΕΝ θα’ χουμε «μιαν απ’ τα ίδια», γιατί υπάρχει πίεση και καταναγκασμός έξωθεν (και έσωθεν) που δεν σηκώνει αναβολές και πειραματισμούς. Ωστόσο, αν και οι σημερινοί τα βροντήξουν με το «αποθανέτω η ψυχή μου…» στα χείλη, τότε δεν θα υπάρχει Ελλάδα για να την κλάψεις.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: