2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το γάλα και οι ανόητοι...


Όποιος νομίζει ότι κάνω διαφήμιση καλύτερα να μη συνεχίσει το διάβασμα!
Πριν λίγες μέρες πήγα για ψώνια στο Super Market με τη γυναίκα μου. Για να μειώσουμε το χρόνο, ο ένας από τον ένα διάδρομο η άλλη από τον άλλον στο «ΑΒ Βασιλόπουλος» της γειτονιάς.

Σταμάτησα στα γάλατα. Πάντα αγοράζω αυτό με την ταμπέλα του Super Market το οποίο και καλό είναι και κυρίως το φθηνότερο. Πάντα όμως συγκρίνω τις τιμές, μην τυχόν έχει αλλάξει κάτι. Κι αυτή τη φορά καμία έκπληξη. Η εικόνα όμως, όπως και τις προηγούμενες φορές, εξακολουθεί να προβληματίζει.

Έβγαλα μολύβι και χαρτί, επέλεξα τέσσερα κουτιά γάλα, από τα πιο γνωστά και αντιπροσωπευτικά  της αγοράς από την οποία το καθένα προέρχεται. Σημείωσα τις τιμές τους και σας τα παρουσιάζω με σειρά από το ακριβότερο προς το φθηνότερο. 


1. ΦΑΓΕ: 1,43 (Ελληνικό)
2. ΝΟΥΝΟΥ: 1,35 (Ξένο)
3. ΕΒΟΛ: 1,21 (Τοπικό Βολιώτικο)
4. ΑΒ Βασιλόπουλος: 0,93 (ταμπέλας)

Αναρωτήθηκα γιατί αυτές οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε δύο κουτιά που έχουν το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, 1 λίτρο γάλα το καθένα. Σκέφτηκα να περιεργαστώ τα ακριβότερα από αυτά μην τυχόν διαθέτουν... αξεσουάρ όπως ζάντες αλουμινίου, δερμάτινο σαλόνι, ABS, ESP ή... χρυσόσκονη και χαμογέλασα! 

Στη βιτρίνα των γαλακτοκομικών στο σημείο που ήταν τοποθετημένα τα «ΑΒ Βασιλόπουλος» παρατήρησα ότι υπήρχε αρκετός άδειος χώρος που οφείλεται στη μεγάλη κατανάλωση του προϊόντος και χρειάζεται συνέχεια ανατροφοδότηση με νέες ποσότητες. Και γιατί να μην έχει κατανάλωση; Τι του λείπει; Το όνομα; Αστείες κουβέντες!

Δεν δίνω δεκάρα για το πανάκριβο ελληνικό ΦΑΓΕ, πολλώ δε μάλλον για το εξ’ ίσου ακριβό και ξενόφερτο ΝΟΥΝΟΥ.

Λυπάμαι μόνο για το βολιώτικο ΕΒΟΛ που εξακολουθεί να παραμένει τόσο ακριβό. Δεν ξέρω γιατί αλλά αν νομίζουν εκεί στην ΕΒΟΛ ότι θα το προτιμώ μόνο και μόνο επειδή είναι ντόπιο, κούνια που τους κούναγε. Θα το προτιμήσω μόνο όταν έρθει σε λογικά επίπεδα τιμής. Μέχρι τότε θα περνάω από μπροστά του θα του λέω καλημέρα και θα ψωνιζω από δίπλα!

Όμως παρά την εξωφρενικά μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ των τριών πρώτων και του τέταρτου, οι φίρμες όλες εξακολουθούν να είναι στα ράφια και να πουλάνε, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, όταν η διαφορά μεταξύ ΦΑΓΕ και ΑΒ Βασιλόπουλος είναι στο 55%! Αν είναι δυνατόν!

Αλλά αυτοί είναι οι Έλληνες, αυτή είναι η Ελλάδα, γενικώς! 

Ακόμα και σήμερα, λίγο πριν τον θάνατό μας, εξακολουθούμε να παίζουμε το παιχνίδι των δυνατών.

Ποιος μας εμποδίζει να απομονώσουμε αυτούς και τα προϊόντα τους;

Αυτούς που προκλητικά μας λένε: «Και ακριβά θα τα πουλάμε κι εσείς θα τα αγοράζετε, ανόητοι!»

Ποιος μας εμποδίζει να το κάνουμε; 

Κανένας! 

Το πρόβλημα και συγχρόνως η ερώτηση είναι ένα/μία και μοναδικό/η.

Ποιος θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να μαλακιζόμαστε; 

Εξάντας

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: