2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αμερόληπτη δημοσιογραφία και άλλα θερινά ανέκδοτα


Το τι γίνεται τις τελευταίες μέρες του προεκλογικού αγώνα δεν έχει προηγούμενο: βρισιές, απειλές, χαστούκια, μηνύσεις, επιθέσεις, καταγγελίες... Και, φυσικά, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία των πολιτικών εν όψει των κυριακάτικων εκλογών, αυξάνεται και ο εργασιακός πυρετός των δημοσιογράφων, γνωστών για την.. αμερόληπτη παρουσίαση των γεγονότων.

Κι επειδή, η επικαιρότητα κυριαρχείται επικοινωνιακά από τις βίαιες δραστηριότητες που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή, θα ασχοληθούμε με αυτές. 

Ας δούμε, λοιπόν, τώρα πώς παρουσιάζεται το ίδιο γεγονός από διαφορετικά ΜΜΕ και από διαφορετικούς δημοσιογράφους, για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Η επίθεση εναντίον Αιγύπτιων μεταναστών.

Η είδηση από τα Επίκαιρα (όπως την αναδημοσίευσε απ' το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων):




Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατούνται έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα...
που φέρονται να έχουν σχέση με επίθεση εναντίον τεσσάρων ατόμων αιγυπτιακής καταγωγής, σε μονοκατοικία στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα από τα θύματα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Οι φερόμενοι ως δράστες, που συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις στη Λεωφόρο Σχιστού, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται από κοινού για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές ούτε φέρονται να έχουν σχέση με κάποια οργάνωση. Η αστυνομία αναφέρει ότι η επίθεση εναντίον των αλλοδαπών έγινε από μία ομάδα δέκα ατόμων η οποία προκάλεσε φθορές στα παράθυρα της κατοικίας, σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα και ένα τρίκυκλο ιδιοκτησίας των θυμάτων και αφού τραυμάτισε έναν 28χρονο Αιγύπτιο σοβαρά στο κεφάλι, τράπηκε σε φυγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η είδηση από το Πρώτο Θέμα:


Στην προσαγωγή έξι ατόμων για τον ξυλοδαρμό αλλοδαπών σε σπίτι στο Πέραμα έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, η αστυνομία.

Ομάδα περίπου 20 ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα, εισέβαλε στις 4 τα ξημερώματα στο σπίτι όπου διέμεναν οι αλλοδαποί και τους χτύπησε, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών, ο οποίος είναι Αιγύπτιος, να τραυματιστεί σοβαρά.
Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο Τζάνειο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Και τώρα η είδηση από το StarFM:

Ο ένας από τους τρεις εργάτες νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό»
Αιγύπτιοι ψαράδες που εργάζονται στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και έμεναν σε σπίτι στο Πέραμα βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στο στόχαστρο ρατσιστικής επιδρομής.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα οι δράστες της επίθεσης, φωνάζοντας και βρίζοντας, εισέβαλαν στο σπίτι με ρόπαλα και ξύλα και άρχισαν να χτυπούν τους τρεις εργάτες των ψαροκάικων που βρήκαν μέσα, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν από αυτούς. Το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του «Ευαγγελισμού». Και οι τρεις αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί από τη περιοχή του Σχιστού προσήγαγαν έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι ύποπτοι αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, τα άτομα αυτά αναγνωρίστηκαν από τον τραυματία ως δράστες της επίθεσης.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία άμεση σχέση τους με ακροδεξιά οργάνωση, ενώ δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Την έρευνα διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Και η είδηση από το iNews.gr:


Οργανωμένη επίθεση κατά μεταναστών σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε σπίτι όπου διαμένουν μετανάστες και βρίσκεται στα όρια Κερατσινίου - Περάματος.

Ο 28χρονος Αιγύπτιος Αμπου Ζέιντ Μουμπάρακ Ζέιντ, νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε αυτός και τα τρία ξαδέλφια του μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα από ομάδα περίπου 25 ατόμων.

Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο «Τζάνειο» και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Φεύγοντας προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι.

Σοκαρισμένος και με δυσκολία λόγω της κατάστασης της υγείας τους περιγράψει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
«’Ήταν χτυπήματα θανάτου. Ορκίζομαι ότι ήθελαν να με σκοτώσουν. Δεν ήταν χτυπήματα για να φοβηθώ κάτι. Ήταν φονική επίθεση. Κοιμόμουν και ξύπνησα από χτυπήματα με κάτι βαρύ στο πρόσωπό μου. Ήταν σίδερο. Άνοιξα τα μάτια μου και είδα από πάνω μου τουλάχιστον 25 άτομα να με χτυπάνε όλοι μαζί με σίδερα. Μετά λιποθύμησα και συνήλθα στο νοσοκομείο».

Ο 28χρονος ήρθε πριν από 6 μήνες από την Αίγυπτο με σκοπό να δουλέψει στα ψαροκάικα και φιλοξενούνταν στο σπίτι των συγγενών του στο Πέραμα. Τα τρία ξαδέλφια του, αδέλφια μεταξύ τους, ζουν εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και έχουν το δικό τους ψαράδικο στην περιοχή.

«Ξαφνικά ακούσαμε θορύβους και ξυπνήσανε. Τους είδαμε που βρίσκονταν στα παράθυρα στην πόρτα. Βρεθήκαμε περικυκλωμένοι. Με τα σίδερα που κρατούσαν έσπαγαν τα τζάμια», περιγράφει ο 38χρονος Αμπου Χαμιντ Σάαντ, ο οποίος μένει 15 χρόνια στην Ελλάδα. «Βάλαμε τις φωνές και από τους θορύβους ξύπνησαν οι γείτονες, Τότε οι δράστες αναγκάστηκαν να φύγουν» προσθέτει.

«Είμαστε οικογενειάρχες. Εγώ είμαι πατέρας 4 παιδιών. Ποτέ δεν είχαμε διαφορές και δεν περιμέναμε τόση βία», λέει συγκλονισμένος ο 38χρονος. Για την άγρια επίθεση συνελήφθησαν στη λεωφόρο Σχιστού έξι Έλληνες, πέντε άντρες και μία γυναίκα 18 χρονών, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Προσήχθησαν έξι ύποπτοι
Λίγη ώρα μετά την επίθεση, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και προσήγαγε έξι άτομα, τα οποία είναι ύποπτα για τον ξυλοδαρμό των ψαράδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν σε μία πλατεία της περιοχής.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Εύκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει τις διαφορές ανάμεσα στον τρόπο που αναφέρεται η είδηση στα πρώτα δύο κείμενα και στα τελευταία δύο που είναι αναδημοσιεύσεις από μεγάλα ΜΜΕ. Πρώτη παρατήρηση η χρήση του επιθέτου ''ρατσιστική'' για την επίθεση: πώς ξέρουν οι συντάκτες των δύο τελευταίων κειμένων ότι η επίθεση ήταν ρατσιστική: επειδή τα θύματα είναι αλλοδαποί, αυτό δε σημαίνει ότι η επίθεση αφορούσε την καταγωγή τους, άλλωστε η μαρτυρία του θύματος δεν αναφέρει κάτι που να υποδηλώνει ρατσισμό π. χ. εκφράσεις (στη συνέχεια είπαν τα θύματα ότι ο ένας φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν είναι σύνηθες του δράστη να διαλαλεί ποιος είναι, ειδικά, αφού οι δράστες φορούσαν κουκούλα). Επιπλέον, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι οι συλληφθέντες για την επίθεση (6 απ' τους 25 που ανέφεραν τα θύματα) δεν ανήκουν σε καμία οργάνωση. Κι έπειτα ο χαρακτηρισμός ''οργανωμένη'': από πού προκύπτει το ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη;

Από την άλλη είναι απορίας άξιο γιατί πάντα οι επιθέσεις σε μετανάστες αποδίδονται σε ρατσισμό, ενώ οι επιθέσεις αλλοδαπών σε Έλληνες που συχνά καταλήγουν σε βασανισμό, ή και φρικτές δολοφονίες, δεν αποδίδονται ποτέ σε ρατσιστικά κίνητρα.

Επίθεση σε εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ και τραυματισμός δύο στελεχών του.

Η είδηση από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:


Επίθεση σε περίπτερο του ΚΚΕ πραγματοποίησαν άγνωστοι, χθες το βράδυ, στην Αγία Παρασκευή Αττικής.
Οι δράστες προξένησαν φθορές και τραυμάτισαν δύο μέλη του κόμματος που βρίσκονταν στο περίπτερο.
Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής.
Και οι δηλώσεις της κ. Παπαρήγα για το θέμα:
«Tραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών» εναντίον στελέχους του ΚΚΕ στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην Αγία Παρασκευή καταγγέλλει ο Περισσός.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, για μια ακόμη φορά «επιβεβαιώνεται ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πλουτοκρατία».

