2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Συνειδητό - υποσυνείδητο και ο προγραμματισμός του Σωκράτους | H πλαστή αλήθεια που πλασάρουν

Συνειδητό - υποσυνείδητο και ο προγραμματισμός του Σωκράτους | H πλαστή αλήθεια που πλασάρουν,αλήθεια, αυτογνωσία, πραγματικότητα, συνείδηση, Σωκράτης, υποσυνείδητο, Φιλοσοφία, Ψυχολογία

Όλοι έχουμε ακούσει για το συνειδητό και το υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητο είναι μια αποθήκη πληροφοριών από την οποία αντλούμε εικόνες ήχους κτλ για να αποκωδικοποιήσουμε κάτι. Π.χ. σπάει ένα γυαλί, τα ηχητικά κύματα τα οποία λαμβάνουν τα αυτιά μας τα στέλνουν στον εγκέφαλο για αποκωδικοποίηση, ο εγκέφαλος τρέχει στην αποθήκη (υποσυνείδητο) βρίσκει τον ίδιο ήχο ή παραπλήσιο από την data base και σχηματίζει την εικόνα ότι είναι ένα γυαλί που έσπασε... Ο Σωκράτης στον "Φαίδωνα" μας δίνει ένα ανάλογο παράδειγμα με την όραση και την οπτική ισότητα.

Αυτά συμβαίνουν σε επίπεδο αισθητού δηλαδή ύλης, τι γίνεται όμως σε επίπεδο νοητού, δηλαδή καταστάσεων, γεγονότων κτλ;

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν εδώ και πολλά χρόνια ότι ο μέσος άνθρωπος ζει και αντιδρά 95% με το υποσυνείδητο και 5% με το συνειδητό, αυτό δημιουργεί μια καλή ερώτηση: τελικά ζούμε σε έναν υποσυνείδητο κόσμο; (δηλαδή σε ένα Matrix?), επίσης τι θα συνέβαινε αν κάποιοι οι οποίοι γνώριζαν τον μηχανισμό αυτόν, δημιουργούσαν και γέμιζαν με συγκεκριμένες ασύμμετρες εικόνες το υποσυνείδητο μας με σκοπό την επιβολή των σχεδίων τους...; θα συνέβαινε αυτό που ήδη συμβαίνει...

Τα σχολεία Πανεπιστήμια κτλ δεν μας μαθαίνουν τον μηχανισμό με τον οποίο εμείς μόνοι μας θα διακρίνουμε την αλήθεια από το ψεύδος, αλλά μας μαθαίνουν έτοιμες γνώσεις-έννοιες τις οποίες κάποιοι άλλοι έχουν ορίσει γι εμάς, αυτό σημαίνει ότι οικειοποιούμαστε ξένες ιδέες άρα και ξένη προσωπικότητα. Παράδειγμα αν σε μια πόλη (κράτος) κυβερνάει ένα συγκεκριμένο πολίτευμα ο κόσμος μαθαίνει ότι αυτό είναι το σωστό π.χ. Κομμουνισμός σε χώρες όπως ΕΣΣΔ, Πολωνίες, Ρουμανίες, Αλβανίες, Βουλγαρίες που ο κόσμος "νόμιζε" ότι αυτό το πολίτευμα ήταν το σωστό. Εδώ μαθαίνουμε ότι το σωστό είναι ο Σοσιαλισμός και ότι οι Χουντικοί ήταν κακοί και αντίστοιχα (διάλογος Σωκράτη και Θρασύμαχου στην "Πολιτεία" περί δικαίου και πολιτεύματος).


Το αντικλείδι

Την πραγματικότητα-αλήθεια όμως υπάρχει τρόπος να την προσεγγίσουμε, διότι μπορεί να λένε μερικοί ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική για τον καθένα ανάλογα τις γνώσεις και την νοημοσύνη του, παρόλα αυτά υπάρχει μια παγκόσμια πραγματικότητα-αλήθεια η οποία λειτουργεί απόλυτα μαθηματικά όπως άλλωστε και ολόκληρη η δημιουργία. Ο μηχανισμός αυτός γίνεται ορατός από τα Πλατωνικά κείμενα, στα οποία ο Σωκράτης χρησιμοποιεί συγκεκριμένες μαθηματικές μεθόδους για την εύρεση της αλήθειας και τον ξεχωρισμό της από το ψεύδος! βασίζεται στο root των μαθηματικών δηλαδή το 0/1, αυτό που είπε αργότερα ο Αριστοτέλης ως "εξίσωση των αντιθέτων".

Ο Σωκράτης στην απολογία του αναφέρει ότι δεν ήταν δάσκαλος και ότι δεν δίδαξε ποτέ τίποτα κανέναν, δεν είχε μαθητές αλλά συνομιλητές, τι εννοούσε; ότι δεν έδωσε έτοιμη γνώση, αλλά έδειχνε τον τρόπο με τον οποίο ο συνομιλητής μόνος του θα δει τον εαυτό του (γνώθι εις εαυτόν), θα ξεχωρίσει το αόριστο από το ορισμένο, θα διακρίνει και θα ξεχωρίσει τις αντίθετες έννοιες που πριν είχε σε σύγχυση μέσα στο μυαλό του, οπότε και την αλήθεια από το ψεύδος. Η επίπονη διαδικασία που υπέβαλε ο μαθητής στο να κοιτάξει μέσα στον εαυτό του (γνώθι εις εαυτόν) παραλληλίστηκε με τους πόνους της γέννας, η εύρεση της αλήθειας ως γέννεση και η μέθοδος αυτή του Σωκράτη ονομάστηκε "μαιευτική".

Εδώ μας αποκαλύπτουν οι πρόγονοι μας λίγο πολύ, ότι η ζωή μοιάζει σαν σπείρα, αν την κοιτάξεις από κάτοψη μοιάζει σαν κύκλος αλλά αν την κοιτάξεις από άλλη οπτική βλέπεις και τις διαβαθμίσεις της εξέλιξης (εξέλιξη="εκ του έλικος" δηλαδή DNA).

Ο Σωκράτης το πρώτο πράγμα που έκανε πριν ξεκινήσει μια συνομιλία ήταν να ορίζει τις έννοιες, διότι δεν ήταν δυνατόν να αποκαλούμε κάποιον ή κάτι "καλό" ή "κακό" εφόσον δεν γνωρίζουμε τι είναι "καλό" και τι "κακό". Με την μέθοδο των αντιθέτων (0/1) όριζε τις έννοιες, τις έκανε "reserved words", και προχωρούσε στην εύρεση της αλήθειας χρησιμοποιώντας και το If/else, δηλαδή έφτιαχνε το πρόγραμμα. Π.χ. δεν μπορεί κανείς να πει "ένας νάνος 3 μέτρων" διότι έχουμε ορίσει ότι ο νάνος είναι το πολύ 1 μέτρο και ο γίγας 3 μέτρα, οπότε "νάνος 3 μέτρα" είναι αντίθετες έννοιες άρα υπάρχει ψεύδος.

Ο Σωκράτης ήταν ο πρώτος ο οποίος απέδειξε μαθηματικά ότι "η κακία είναι άγνοια" διότι αν τα ανθρωποειδή που χρησιμοποιούν την κακία για να "ανέβουν" κοινωνικά και οικονομικά, κατανοήσουν την πραγματικότητα θα διακρίνουν ότι οι προσπάθειες τους είναι μάταιες, όχι στον υλικό κόσμο αλλά στον ευρύτερο νοητό ο οποίος κατ επέκταση επηρεάζει και τον υλικό.

Αν σήμερα λοιπόν αυτοί οι κάποιοι χρησιμοποιούν το υποσυνείδητο για να μας γεμίσουν λανθασμένες εικόνες εμείς αντιστεκόμαστε με την Σωκρατική λογική ευρέσεως της αλήθειας όπως υπάρχουν στα Πλατωνικά κείμενα.
ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!
θα ξεχωρίσει μονος του το αόριστο από το ορισμένο,
ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ;
ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ!
ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ!
ΔΗΛΑΔΗ, θα διακρίνει και θα ξεχωρίσει τις αντίθετες έννοιες που πριν είχε σε σύγχυση μέσα στο μυαλό του, οπότε και την αλήθεια από το ψεύδος.

Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ, ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ!
ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ! ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ!ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ.
ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ,ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ.Π.Χ.ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ.ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΤΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ,ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ,ΛΕΣ ΟΤΙ ΝΑΙ ΡΕ! ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ'ΝΑΙ! ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΛΟΓΑ.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΩΣ ΓΝΩΣΗ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΩ ΥΛΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟ.ΔΙΟΤΙ,ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΥΡΩ ΣΟΥ,ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΕΙΣ,ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΟΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΨΥΧΗ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! ΕΝΩ ΣΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ,(ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ),
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΣΑΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ,
ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ!Η ΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΗ.ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΝΗΓΑ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΔΩ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΓΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΣΚΟΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΔΙΟΤΙ,ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ,ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΔΩ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ!ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ,ΤΟΣΟ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΚΕΙΣ (ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ)ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΟΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ.ΑΡΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο που δίνουν μια άλλη διάσταση στις ψευτοεικόνες που μας περνούν κάποιοι σήμερα στο υποσυνείδητο:

Πηγή: knossopolis.com, ΜΟΡΦΕΑΣ από ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_4387.html

http://gerasimos-politis.blogspot.comGoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεράσιμε

Λίγος σεβασμός δεν κάνει κακό. Για να μην πω τίποτε χειρότερο.

Σκέπασες την ανάρτησή μου, προτού προλάβει να περάσει ούτε ένα τέταρτο.

Έχεις κατακλύσει το μπλογκ με τις αμπελοφιλοσοφίες σου. Μη αφήνοντας περιθώριο για συζήτηση και προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων.

Και μας θυμίζεις το της αρχαίας παροιμίας "των οικιών υμών εμπιμπραμένων, υμείς άδετε"!

Εκτός και αν το δικό σου σπίτι βρίσκεται κάπου πολύ μακριά και είναι προς το μέρος εκείνων, που βάζουν τις φωτιές.

Ζητώ την παρέμβαση των υπευθύνων του μπλογκ, για να σταματήσει η όλως καταχρηστική χρήση του απ' τον αξιότιμο κ. Γεράσιμο...

Θα επαναλαμβάνω την ανάρτησή μου, μέχρις ότου σταματήσει ο κατακλυσμός του του...Νώε!

Gerasimos Politis είπε...

Καλησπερα κυρια Παπαηλια,
δεν τιθεται θεμα σεβασμου! καθως η αναρτησεις ειναι προγραμματισμενες.

Δεν παρεβαινω καποιον ορο - οι αναρτησεις εχουν χρονικη αποσταση 3 ωρων -

επομενως η επιθεση σας ειναι αδικη, αδικαιολογητη και παραλογη.


Ξανασκεφτειτε το επιχειρημα που θεσατε με τον κατακλυσμο του Νωε. ...αν ο το 'καλο' περιμενε μονο το 'καλοκαιρι' για να εμφανιστει ... θαχαμε καταστραφει

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Πατέρα Ηλία
το πρόβλημα διορθώθηκε με την αναδημοσίευση της ανάρτησής σας.
Όπως όντως αναφέρει ο Γεράσιμος οι αναρτήσεις του είναι προγραμματισμένες με τρίωρη ή και μεγαλύτερη απόσταση η μία με την άλλη, οπότε μπορούν να παρεμβληθούν άλλες ανάμεσά τους χωρίς πρόβλημα.
Έτυχε μάλλον η δική σας να αναρτηθεί λίγο πριν τον προγραμματισμό της επόμενης του Γεράσιμου.
Νομίζουμε ότι όλα είναι εντάξει απλά ο Γεράσιμος έχει πολλά να μας πει που δεν αφορούν σίγουρα το άμεσο πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας αφορούν όμως την κατάκτηση γνώσης και επίγνωσης του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας με βάση τις σκέψεις κυρίως των αρχαίων ελλήνων κυρίως φιλοσόφων.

Δεν ξέρει κανείς... ίσως απ' αυτή την επίγνωση θα μπορούσε να ξαναρχίσει η ανάδυση της ελληνικής κοινωνίας από το σκοταδισμό που την έριξαν τα τελευταία 20-25 χρόνια.

πάντα με την εκτίμησή μας

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Γεράσιμε

Δεν σας αδίκησα,δεδομένου ότι από χθες προσπαθούσα να βρώ ένα ενδιάμεσο κοενό, προκειμένου να κάμω την ανάρτηση.

Και σηκώθηκα, λίαν πρωί, οπότε και πάλι είδα να επακολουθεί ευθύς αμέσως η δική σας ανάρτηση.

Πουσημαίνει ότι διαμαρτυρήθηκα, επειδή ακριβώς δεν γνωρίζω τα διαδικτυακά μυστικά και μόνο.

Όμως εσείς εξοχότατε κ. Γεράσιμε θα είδατε ασφαλώς ότι όχι μόνο το σχόλιο, αλλά κι η φωτογραφία δεν ανήκει σε κάποιαν "κυρία παπα-Ηλία".

Και σας ρωτώ:

Η σκόπιμη-όπως φαίνεται-διαστροφή της πραγματικότητας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν συνιστά ασύγγνωστη κακοήθεια;

Η οποία βέβαια στέλνει χαιρετίσματα σε κάθε είδους βαθυστόχαστη φιλοσοφία...

Ευχαριστώ για τις εξηγήσεις

Ανώνυμος είπε...

"Ενωμένους Μπλόγγερς"

Ευχαριστώ γιατις εξηγήσεις και ζητώ συγνώμη για τις παρεξηγήσεις.

Gerasimos Politis είπε...

Λίγος σεβασμός δεν κάνει κακό. Για να μην πω τίποτε χειρότερο.Σκέπασες την ανάρτησή μου, προτού προλάβει να περάσει ούτε ένα τέταρτο.

[1η νοητικη προβολη - προβαλλετε τις σκεψεις σας, που πηγαζουν απο το υποσυνειδητο σας και ΟΧΙ απο την πραγματικοτητα. Με λιγη παρατηρικοτητα θα αποφεγαυτε να εξωτερικευσετε τον εγωισμο σας με επιθεση]

Έχεις κατακλύσει το μπλογκ με τις αμπελοφιλοσοφίες σου.

[2η νοητικη προβολη. Το τι ενδιαφερει ποιον ειναι υποθεση του καθενος χωρις να χρειαζεται να συμφωνει ασυνειδητα με τις δικες σας προτιμησεις]

Μη αφήνοντας περιθώριο για συζήτηση και προβληματισμό μεταξύ των συναδέλφων. Και μας θυμίζεις το της αρχαίας παροιμίας "των οικιών υμών εμπιμπραμένων, υμείς άδετε"!Εκτός και αν το δικό σου σπίτι βρίσκεται κάπου πολύ μακριά και είναι προς το μέρος εκείνων, που βάζουν τις φωτιές.

[3η νοητικη προβολη. Μιλατε εξ ονοματος αλλων. Πως το 'εμεις' εγινε 'εγω'; Η πρωτη νοητικη αστοχια να αντιληφθει την πραγματικοτητα οδηγει οπως ειναι λογικο, σε παραλογα συμπερασματα]Ζητώ την παρέμβαση των υπευθύνων του μπλογκ, για να σταματήσει η όλως καταχρηστική χρήση του απ' τον αξιότιμο κ. Γεράσιμο...

[4η νοητικη προβολη. Προβαλλετε τα πιστευω σας, ως απολυτους νομους, καθως ουδεποτε παραβιασα τους νομους που εχουν θεσει οι διαχειριστες]

Θα επαναλαμβάνω την ανάρτησή μου, μέχρις ότου σταματήσει ο κατακλυσμός του του...Νώε!

[5η νοητικη προβολη. Χαρακτηριζετε τις κινησεις ενος ανθρωπου χωρις να τον γνωριζετε ή εστω να εχετε την ικανοτητα να τον διακρινετε μεσα απο το διαδικτυο]Όμως εσείς εξοχότατε κ. Γεράσιμε θα είδατε ασφαλώς ότι όχι μόνο το σχόλιο, αλλά κι η φωτογραφία δεν ανήκει σε κάποιαν "κυρία παπα-Ηλία".
Και σας ρωτώ:
Η σκόπιμη-όπως φαίνεται-διαστροφή της πραγματικότητας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν συνιστά ασύγγνωστη κακοήθεια;

[6η νοητικη προβολη - θεωρειτε πως εγινε σκοπιμα ετσι απλα, χωρις κανενα στοιχειο. Μου δειχνετε ετσι που οδηγειτε η σκεψη σας ... δηλαδη τι πραγματικα υπαρχει μεσα σας.

...δεν με στενοχωρειτε, γνωριζω οτι ετσι ειναι η πραγματικοτητα. Τοχω ξανασυναντησει αλλωστε τοσες φορες.
...παντως, η σταση σας δεν με αποκρυνει απο τα εσωτερικα μου πιστευω και επισης δεν ειναι σωστο καποιοι να βρισκουν πατημα σε τετοιοες συμπεριφορες ατομων της εκκλησιας για να την κακοχαρακτηρισουν.
...ειναι γνωστο οτι το 'κακο' θα γινει αγαπητο απο τα μελη της εκκλησιας. Αυτο ομως χαρακτηριζει αυτους και οχι το προσωπο του Χριστου. Αρα μην κρινουμε Αυτον μεσα απο τις πραξεις αλλων

[2 μηνυματα, το πρωτο σε εσας το δευτερο σε καποιους που θαβρουν αφορμη να σας κακοχακτηρισουν]

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γεράσιμε

Ποτέ δεν είχα φαντασθεί ότι θα είχα την εξαιρετική τύχη να κάμει το ψυχογράφημα της αμαρτωλότητάς μου και της εκαχιστότητάς μου ένας φιλόσοφος.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, θερμά για τον κόπο, που λάβατε.

Ουδέν κακόν, που λένε, αμιγές καλού!..