2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Τσίπρα στην Birgun


Τουλάχιστον, ανεδαφικές οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Birgun για τα ελληνοτουρκικά και την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών. Καταρχάς, αναφέρθηκε σε αλλαγή των ελληνοτουρκικών σχέσεων , οι οποίες θα πρέπει να είναι '' μακριά από τις εντάσεις , από τις πολεμικές αιτίες και από τα εξοπλιστικά συστήματα υψηλού κόστους ''... Τι εννοεί ο κ. Τσίπρας; Πως η μέχρι τώρα τακτική της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας προκαλούσε εντάσεις και πολεμικές αιτίες; Γιατί, όπως όλοι - εκτός από τους Τούρκους - γνωρίζουν, οι εντάσεις και η ανάδειξη ''πολεμικών αιτιών'' είναι η πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Αντίθετα, οι Έλληνες πολιτικοί χάριν της ... ''ελληνοτουρκικής φιλίας'' συνεχώς υποχωρούν στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, απεμπολώντας ελληνικά δικαιώματα κατοχυρωμένα από το Διεθνές Δίκαιο. Τι παραπάνω σκοπεύει να κάνει ο κ. Τσίπρας για τη ''μείωση των εντάσεων'', απ' τη στιγμή που οι εντάσεις δεν οφείλονται στην ελληνική πλευρά;

Όσο για την απομάκρυνση από εξοπλιστικά συστήματα υψηλού κόστους και την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών, οι γνώστες των τουρκικών θεμάτων γελούν, καθώς είναι γνωστό πως η Τουρκία παράγει μόνη της μεγάλο μέρος των εξοπλισμών της κι έχει τη φιλοδοξία να τους εξάγει. Άρα για ποιο λόγο να συναινέσει στη μείωση των εξοπλισμών, ειδικά τη στιγμή που ο κ. Νταβούτογλου ανέλυσε, χωρίς περιστροφές, τη φιλοδοξία της Τουρκίας να ξαναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία;



Είναι αφελές να θεωρεί κάποιος ότι μπορεί, συνεχίζοντας την έως τώρα πολιτική ''κατευνασμού'' των ελληνικών κυβερνήσεων, να βελτιώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ιδιαίτερα, μάλιστα, εφόσον αφήνει να εννοηθεί ότι η προηγούμενη επονείδιστη τακτική εκχωρήσεων στους Τούρκους δεν ήταν αρκετή. Πώς ο κ. Τσίπρας θα επιλύσει τα ελληνοτουρκικά ζητήματα με οδηγό το διάλογο και το Διεθνές Δίκαιο, όταν από τη μια η Τουρκία χρησιμοποιεί το διάλογο, για να θέτει ολοένα και περισσότερες αξιώσεις και από την άλλη το Διεθνές Δίκαιο  δεν το αναγνωρίζει η Τουρκία (βλ. το Δίκαιο της Θαλάσσης το οποίο δεν έχει υπογράψει, ή τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την Κύπρο τις οποίες παραβιάζει συνεχώς);

Επίσης, η κρίση πως ο πρόεδρος Χριστόφιας ''δεν καταβάλλει προσπάθεια για μια λύση που θα αυξήσει τον διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων που θα παραχθεί “για τους Κυπρίους από τους Κυπρίους”'', όχι μόνο δεν είναι ορθή, καθώς η κυβέρνηση Χριστόφια στο διάλογο με την διορισμένη απ' την Τουρκία κυβέρνηση του Ψευδοκράτους έκανε πάρα πολλές και εξωφρενικές, σε κάποιες περιπτώσεις, υποχωρήσεις, που δεν ακολουθήθηκαν από ανάλογες κινήσεις της απέναντι πλευράς, αλλά είναι και πολιτικά ανεύθυνη και εκθέτει τη διπλωματική θέση της Κύπρου και της Ελλάδας. Ο επίδοξος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ουσιαστικά, με αυτήν του τη φράση, επιρρίπτει τις ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το τέλμα στο Κυπριακό, δίνοντας επιχειρήματα στους Τούρκους στην προπαγάνδα τους ότι για την κατάσταση στην Κύπρο φταίει η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα.

Τέλος, φυσικά, δεν μπορούσαν από τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα να λείπουν οι αναφορές στη Χρυσή Αυγή - το ''φασιστικό μόρφωμα'' για την άνοδο του οποίου θεωρεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίει η ανεργία και η φτώχεια. Δυστυχώς, και από αυτήν την εκτίμηση λείπει η διορατικότητα, καθώς ένα μεγάλο μέρος της ανόδου της Χρυσής Αυγής οφείλεται και στις ανθελληνικές θέσεις που εκφράζουν και προωθούν τα εγχώρια κόμματα με μπροστάρη στις περισσότερες περιπτώσεις το κόμμα του κ. Τσίπρα. Άλλωστε, η υποκριτική στάση του κ. Τσίπρα απέναντι στο φασισμό φαίνεται και απ' το γεγονός ότι, ενώ καταδικάζει μετά βδελυγμίας και δεν αντέχει ούτε συζήτηση με τη Χρυσή Αυγή - το εγχώριο ακροδεξιό κόμμα - δεν έχει κανένα πρόβλημα με την επίσκεψη του επικεφαλής του πολιτικού σκέλους των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη. Στο κάτω - κάτω, κατά την προεκλογική περίοδο ο ''αντιφασιστικός'' ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα να συνεργαστεί με τους εξτρεμιστές ακροδεξιούς Τουρκόφρονες της Θράκης που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να προβάλλουν τα σχέδιά τους για τη Θράκη με σημαίες και ύμνους για την Ανεξάρτητη Θράκη..


Μείωση εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας " αλλά με ισορροπία" προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα.Ακόμη ασκεί κριτική στη κυβέρνηση Χριστόφια και λέει πως θα "εξαφανιστεί" η Χρυσή Αυγή.


Η Birgun στην πρώτη σελίδα, με τον πεντάστηλο τίτλο « Ο δικός μας πόλεμος είναι για όλους τους λαούς της Ευρώπης» και τον υπέρτιτλο « Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας, μίλησε μόνο στην Birgun» γράφει ότι ο κ Τσίπρας , ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που σημείωσε μια έκρηξη ψήφων στην Ελλάδα, είπε « ο αγώνας που κάνουμε στην χώρα μας εναντίον του νεοφιλελευθερισμού είναι ταυτόχρονα μια μάχη που δίνουμε για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς».

Η Birgun -γράφει - παρακολούθησε τις εκλογές στην Αθήνα από το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε δεύτερο κόμμα θα βάλει φωτιά . Το κάθε τι που έλεγαν έγινε υλικό προπαγάνδας. Ο κ Τσίπρας είπε στον συνεργάτη της Birgun , κ. Μπαρίς Ιντσέ, τα εξής:

« Προσπαθήσαμε με υπομονή να κάνουμε συνομιλίες με τις άλλες πτέρυγες της Αριστεράς για να σχηματίσουμε ένα προοδευτικό /αριστερό μέτωπο. Αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ανταπόκριση από το ΚΚΕ και από την ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ. θα ήταν στα χέρια μας η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όλα θα ήταν διαφορετικά. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν ενώνει την Ευρώπη, την διασπά. Για να μπορέσει πράγματι να ενωθεί η ΕΕ θα πρέπει να ηττηθεί ο νεοφιλελευθερισμός και αυτό είναι εφικτό με τον κοινό αγώνα των αριστερών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων. Ο αγώνας που κάνουμε στην χώρα μας κατά του νεοφιλελευθερισμού, είναι ένας αγώνας που κάνουμε για τους λαούς όλης της Ευρώπης. Αυτό μην το ξεχνάτε.»

Ο κ Τσίπρας συνεχίζει κάτω από τον υπότιτλο « Θα συνεχιστεί η αλληλεγγύη μας με τις αριστερές δυνάμεις στην Τουρκία».


« Εδώ και χρόνια αναπτύξαμε στενές σχέσεις με τις αριστερές δυνάμεις στην Τουρκία. Δημιουργήσαμε διεθνιστική αλληλεγγύη και σχέση συνεργασίας. Μαζί οργανώσαμε κοινούς αγώνες σε διεθνές επίπεδο όσον αφορά τις κινήσεις κατά του πολέμου. Έχουμε στενές σχέσεις με το ODP. Λαμβάνουμε κοινή πρωτοβουλία για την φιλία μεταξύ των λαών της Τουρκίας και της Ελλάδας, για την μείωση κατά τρόπο ισορροπημένο των εξοπλισμών στις δύο χώρες και η αλληλεγγύη μας αυτή θα συνεχιστεί.»

Στο ερώτημα σχετικά με το τι είδους απήχηση θα έχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα αποτελέσματα των εκλογών , ο κ Τσίπρας είπε: « Εχουμε την γνώμη ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να μπούν σε έναν διαφορετικό δρόμο και ότι μπορούν να μπούν. Δηλαδή ένας δρόμος μακριά από τις εντάσεις , από τις πολεμικές αιτίες και από τα εξοπλιστικά συστήματα υψηλού κόστους.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων πέραν της ειρήνης και του διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων αυτών στην βάση του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού στις εθνικές κυριαρχίες. Το σημαντικότερο βήμα για την βελτίωση των σχέσεων μας είναι η επίλυση του Κυπριακού στην βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Όμως η κυβέρνηση Χριστόφια δεν καταβάλλει προσπάθεια για μια λύση που θα αυξήσει τον διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων που θα παραχθεί “για τους Κυπρίους από τους Κυπρίους”. Επίσης θα πρέπει να πω ότι δεν είναι παραδεκτή η στάση της κυβέρνησης Ερντογάν έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου. Η στάση αυτή δεν συμβιβάζεται με την κατεύθυνση της Τουρκίας προς την Ευρώπη.»

Ερ: Μετά από δύο εκλογές δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και μια πραγματικότητα φασιστικού κόμματος. Είπαν ακόμα ότι θα καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη . Τι λέτε για αυτό το θέμα;

Τσίπρας: « Εγώ δεν έχω την γνώμη ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής και η εκπροσώπηση του κόμματος αυτού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα περιθωριακό φαινόμενο της πολιτικής μας ζωής. Επωφελήθηκαν από την κρίση του Καπιταλισμού και πήραν δύναμη από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τους μετανάστες. Η Ιστορία μας έχει δείξει ότι οι ρατσιστικές δυνάμεις και οι δυνάμεις Νεοναζί αναπτύσσονται σε συνθήκες αύξησης της ανεργίας , επέκτασης της φτώχιας και σε συνθήκες που αυξάνεται το πρόβλημα προσαρμογής. Εμείς θα καταργήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα τις συνθήκες που δημιουργούν την επίδραση της Χρυσής Αυγής.»


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Επικίνδυνη υποκρισία έως ανοησία για να μη πω κάτι βαρύτερο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με το πρόγραμμά τους φιλοδοξούν να καταργήσουν τις συνθήκες που δημιούργησαν την επίδραση της Χρυσής Αυγής.
Φοβάμαι πολύ ότι με το δικό τους πρόγραμμα όχι θα καταργήσουν αλλά θ' αυξήσουν την επίδραση της Χρυσής Αυγής!
Και το αποκορύφωμα της υποκρισίας: ονομάζουν φασίστες τους Χρυσαυγίτες και δεν τολμούν να χαρακτηρίσουν φασίστες τους λογιστές που μας κυβερνούν με εντολές της Τρόϊκα και που έχουν παραχωρήσει κυριαρχικά εθνικά μας δικαιώματα!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς! Φασίστες και προδότες είναι αυτή τη στιγμή, περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον, οι μνημονιακοί.

Που είναι εντολοδόχοι των νεοναζιστών Γερμανών.