Καταλήγοντας, το ΚΚΕ διαμηνύει πως «τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος».

Και η είδηση από το Newsit.gr:


Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ για την επίθεση το βράδυ της Τρίτης στο εκλογικό του περίπτερο στην Αγία Παρασκευή από 2 άνδρες με εναν σκύλο pitbull και σιδηρογροθιές που αποδόθηκε από τον δήμαρχο σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την επίθεση τραυματίσθηκε ένας δημοτικός σύμβουλος που ήταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευή και πήγε να τους ζητήσει τον λόγο. Πρόκειται για τον Γιώργο Τσιμπουκάκη. Επίσης, έσπασαν τα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών εναντίον στελέχους του ΚΚΕ στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην Αγία Παρασκευή. 
Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πλουτοκρατία. 
Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. 

Εύκολα παρατηρεί κανείς πώς το ''άγνωστοι'' τη είδησης του Αθηναϊκού Πρακτορείου, έγινε από την κ. Παπαρήγα επίθεση από ''ναζιστικά μορφώματα'' και με τη βοήθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του δημάρχου αποδόθηκε στη Χρυσή Αυγή, μολονότι το ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχε στελέχη παρόντα στο όλο συμβάν και ο δήμαρχος δεν αναφέρει από πού πηγάζει η σιγουριά του για την ταυτότητα των δραστών. Επιπλέον, το δημοσίευμα του Newsit.gr  έχει τίτλο ''μας φώναξαν: θα πεθάνετε κουμμούνια'', αλλά στο δημοσίευμα δεν υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις εκλογές της Κυριακής διακυβεύονται πολλά και για την Ελλάδα και για το πολιτικό σύστημα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, γι' αυτό και χρησιμοποιείται κάθε μέσο διαθέσιμο: τρομοκρατία, ''δημο''σκοπήσεις, απειλές.. Δυστυχώς, με τη συνδρομή των καθεστωτικών ΜΜΕ γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια τόσο να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες όσο και να καλλιεργηθεί φανατισμός και διχασμός, ώστε κάποιοι να επωφεληθούν και να βγει χαμένη η χώρα και οι πολίτες της. Βία και βίαια περιστατικά υπήρχαν πάντα στην Ελλάδα από όλες τις κομματικές παρατάξεις και όχι μόνο και είναι εξαιρετικά ανεύθυνο, ή και εγκληματικό, πολιτικά πρόσωπα και μεγαλοδημοσιογράφοι να αποδίδουν την ευθύνη σε συγκεκριμένες παρατάξεις πριν αποφανθεί η αστυνομία, αλλά και αποδεικνύει αυτό που και οι πολίτες, αλλά και ο κ. Πασαλάρης (σε συνέντευξή του) ξέρουν ήδη: ότι τα ΜΜΕ αποτελούν στήριγμα του πολιτικού συστήματος είτε κραυγαλέα, όπως μέσω επιθέσεων σε παρατάξεις (ανάλογα με το ποιο κόμμα υποστηρίζουν οι ίδιοι) είτε με εκφοβισμό των Ελλήνων να αποδεχθούν τη μοίρα τους.
 Ας μην ξεχνάμε πως ζούμε στην Ελλάδα όπου οι επιθέσεις κουκουλοφόρων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση είναι πολύ συνηθισμένες, άλλωστε και εκλογικά περίπτερα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΠΑΣΟΚ δέχθηκαν επίθεση και στελέχη της Χρυσής Αυγής δέχτηκαν βίαιες επιθέσεις που ωστόσο δεν ευτύχησαν είτε να σοκάρουν είτε να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας, γι' αυτό συνίσταται ψυχραιμία στους Έλληνες πολίτες και χρήση της κρίσης τους και, φυσικά, αποφυγή του φανατισμού προς οποιαδήποτε κατεύθυνση: μετά την 17η Ιουνίου χρειάζεται εγρήγορση, ώστε οι πολιτικοί οποιασδήποτε κατεύθυνσης, ή παράταξης να μην θεωρήσουν ότι έλαβαν ''λευκή επιταγή''.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: