2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Θέλει ο κομματισμός να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει..


Κάποια ιστολόγια κατά τον προεκλογικό αγώνα, ενώ στα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν εμφάνιζαν προφίλ ''ανεξάρτητο'' και ''φιλολαϊκό'', άλλαξαν άρδην τον προσανατολισμό τους και ελέω κομματικής συμπάθειας έριξαν τα προσωπεία, επιδεικνύοντας μια καθαρή εικόνα κομματικού φανατισμού.

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο στο ιστολόγιο Αντίλογος, όπου αυτοί που δεν ήθελαν την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ κατηγορούνται ως ''καμένα μυαλά'', ''αυτοί που κουνούσαν σημαιάκια στις συγκεντρώσεις'', ''αυτοί που έφεραν τη χώρα στο τωρινό χάλι'', ενώ όσοι ψήφισαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζονται ως οι ''σοβαροί Έλληνες''.


Έχουν έρθει σε κατάσταση αμόκ ορισμένοι ξεροψημένοι εγκέφαλοι !!!

Η νίκη της Ν.Δ , που συνδυαζόμενη με την διατήρηση των ποσοστών του ΠΑ-ΣΟΚ , διατήρηση που επιτρέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης , έχει βγάλει εκτός εαυτού συγκεκριμένους αρθρογράφους και σχολιαστές μερικών blog...

Είναι λογικό εν μέρει , εδώ βλέπουμε γνωστά ονόματα της δημοσιογραφίαςνα μήν μπορούν να κρατήσουν την πίκρα τους και να προσπαθούν να κάνουν την τρίχα τριχιά ψάχνοντας και το κόμμα στις δηλώσεις του Σαμαρά , κάνοντας αντιπολίτευση χωρίς να υπάρχει ακόμα κυβέρνηση :)

ΞΎΔΙ...
Θα έχουν κυβέρνηση Σαμαρά για κάμποσα χρόνια είτε τους αρέσει είτε όχι...

Τα καμμένα μυαλά που το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν όσους ψήφισαν κόμματα που ΑΥΤΟΙ δεν εγκρίνουν (!!!) δεν έχουν σημασία.
Πάντα αυτό τον πολτό είχαν για μυαλό , πάντα έτσι αντιδρούσαν ...
Είναι οι ΙΔΙΟΙ που σήκωναν τα πλαστικά σημαιάκια και τα κουνούσαν στον "ηγέτη" όταν συνωστιζόταν στις συγκεντρώσεις , είναι οι ΙΔΙΟΙ που δέρνονται στο γήπεδο με τους αντίπαλους οπαδούς.
Είναι αυτοί που έφεραν την χώρα στο σημερινό χάλι...
Δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνηση των σοβαρών Ελλήνων...

Ακόμη και το γνωστό taxalia που το αγαπήσαμε, για την ενημέρωση που μας πρόσφερε για τα εθνικά θέματα, επέδειξε μια μεροληψία προς τη ΝΔ, που σήμερα γίνεται εξοφθάλμως εμφανής με το σχολιασμό της ανακοίνωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων - που είναι ο άσπονδος εχθρός της ΝΔ - για το σχηματισμό κυβέρνησης. Δείτε την ανάρτηση και το χαρακτηρισμό της ανακοίνωσης (να τονισθεί το γεγονός ότι εδώ και λίγο καιρό το taxalia όχι μόνο απενεργοποίησε τα σχόλια στις αναρτήσεις, αλλά και τη φόρμα επικοινωνίας):


Με ανεπιτυχέστατη ειρωνεία, παρωχημένες ατάκες και εξαιρετικά λανθασμένο timing, σχολίασε το κόμμα "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ", το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, δείχνοντας σοβαρό κόμπλεξ απέναντί του και ξεφεύγοντας από τα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού. Μάλλον δικαιώνουν όσους τους κατατάσσουν στους γραφικούς φανατικούς, που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων. Δείτε τη δήλωση, που καταγράφεται στα πολύ αρνητικά του κόμματος:

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

«Ο κ. Σαμαράς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Του ευχόμαστε να επιτύχει στο έργο του για το καλό όλων.
Βέβαια παραμένει ένας πρωθυπουργός του Μνημονίου, ένας πολιτικός με υπογραφές τήρησής του και ένας πολιτικός με μεγάλη έφεση στις κυβιστήσεις.
Θα τον παρακολουθούμε στενά και θα τον κρίνουμε αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του.
Εμείς δε θα του δώσουμε άφεση για τραγικά λάθη όπως έκανε αυτός στο Γιώργο Παπανδρέου.
Οι πολίτες δεν αντέχουν νέα ανικανότητα και άλλη ατιμωρησία. Είναι ήδη απελπισμένοι.
Ούτε η Ελλάδα αντέχει άλλη υποτίμηση. Ούτε οικονομική αλλά ούτε εθνική».
...............................................

