2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Παπαδήμος ο νέος Αισχύλος

Ένα από τα πολλά .. προσόντα του νέου (ουσιαστικά, παλιού) ''πρωθυπουργού'', Λουκά Παπαδήμου, είναι η φοβερή του ικανότητα να εξαπολύει εκβιασμούς και απειλές, για να περάσει το δικό του. Όπως, για παράδειγμα, επέβαλε το δικό του όνειρο της ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο με τις πλάτες του Κώστα Σημίτη. Έτσι και τώρα, ο τέως πειθήνιος στα συμφέροντα των Ευρωπαίων και όχι μόνο, αντιπρόεδρος της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να διαδυλάξει τα συμφέροντα των πρώην (;) εργοδοτών του και κατ' επέκτασιν και τα δικά του, επιδόθηκε στην τέχνη της τρομοκρατίας, επιστρατεύοντας μετά από μέρες δράσης των υπαλλήλων - φερεφώνων του, των μέσων μαζικής εξημέρωσης, το βαρύ περιπολικό, την αυτού Εξοχότητα, τον εαυτό του.

Βγήκε, λοιπόν, ο συμβασιούχος μερικής απασχόλησης, και μάλιστα, χωρίς ΑΣΕΠ, με ύφος διοπτροφόρου σοφού, αλλά με εκφράσεις κενές περιεχομένου να απειλήσει, να εκβιάσει, να τρομοκρατήσει έναν λαό που δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει, αλλά πολλά να κερδίσει: την αξιοπρέπεια, την περηφάνεια, την ελευθερία, την ελπίδα, το καλύτερο αύριο.

Βγήκε ο τέως σύμβουλος της καταστροφής, των δύο μεγάλων πρωθυπουργών της τρύπας στο νερό, ο μεγάλος οικονομολόγος που διπλασίασε σε δύο χρόνια το χρέος 190 χρόνων (!) να παρουσιάσει με την εξαιρετική ικανότητά του στο λόγο όσο πιο εφιαλτικά μπορούσε τις συνέπειες μιας χρεωκοπίας. Δίπλα σε έναν εύγλωττο υπουργό οικονομικών που ούρλιαζε στη Βουλή, μιας και βουβάθηκε μπροστά στους ''ομολόγους'' του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο κ. Παπαδήμος να μιλήσει με την ηρεμία σοφού, αφού η ηρεμία είναι πιο τρομακτική.



Και τι είπε σε έναν εξοργισμένο λαό; Ότι η χρεωκοπία θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν τους φόρους τους! Φοβερό επιχείρημα τη στιγμή που ο κόσμος έχει αγανακτήσει απ' τα αλλεπάλληλα χαράτσια των νεο - οθωμανών που αγαπούν οτιδήποτε οθωμανικό. Πρόσθεσε ότι δε θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις! Ποιους μισθούς και συντάξεις; Τους ανύπαρκτους; Αυτούς που μέχρι να φτάσουν στα χέρια των πολιτών επιστρέφουν στα ταμεία του κράτους και στις τσέπες των κρατικών λειτουργών; Ή αυτούς που θα ψηφίσετε να περικοπούν και σε τρεις μήνες θα ξαναπερικόψετε, μέχρι να μη μείνει τίποτα;

Έφτασε στην κορύφωση του προσωπικού του δράματος ο νέος Αισχύλος (λόγω του ''αίσχ'' που φέρνει στο νου το αίσχος), κ. Παπαδήμος, λέγοντας πως δε θέλει να δει στη χώρα του να μοιράζονται τα τρόφιμα με κουπόνια... Ορατότης μηδέν το δράμα. Αλλιώς θα ήξερε πως ήδη εκατοντάδες πολίτες αναγκάζονται να ζούνε με το φαγητό που μοιράζεται στα συσσίτια της ανθρώπινης (όχι κρατικής) αλληλεγγύης και χιλιάδες άλλοι χρησιμοποιούν κουπόνια, για να αγοράσουν τα απαραίτητα για τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους.

Και για να στηρίξει τα ατράνταχτα επιχειρήματά του ο ''πρωθυπουργός'' της μη λαϊκής εντολής μας είπε πως η χώρα δε θα μπορεί να εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο! Αν δεν ήταν τόσο δραματική η κατάσταση που μας έφερε ο σύμβουλος των ''μεγάλων'' πρωθυπουργών, θα έπεφτε πολύ γέλιο. Γιατί, πρώτον, πλέον η πλειοψηφία ακόμη και των ευκατάστατων νοικοκυριών ζεσταίνονται με ξύλα και, δεύτερον, γιατί το φυσικό αέριο το προμηθευόμαστε από τη Ρωσία κατά κύριο λόγο, την οποία, έτσι κι αλλιώς, οι κυβερνήσεις της δημοσιονομικής εξυγίανσης την έχουν ''φεσώσει'', ενώ το πετρέλαιο το εισάγουμε απ' το Ιράν, το οποίο είναι τόσο ''απάνθρωπο'' που μας το δίνει με πίστωση. Να προσθέσουμε και τα δισεκατομμύρια βαρέλια αποθεμάτων που διαθέτει η Ελλάδα που με τις κατάλληλες κινήσεις θα μπορούσε να κάνει τους ''βαρείς'' Βόρειοευρωπαίους να την παρακαλούν να τους πουλήσει.

Το ''θεϊκό'', όμως, που ξεστόμισε ο κ. Παπαδήμος ήταν για τα αγροτικά προϊόντα, στα οποία, λέει, δεν έχουμε αυτάρκεια! Αν ο κ. Παπαδήμος ήξερε τι γίνεται στην Ελλάδα, ή, απλά, δεν ήθελε να τρομοκρατήσει, θα γνώριζε πως υπάρχουν αποθήκες ολόκληρες γεμάτες με αδιάθετο εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό καλαμπόκι, σιτάρι, πατάτες και όχι μόνο, αφού, χάρη στις ''ευφυείς'' κινήσεις τόσο του ίδιου όσο και των προκατόχων του, οι ελληνικές ανάγκες καλύπτονταν από τα κατώτερης ποιότητας ξένα προϊόντα, ενώ τα δικά μας βρίσκονται στις αποθήκες - πράγμα που εξουδετερώνει τους φόβους του κ. Παπαδήμου.

Επομένως, για τη μόνη έλλειψη αυτάρκειας που πρέπει να μιλάει ο κ. Παπαδήμος είναι η δική του και των υπόλοιπων φωστήρων της κυβέρνησής του, οι οποίοι προσπίπτουν γονατιστοί στους ''παλλικαράδες'' της Βόρειας Ευρώπης για οδηγίες. Άλλωστε οι κατώτεροι υπάλληλοι δε φημίζονται για την .. αυτάρκειά τους... Γι' αυτό άλλωστε ακόμη και η τρομοκρατία τους είναι γελοία, μιας και δε γίνεται να απειλείς κάποιον ότι θα πάθει κάτι που ήδη έχει πάθει.



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: