2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες και Σειρήνες στο δρόμο προς την Ιθάκη



Η αγανάκτηση των Ελλήνων είναι αδιαμφισβήτητη για το πολιτικό σύστημα, το ίδιο εδώ και τριάντα χρόνια, που ποδοπάτησε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και οδήγησε τη χώρα σε επονείδιστη, ωραιοποιημένη με προπαγανδίστικες κενολογίες των φερεφώνων μέσων ενημέρωσης, κατοχή, πρωτοφανή φτώχεια και υπανάπτυξη. Η αγανάκτηση γιγαντώνεται όσο πλησιάζει η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών. Ωστόσο, το τέρας του πολιτικού συστήματος που τράφηκε τόσα χρόνια με του πουλιού το γάλα, χαμογελάει πονηρά, ζητώντας να παραπλανήσει για άλλη μια φορά τον Οδυσσέα που ψάχνει την αληθινή Ιθάκη.

Πασχίζοντας να μη χάσει τα προνόμιά του - άλλωστε, ο κ. Κακλαμάνης το δήλωσε ξεκάθαρα: νομίζετε ότι αν αλλάξει η παλιά τράπουλα, θα αλλάξει κάτι; Φυσικά και θα αλλάξει, αφού η παλιά τράπουλα είναι σημαδεμένη.. - , επιστρατεύει όλων των ειδών τα κόλπα, όπως αρμόζει σε μια έμπειρη συμμορία που δε θέλει να χάσει την περιοχή που λυμαίνονταν τόσα χρόνια.


Ήδη διάφοροι Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες εκ του εξωτερικού, βλ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, άρχισαν τις απειλές και τους εκβιασμούς, υποδεικνύοντας στον ελληνικό λαό τι πρέπει να ψηφίσει. Ή ΝΔ, ή ΠΑΣΟΚ: ή τσεκούρι, ή μαχαίρι, αλλιώς θα μας εγκαταλείψουν - λες και αυτό είναι σοβαρή απειλή για έναν λαό που από τη ''γενναιοδωρία'' και τη ''φιλανθρωπία'' των Ευρωπαίων αντιμετωπίζει καταστάσεις εφιαλτικές. Αυτούς τους δύο να ψηφίσουμε, γιατί είναι οι πειθήνιοι συνεργάτες και συνδαιτυμόνες των αρπακτικών στο μεγάλο φαγοπότι του ελληνικού δημόσιου πλούτου (κρατικές κερδοφόρες επιχειρήσεις και φυσικός πλούτος). Να ψηφίσουμε, δηλαδή, τους διορισμένους βασανιστές μας, για να μη δυσαρεστηθούν οι ιθύνοντες της βασανισμένης Ευρώπης και, για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.



Φυσικά, ο κ. Γιούνκερ δε θα είναι ο μόνος που θα κάνει ανάλογες δηλώσεις τρομοκρατίας - εκβιασμού. Αν, τελικά, ανακοινωθεί η προκήρυξη εκλογών, θα ακολουθήσει πλημμυρίδα τέτοιων δηλώσεων απειλής, αλλά και στήριξης σε αυτούς που υποδούλωσαν την Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιαστούν ως ''σωτήρες'' της χώρας. Μέχρι και η Άνγκελα Μέρκελ θα εμφανιστεί ως πονετική Ναυσικά, αν, φυσικά, επιλέξουμε τους εκλεκτούς της.


Γι' αυτό άλλωστε και κάποιοι που ακόμη και στις δικές τους δημοσκοπήσεις δε συγκεντρώνουν ούτε το 10% των ψήφων, ράβουν πρωθυπουργικό κοστούμι, ή κάποιοι άλλοι κάνουν όνειρα ότι θα είναι πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών ταυτόχρονα - γιατί όχι όλα τα υπουργεία; Τι χρειάζονται οι υπόλοιποι;


Μέχρι και οι τρομοκράτες που έπεσαν σε χειμερία νάρκη εδώ και δυόμιση χρόνια μας θυμήθηκαν ξαφνικά, λίγο πριν τις φημολογούμενες εκλογές. Αντάρτικο πόλεων, λέει, με βόμβα στο μετρό όπου μόνο πολίτες θα μπορούσε να πλήξει. Πολύ βολικό. Αφήνεται η απειλή να αιωρείται πάνω απ' τα κεφάλια των Ελλήνων, όπως πριν την πτώση του Καραμανλή και την εκλογή του τρομοκρατοεξολοθρευτή Γ. Παπανδρέου. Ο φόβος για τη ζωή, ώστε να ξεχαστούν τα υπόλοιπα. Οι κουκουλοφόροι ''εχθροί του συστήματος'' μαζί με τους τρομοκράτες ''εχθρούς του συστήματος'' να σφυροκοπούν όσους θέλουν να αντισταθούν.


Αλλά το πληγωμένο πολιτικό σύστημα κρατά και άλλη πισινή. Επειδή οι απειλές καμιά φορά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, επιστρατεύονται και οι Σειρήνες - πιο εύκολα σφάζεις με το βαμβάκι. Έτσι, τώρα ξαφνικά, έχουμε πολλούς όψιμους ''ήρωες'' ''πολέμιους του Μνημονίου 2'', διαγραφέντες, που θα κάνουν δικό τους κόμμα. Άτομα που μέχρι πριν λίγο καιρό ψήφιζαν τα πάντα, χωρίς αντίρρηση και χωρίς να τα έχουν διαβάσει, έγιναν υπερασπιστές της Ελλάδας και των Ελλήνων έναντι των προδοτών άλλων. Αυτοί που υπήρξαν μνημονιακοί υπουργοί, υπερασπιστές της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και των απάνθρωπων μέτρων, τώρα βγάζουν πύρινους λόγους για το κακό που γίνεται στη χώρα.


Δε μας εξηγούν, όμως, πού ήταν όλοι αυτοί αυτά τα δύο χρόνια που ο ελληνικός λαός φώναζε πως δεν ήθελε ούτε το Μνημόνιο ούτε το Μεσοπρόθεσμο. Τότε, η κ. Κατσέλη, ως υπουργός, κήρυττε ότι 590 ευρώ δεν είναι ευκαταφρόνητος μισθός και ο κ. Καστανίδης υπερασπίζονταν τις επιλογές της κυβέρνησης. Οι ίδιοι όψιμοι ''ήρωες'' Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ήταν που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου, εξουσιοδοτώντας την να σφραγίσει το θάνατο της Ελλάδας και των Ελλήνων.


Και από κοντά άλλα καινούργια κόμματα και κινήσεις. Πατριωτικά κινήματα και Λαϊκά μέτωπα, παλιές και νέες Ελλάδες με ένα, ή δύο ''Λ'', πατρίδες, ανεξάρτητοι εδώ, ανεξάρτητοι εκεί. Βουλευτές ''αντάρτες'' με όμορφα πύρινα λόγια που μιλούν για το καινούργιο, αλλά στρέφονται στο παλιό, συνεργαζόμενοι με αυτούς που στήριξαν αυτά που έφεραν την χώρα στην παρακμή.


Όλοι τους έχουν ένα κοινό: είναι μέλη του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, της ίδιας ψευτο - ελίτ που καπάρωσε τα πάντα εδώ και δεκαετίες, είτε από δεξιά, είτε από αριστερά, είτε από κεντροαριστερά. Εμπιστευτείτε αυτούς που μιλούν για πατρίδα, αλλά πριν λίγο καιρό γελοιοποιούσαν όποιον αναφερόταν σ' αυτήν. Εμπιστευτείτε αυτούς που μέχρι πριν λίγοέσφιγγαν το χέρι του ''προδότη'' Παπανδρέου και του Ερντογάν, ενθαρρύνοντας συνδιαχείριση του Αιγαίου. Εμπιστευτείτε αυτούς που αγαπούν την πατρίδα, επικαλούνται την ιστορία, αλλά ''έθεσαν βέτο'' στην τοποθέτηση προτομής του Μ. Αλεξάνδρου. Εμπιστευτείτε αυτούς που χρόνια τώρα υπερασπίζονται και προωθούν τους λαθρομετανάστες που παίρνουν τις δουλειές απ' τους Έλληνες και συνεισφέρουν στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων: τόσα χρόνια έβαζαν προσβλητικές ρατσιστικές ταμπέλες στους Έλληνες και, ξαφνικά, έγιναν άοκνοι υπερασπιστές τους;


Το υπάρχον πολιτικό σύστημα σαν άλλη Λερναία Ύδρα εκφύει δυο νέα κεφάλια για κάθε ένα που της κόβεται. Ανασυντάσσεται και παίρνει νέες μορφές και σχήματα, για να παρουσιάσει το παλιό σαν καινούργιο, να εμποδίσει για άλλη μια φορά τις δημιουργικές δυνάμεις - αυτές που χρόνια τώρα τις πνίγει, για να μη δώσουν νέα πνοή στη χώρα -, τους νέους, τους άνεργους πτυχιούχους, τους αγρότες και τους εργάτες, τους ''ανώνυμους'' Έλληνες να φτιάξουν την αληθινή Ελλάδα.


Ο δρόμος προς την Ιθάκη είναι δύσκολος, αλλά οι Έλληνες ξέρουν από Οδύσσεια...


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί, που θα ψηφίσουν τους προδότες, για να συνεχίσουν το εφιαλτικό τους ανοσιούργημα, θα είναι προδότες μεγαλύτεροι ακόμη κι απ' τους πολιτικούς απατεώνες!...


Γιατί θα κάμουν την προδοσία και τη συναφή απεχθή και επαχθή χρεοκοπία μελλοντική κληρονομιά για γενεές γενεών!...