Στον αντίποδα, η σοβαρή, συγκροτημένη και πολιτική ανακοίνωση του ΚΚΕ, που προφανώς, δεν είναι λιγότερο "αντιμνημονιακό" από τον Καμμένο ! Αλλά, δεν προέβη σε ανοησίες και χυδαιότητες, την ώρα της ανάληψης της Πρωθυπουργίας, από αυτόν που έφερε στην πρώτη θέση -καλώς ή κακώς- ο λαός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης. Αυτή η αναπροσαρμογή θα καθοριστεί από τις οξυμμένες αντιθέσεις και τις προσωρινές συμφωνίες μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Όποια κι αν είναι η κατάληξή τους δεν θα βάλουν φρένο και δεν θα ματαιώσουν τη χρεοκοπία και εξαθλίωση του λαού.
Η συμμετοχή ενός «αριστερού» κόμματος στη συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό. Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από το λαό.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε σκληρές δοκιμασίες και νέους μεγάλους κινδύνους. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για αναμονή. Η αστική τάξη, η ΕΕ και τα κόμματά τους θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τα αρνητικά για το λαό εκλογικά αποτελέσματα για να κυριαρχήσει η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.
Το ΚΚΕ στη βουλή θα καταθέτει και σχέδια νόμου και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα. Ανάμεσα στα πρώτα θα είναι η κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των σχετικών νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη βουλή στο μεσοδιάστημα.
Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις στη βουλή και στο λαό θα ριχτεί στη μάχη για να οργανώσει την εργατική – λαϊκή παρέμβαση, πάλη και αντεπίθεση για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα, η λειτουργία των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων. Για να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της εκπαίδευσης που είναι σοβαρά υποχρηματοδοτούμενη. Για δημόσια έργα που υπηρετούν το λαό και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να σηκώσει κεφάλι απέναντι στους εκμεταλλευτές του, να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει.

ΑΘΗΝΑ 20/6/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δείτε και την ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων

Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες επικράτησαν διλήμματα που λίγο είχαν να κάνουν με τις απαντήσεις στα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας, συγκροτείται τελικά κυβέρνηση από τρία κόμματα, μια κυβέρνηση που θα μπορούσαν να την είχαν συμφωνήσει ενάμιση μήνα νωρίτερα. Παραμένει λοιπόν η απορία γιατί χρειάστηκαν τελικά οι δεύτερες αυτές εκλογές.

Επισημαίνουμε πως οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είχαν έντονα χαρακτηριστικά “δεύτερου γύρου” με έναν εκλογικό νόμο που, όχι μόνο αλλοίωσε τη βούληση των πολιτών, αλλά και ενίσχυσε το διπολισμό στα όρια του διχασμού.

Η χώρα πρέπει πλέον όχι απλά να ξανακερδίσει το χαμένο χρόνο, αλλά κυρίως να αποκτήσει μια νέα προοπτική πέρα από τα αδιέξοδα του μνημονίου, να αντιμετωπίσει την κρίση σε όλες της τις εκφάνσεις και κυρίως τις κοινωνικές, χωρίς να αγνοήσει τις περιβαλλοντικές.


Για όλα αυτά αλλά και για να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη χρειαζόμαστε μια αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, στην ουσία και όχι στις λεπτομέρειές του, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα εναλλακτικό σχέδιο για τα δημοσιονομικά, την πραγματική οικονομία, την δίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν είμαστε όμως καθόλου αισιόδοξοι για κάτι τέτοιο μιας και οι κύριες δυνάμεις, που συγκροτούν αυτήν την κυβέρνηση δυο χρόνια τώρα δεν έπεισαν ότι θέλουν ή μπορούν να το επιτύχουν.


Απαραίτητη είναι λοιπόν η άμεση εκκίνηση ένας εθνικού διαλόγου με ευρύτατη συμμετοχή. Επιδίωξη των Οικολόγων Πράσινων είναι να συμμετέχουμε εποικοδομητικά στην προσπάθεια αυτή και γενικότερα να συμβάλουμε στη διαμόρφωση κοινωνικών πλειοψηφιών σε επιμέρους θέματα κρίσιμα για τις προοπτικές της χώρας και την καθημερινότητα των πολιτών. Με τις επιφυλάξεις μας για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, θα τοποθετηθούμε συνολικά και επί της ουσίας μόλις παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της.
http://endelehia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9937.html


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδελέχεια, καλημέρα

Θέλω να κάμω δύο παρατηρήσεις:

Στα προηγούμενα χρόνια αρκετά μπλογκ αναδημοσίευαν κείμενά μου.

Μόλις όμως πλησιάζαμε στιςεκλογές σταματούσαν. Εφημερίδες και μπλογκ μου δήλωναν ότι σταματούσαν, γιατί οι υπερκείμενες εξουσίες τους το επέβαλαν.

Μάλιστα τους είπαν ότι δεν είμαι καν παπάς. Και άλλα παρόμοια.

Το άλλο, που θέλω να πω είναι πως δεν έχει γίνει κατανοητό ότι μας παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα.

Τα-εντός και εκτός Ελλάδας-κτήνη, που έδωσαν ρεσιτάλ βαρβαρότητας σε βάρος του λαού δεν θ' άφηναν, σε καμιά περίπτωση, να τους ξεφύγει η εξουσία απ' τα χέρια τους.

Η λογική λέει ότι, πέρα απ' τους μηχανισμούς κατατρομοκράτησης του λαού, είναι βέβαιο ότι διαθέτουν πατέντες νόθευσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Γι' αυτό και το θράσος τους περισσεύει. Γιατί μοιάζουν να μας λένε:

Κάμετε ο, τι θέλετε, δεν θα ξεφύγετε απ' το κρεματόριό μας.

Κι εμείς τι κάνουμε;

Θα δίνουμε τον αγώνα μας. Φυσικά ως εκεί που αντέχει η καρδιά μας....

Γιατί νικημένος είναι αυτός, που σταματάει να παλεύει....

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.

Έτσι όπως τα λέτε είναι. Σ' αυτήν τη χώρα, για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Αυτοί που θεωρούσαμε φίλους και συνοδοιπόρους βγάζουν ένα άλλο πρόσωπο. Αυτός ο λαός απογοητεύτηκε και προδόθηκε πολλές φορές αυτά τα 2,5 χρόνια.