2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Υπάρχει ζωή μετά τα ΜΑΤ;;;

Σκατόμπατσος τραβάει πιστόλι σε διαδήλωση
Στα απομνημονεύματά του ο Σπύρος Μαρκεζίνης, υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Χούντας, έγραψε:

"Εγώ [...] επηρεασμένος από όσα είδα εις την πλατείαν Χιλής εις το Παρίσι, όπου κατά σύμπτωσιν το έτος εκείνο ευρέθην όταν επρόκειτο να γίνη διαδήλωσις εις μνήμην του Αλιέντε, είχον εντυπωσιασθή. Διότι είδα αστυφύλακας με μάσκας και ασπίδας που ενεθύμιζον πολεμιστάς του μεσαίωνος καθώς και ειδικά μηχανοκίνητα της αστυνομίας.

Και έκαμα τότε την σκέψιν, ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα η σημερινή Αστυνομία, του αγγλικού τύπου, ή και η Χωροφυλακή, ανήκει εις εποχήν η οποία έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Έφερα λοιπόν το θέμα εις τον ίδιον τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας. (τον Γεώργιο Παπαδόπουλο).
Αν η Αστυνομία και η Χωροφυλακή διέθετε αυτόν τον αναγκαίον και σύγχρονον οπλισμόν, του οποίου η πρώτη παραγγελία έγινε επί των ημερών μου, είναι πάρα πολύ πιθανόν να καθίστατο περιττή η επέμβασις των τεθωρακισμένων εις το Πολυτεχνείον και να μη προέκυπτε ανάγκη κηρύξεως του στρατιωτικού νόμου."
(Σπ. Μαρκεζίνης, "Αναμνήσεις 1972-1974", Αθήναι 1979, σ.433-4).

Τα ΜΑΤ λοιπόν δεν υπήρχαν -όπως θέλουν να μας πείσουν- από.. γεννήσεως κόσμου!
Και πριν το 1976 δε γινόταν μπάχαλο στην Αθήνα λόγω έλλειψης αστυνόμευσης.





Πώς φτιάχτηκαν τα ΜΑΤ;

"Η ιδέα της δημιουργίας τους ανήκει στον πρωθυπουργό επί δικτατορίας Σπύρο Μαρκεζίνη, ενώ η εντολή για την υλοποίηση και τη δημιουργία της πρώτης ομάδας δόθηκε το 1976 από τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η δύναμή τους αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των μεταπολιτευτικών χρόνων, για να καταλήξει τελικά τριπλάσια επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη. Στις πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, τα ΜΑΤ αντικαταστάθηκαν από τα ΜΕΑ (Μονάδες Ειδικών Αποστολών) αλλά τελικά επανήλθαν στον κυρίαρχο ρόλο τους."

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως Κράτος υπάρχει και χωρίς τα ΜΑΤ.
Και όχι απλώς υπάρχει, αλλά είναι και ασφαλέστερο!

Καταπολέμηση του εγκλήματος

Όσοι -ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια- υπήρξαμε θύματα απρόκλητων δολοφονικών επιθέσεων από τους μπράβους του Καθεστώτος με συνείδηση Χρυαυγίτη, αντιλαμβανόμαστε πως ο αφοπλισμός και η δραστική μείωση των "ανδρών" των ΜΑΤ όχι μόνο θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην ασφάλεια των πολιτών και στην κοινωνική ειρήνη, αλλά θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην πάταξη του εγκλήματος.

Σε κάθε διαδήλωση κατεβαίνουν 6 με 7.000 ΜΑΤατζήδες στο κέντρο για να φυλάνε το Καθεστώς από τους Πολίτες.
Φανταστείτε το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς να ξαμολιόντουσαν στις γειτονιές!
Φανταστείτε να υπήρχαν σήμερα περιπολίες στο Ρέντη!
Πιθανότατα θα είχε αποφευθχεί άλλη μια στυγερή ληστεία μετά φόνου ενός φαρμακοποιού.
Φανταστείτε να τριγύριζαν στις γειτονιές!
Ποια μετανάστευση και ποια φτώχεια! Θα χε μειωθεί το έγκλημα περισσότερο κι από όσο θα μειωθεί αν φύγει το 80% των μεταναστών στη χώρα!
Και αν συγκρίνουμε τα δύο ενδεχόμενα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αντιλαμβανόμαστε πολύ εύκολα ποιο από τα δύο είναι πιο πρακτικό, πιο ρεαλιστικό, πιο άμεσο, πιο αποτελεσματικό μέσο καταπολέμησης του εγκλήματος.

Οι μπάτσοι είναι "παραλίες"

Μια μικρή μονάδα ΜΑΤ μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν κάποιες ταραχές.
Έτσι κι αλλιώς οι ταραχοποιοί είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία στις διαδηλώσεις και αν θέλει μια Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτούς και όχι τη διαδήλωση, τότε είναι πολύ εύκολη η αντιμετώπιση διακοσίων μπάχαλων.
Και ειδικά αν τα ΜΑΤ δε χρησιμοποιούν χημικά, τότε δε θα δημιουργείται πανικός και η κοινή γνώμη θα είναι πολύ πιο ανεκτική και θετική σε ήπιες μορφές καταστολής.
Όταν όμως η καταστολή αφορά στους καθ' έξιν ταραξίες και όχι στους διαδηλωτές εν γένει.


Κι επειδή αυτή τη στιγμή στη χώρα το Νο2 (σε ορισμένες περιπτώσεις και Νο1) πρόβλημα είναι η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα στις γειτονιές, όπου οι ληστείες και οι δολοφονίες είναι καθημερινό φαινόμενο της διπλανής πόρτας, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα ΜΑΤ δε χρειάζονται σε τίποτα στον πολίτη (το αντίθετο θα έλεγα...), ενώ η πολυπληθής στελέχωσή τους αποτελεί τροχοπέδη στην ανακούφισή μας από την καθημερινή αβάσταχτη φονική εγκληματικότητα.

Γι αυτό οι δήθεν "αγανακτισμένοι από την εγκληματικότητα" που βγάζουν φλίκταινες μπροστά στο ενδεχόμενο να μεταταχθεί μεγάλο τμήμα των ΜΑΤ σε Άμεση Δράση και ΔΙΑΣ, καλύτερα ας παραδεχτούν ότι δεν νιώθουν κανένα πόνο για την εγκληματικότητα ούτε και προτίθενται να την αντιμετωπίσουν.
Γιατί;
Μα γιατί τους συμφέρει να ΜΗΝ είναι ασφαλής ο "λαουτζίκος" για να μπορούν να τον ποδηγετούν, να τον εκβιάζουν, να τον εκφοβίζουν και να παίζουν πολιτικάντικα παιχνιδάκια για να τον κρατούν όμηρο.
Για να χρησιμοποιούν κάθε φορά τον εκβιασμό του εγκλήματος, των μεταναστών, των ταραχών και της αποσταθεροποίησης για να κρατούν εγκλωβισμένο τον "λαουτζίκο".

Όποιος επιθυμεί άμεση, ρεαλιστική και δραστική λύση στην εγκληματικότητα τουλάχιστον για να ανακουφιστεί σημαντικά ο λαός από το φόβο του εγκλήματος αλλά και από το ίδιο το έγκλημα, η λύση είναι απλή:
μετάταξη του μεγαλύτερου μέρους των ΜΑΤ στα σώματα πάταξης της εγκληματικότητας.


Πληροφορίες από: Bικιπαίδεια



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: