2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αρχηγοί κομμάτων, εγέρθητι



Η ψήφος της 6ης Μαΐου χαρακτηρίστηκε ψήφος διαμαρτυρίας, ψήφος απόρριψης, αλλά ήταν και κάτι άλλο. Ήταν ψήφος δοκιμασίας. Ο σοφός ελληνικός λαός που μπορεί να μην έχει ηγέτη, αλλά παρόλα αυτά κινείται στρατηγικά, αφού τιμώρησε τα δύο κόμματα της κατοχής κι έκανε ξεκάθαρο ότι περιφρονεί το Μνημόνιο και τις απειλές των ''φίλων'' Ευρωπαίων, φρόντισε να μη δώσει απόλυτη δύναμη σε κανέναν. Προτίμησε να τους δοκιμάσει, να δει τα αληθινά τους πρόσωπα, όσων μέχρι τώρα τα κάλυπταν με πατριωτικά και αντιμνημονιακά προσωπεία. Ο λαός δοκιμάζει παλιούς και καινούργιους και περιμένει την κίνηση που πραγματικά θα τον εκφράσει και θα τον εμπνεύσει. Και η μέχρι τώρα συμπεριφορά των κομμάτων δικαιώνει το λαό που δεν έδωσε παρορμητικά την απόλυτη δύναμη σε κανέναν.



Το ΠΑΣΟΚ ως τρίτο κόμμα και ο κ. Βενιζέλος ως ''ενωτική δύναμη'' που νοιάζεται για το καλό της χώρας και, ταυτόχρονα, χαμογελά μεφιστοφελικά είτε, γιατί πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει αυτά που εξήγγειλε, είτε, γιατί είναι σίγουρος πως όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί θα αποτελείται από ανθρώπους με τις ίδιες απόψεις και αισθήματα απέναντι στους Έλληνες (ακόμη κι αν η προβιά δείχνει διαφορετική), οπότε ο απώτερος σκοπός και πάλι δεν κινδυνεύει.

Κ. Βενιζέλο, μην παριστάνεται ξαφνικά την ενωτική δύναμη, γιατί το κόμμα σας είναι αυτό που έχει σαν κύρια τακτική του το ''διαίρει και βασίλευε''. Ούτε να κάνετε πως σας ενδιαφέρει η σωτηρία της χώρας, γιατί το κόμμα σας κι εσείς ο ίδιος σαν υπουργός οικονομικών οδηγήσατε τη χώρα στον πάτο του γκρεμού. Περιοριστείτε, λοιπόν, στο 13% που συγκεντρώσατε και μη φέρεστε ακόμη σαν να έχετε το 31%, κλείνοντας το μάτι, για να γίνετε μέρος της κυβέρνησης. Όσο για τον Θεό της Ελλάδας που επικαλεστήκατε, ο Θεός της Ελλάδας είναι ο λαός της κι αυτός σας έδειξε την άποψή του για σας.

Η Νέα (παλιά στην ουσία) Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς πήρε ένα ποσοστό που δεν της άξιζε, δεδομένης της σύμπραξής της με το ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα της χώρας. Πήρε τη διερευνητική εντολή κι έκανε φιλότιμες προσπάθειες να σχηματίσει κυβέρνηση που κράτησαν... μερικές ώρες.

Κ. Σαμαρά, κάνετε τόσο φανερό ότι ο σκοπός σας δεν είναι η κυβέρνηση... Αντίθετα, αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να τρομοκρατηθούν οι πολίτες από τις θέσεις Τσίπρα για τα εθνικά θέματα και τη λαθρομετανάστευση και να συγκεντρωθούν ξανά στο μαντρί της Νέας Δημοκρατίας που, στην ουσία, ασκεί την ίδια αδιάφορη πολιτική στα εθνικά θέματα και στη λαθρομετανάστευση. Άλλωστε οι θέσεις σας περί διάλυσης της Ελλάδας, αν δεν παραμείνει στην Ευρώπη και ουσιαστικά στο Μνημόνιο δείχνουν πως το μυαλό σας έχει μείνει προσκολλημένο στις επιλογές των υπογραφών και της υποταγής σε ΔΝΤ και Κομισιόν, και στην εξαθλίωση των Ελλήνων. Επιμένετε κι εσείς να κλείνετε πεισματικά κι αλαζονικά τα αυτιά σ' αυτά που θέλουν και ζητούν οι Έλληνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να πάρει το 16% των ψήφων του ελληνικού λαού (;) και άρχισε να δείχνει ολοφάνερα αυτά που οι νέοι ψηφοφόροι του δε θέλησαν να δουν. Οι εκπρόσωποί του περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και αποκλείουν τη συνεργασία με εκλεγμένους, γιατί ''δεν τους αρέσουν'', ή να φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν ότι επιθυμούν τον αποκλεισμό από τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλεγμένων, ''επειδή και ο Χίτλερ ήταν εκλεγμένος'', παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα να συνομιλεί με τον κ. Παπαδήμο που δεν ήταν εκλεγμένος, αλλά επιβεβλημένος στο λαό. Αυτή η συμπεριφορά, βέβαια, δεν είναι ο ορισμός της δημοκρατίας, ειδικά για ένα κόμμα που σημαία του είναι η άνευ όρων ανοχή στους εχθρούς του ελληνισμού.

Λοιπόν, κ. Τσίπρα, το αλαζονικό ύφος του νέου πετεινού στο κοτέτσι δε βοηθά σε τίποτα, αφού δεν έχετε καν γίνει κυβέρνηση - το 16% δε σας κάνει δημοκρατική κυβέρνηση, αφού αυτό το ποσοστό απέχει πάρα πολύ ακόμη κι από τη σχετική πλειοψηφία. Από την άλλη ο τρόπος που θέτετε απαιτήσεις θυμίζει το ''εγέρθητι'' της Χρυσής Αυγής προς τους δημοσιογράφους - μόνο που το δικό σας απευθύνεται σε εκλεγμένους. Επίσης, θυμηθείτε πως σας ψήφισαν Έλληνες, πιστεύοντας στον πατριωτισμό που κάνατε σημαία σας κατά την αντιπολιτευτική σας δράση. Εκτός κι αν ο ρόλος σας είναι να τρομοκρατηθούν οι Έλληνες πολίτες, για να επιστρέψουν κατά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στα παλιά κομματικά μαντριά.

Το ΚΚΕ πιστό στον αιώνιο αρνητισμό του, που βοηθάει, όπως φαίνεται, την οικονομική ευρωστία του κόμματος, δε συζητά με κανέναν, δε συμφωνεί με κανέναν και διαφωνεί με όλους, ακόμη και με τον εαυτό του, αφού από τη μια η αγωνία του λέει ότι είναι ο κατατρεγμένος λαός που έχει να αντιμετωπίσει την επίθεση των καπιταλιστικών συμφερόντων και από την άλλη είτε δε συμμετέχει σε κυβέρνηση, οπότε θα μπορούσε - δυνητικά πάντα - να επηρεάσει τη μοίρα του λαού, είτε παρεμβαίνει, για να μην κάνει ''ντου'' ο λαός στη Βουλή και ανατρέψει τις κυβερνήσεις του Μνημονίου.

Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜ. ΑΡ. προεκλογικά επέμενε στο να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της από το Μνημόνιο, άφηνε το παράθυρο ανοιχτό για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα, δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα, για να ''σωθεί η Ελλάδα''... Να σωθεί με την κ. Ρεπούση στο ''εθνοσωτήριο'' σχήμα...

Ο κ. Καμμένος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες συγκέντρωσε ένα μεγάλο ποσοστό, που, ωστόσο, μάλλον δεν ικανοποίησε. Για να αυξηθεί, λοιπόν, αυτό το ποσοστό, ο κ. Καμμένος είπε όχι στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα, επικαλούμενος τις πατριωτικές του αρχές, παίζοντας καλύτερα από όλους το πολιτικό παιχνίδι της συγκέντρωσης ψήφων. Ωστόσο, παραμένει πρεσβευτής του καινούργιου με παλιά φθαρμένα υλικά και, αφήνοντας σκιές να πλανιούνται με το πρόγραμμά του για εθνική ανασυγκρότηση.

Η Χρυσή Αυγή, τέλος, είναι το μεγάλο παράδοξο των εκλογών. Το κόμμα που ενώ δεν προβλήθηκε καθόλου από τα ΜΜΕ κατά την προεκλογική εκστρατεία, μετά τις εκλογές δεσπόζει καθημερινά στα καθεστωτικά ΜΜΕ με σκοπό όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να πειστούν ότι έκαναν λάθος στην επιλογή τους και να επιστρέψουν σαν καλά παιδιά στην ''πολιτική ορθότητα''. Έτσι, αντί να συζητιέται η κίνηση του κ. Μιχαλολιάκου να παίρνουν οι βουλευτές του στρατιωτικό μισθό και τα υπόλοιπα χρήματα να μπαίνουν σε κοινωνικό ταμείο, όλοι έχουν να κάνουν με το ''εγέρθητι'' στους δημοσιογράφους - άλλοι επικροτώντας και άλλοι - οι γνωστοί άγνωστοι - λυσσομανώντας περί ''φασισμού'': αυτοί δεν εγέρθησαν, όταν το απαιτούσε ο ελληνικός λαός, θα το κάνουν για τον κ. Μιχαλολιάκο;

Κ. Μιχαλολιάκο, οι πολίτες που σας ψήφισαν, σας ψήφισαν για το πρόγραμμά σας, για να τους υπερασπιστείτε αποτελεσματικά και όχι, για να επιδίδεστε σε κραυγαλέες επιδείξεις που δε δημιουργούν και τις καλύτερες εντυπώσεις σε αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν - η πλειονότητα των Ελλήνων απεχθάνεται τέτοιου είδους εντολές, ακόμη και ο Μ. Αλέξανδρος είχε πικρή εμπειρία -, παρά την προπαγάνδα όλων αυτών των χρόνων, πράξεις που απλά δίνουν όπλα στο σύστημα που σας συκοφαντεί και λυμαίνεται δεκαετίες τώρα την Ελλάδα. Αν θέλετε να βοηθήσετε ουσιαστικά τη χώρα, κάντε πράγματα που θα έχουν θετικό αντίκρυσμα για τη χώρα και τους Έλληνες, τιμωρώντας έτσι χειρότερα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. ''Μηδέν άγαν'' έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες..


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "εγέρθητι" της Χρυσής Αυγής είναι

ανάλογο με το ναζιστικό και

εξευτελιστικό "σκύψτε και γονατίστε"

της τρόικας των εφιαλτών και της

τρόικας των τοκογλύφων!

marianaonice είπε...

Εχετε απόλυτο δίκιο πατέρα Ηλία!