Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, οι αγρότες ρώτησαν τους γεωπόνους, αν έπρεπε να ξεριζώσουν και να πετάξουν τις καμένες ελιές, κι εκείνοι τους συμβούλεψαν να περιμένουν. Μετά από λίγους μήνες, τα καμένα δέντρα πέταξαν καινούργια φυντάνια...
Λένε πως το φυτό που έχει βαθιές ρίζες ό, τι και να του συμβεί θα βρει ξανά το δρόμο του και θα σταθεί όρθιο. Η ελιά είναι το πανάρχαιο σύμβολο της Ελλάδας, τη συντροφεύει σε όλη την πολυτάραχη ιστορία της: στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο υπάρχουν ελιές με ζωή σχεδόν 4, 000 χρόνων! Πόσο πολλά έχουν δει αυτές οι ελιές και πόσες συμβουλές θα μπορούσαν να μας δώσουν, αν είχαμε την ικανότητα να τις ακούσουμε...
Αλλά πάλι, ο Χάρυ Κλυν είπε κάτι εξαιρετικά σοφό:οι νέοι μας δε χρειάζονται συμβουλές απ' τους μεγαλύτερους, γιατί η ιστορία είναι στα γονίδιά τους και θα τους πει τι πρέπει να κάνουν. Συγκλονιστική κουβέντα. Και αληθινή, όσο ελάχιστα πράγματα πια στην καθημερινότητά μας. Από την πλαστή επικαιρότητα και τις γελοίες προτεραιότητες που πασχίζουν να μας επιβάλλουν τα μέσα μαζικής εξημέρωσης και εξαφάνισης του ελληνικού τρόπου σκέψης, μαζί με τους τυραννίσκους, εγχώριους και ξένους.
Θεωρούν πως επειδή για δεκαετίες ολόκληρες επιχείρησαν να αλλοτριώσουν τους Έλληνες, να τους κάνουν να απαρνηθούν τις ρίζες τους, τον εαυτό τους, το κατάφεραν κιόλας. Όμως, τα γονίδια δε σβήνονται έτσι απλά: τα γονίδια αυτά μεταφέρονται ευλαβικά για γενιές και γενιές Ελλήνων, χωρίς διακοπή, όπως έδειξαν και μελέτες ξένων πανεπιστημίων.
Τα γονίδια των σπουδαίων Ελλήνων που κόσμισαν την ελληνική ιστορία εξακολουθούν να είναι ζωντανά μέσα στους απογόνους τους, όσο κι αν εσωτερικοί κι εξωτερικοί μικρόψυχοι, θέλησαν να τους πείσουν ότι το αίμα τους είναι ξένο. Σε κάθε Έλληνα που αναπνέει, αναπνέει κι ένας Λεωνίδας, ένας Περικλής, ένας Μέγας Αλέξανδρος, ένας Κολοκοτρώνης, ένας Οδυσσέας Ελύτης, που περιμένει να αναστηθεί μέσα από τις πράξεις των παιδιών του.
Γιατί το μεγαλύτερο δώρο που μας άφησαν οι πρόγονοί μας είναι το αίμα τους, τα γονίδιά τους, η σοφία τους που εμπλουτίζει καθέναν από μας. Κι αυτό το δώρο δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς όσο κι αν μας ταπεινώνει, όσο κι αν μας χλευάζει, όσο κι αν πιστεύει ότι μας νίκησε και μας λύγισε. Αυτό το δώρο ήταν που βοήθησε τους υπόδουλους για αιώνες και θεωρητικά ''εξαφανισμένους'' Έλληνες του 1821 να ξεσηκωθούν ενάντια στον κατακτητή και να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους - στάχτες που ποτέ δεν έχασαν τα ψήγματα χρυσού της κληρονομιάς των αρχαίων Ελλήνων.
Κι αυτό είναι που πανικοβάλλει και τους σημερινούς καταπιεστές και τους κάνει να καταφεύγουν σε ωμή τρομοκρατία κι εκβιασμούς και σε πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας, για να σώσουν τα τομάρια τους. Ξέρουν πολύ καλά πόσο σαθρές είναι οι θεωρίες τους περί ''ασυνέχειας του ελληνισμού'' κι ότι οι ρίζες των σημερινών Ελλήνων είναι τόσο βαθιές, ώστε τα νέα δέντρα να ξαναβλαστήσουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του είναι σύμβολο της ελληνικής μυθολογίας και δεν είναι τυχαίο το ότι η Ελλάδα στις ύστατες στιγμές βρίσκει το δρόμο και ανατρέπει αυτοκρατορίες. Πάντα οι βαθιές ρίζες σπρώχνουν την αναγέννηση, πάντα το αίμα που κυλά στις φλέβες λέει τι πρέπει να κάνουμε: αρκεί να ξεχάσουμε τους ανούσιους θορύβους γύρω μας και να αφουγκραστούμε με προσοχή, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη - ας μην ξεχνάμε πως τον Παρθενώνα τον αναστήλωσαν σημερινοί Έλληνες . Ως τώρα, δείξαμε πως κληρονομήσαμε τα ελαττώματα των προγόνων μας, καιρός να τους δείξουμε ότι κληρονομήσαμε και τις αρετές τους...
6 σχόλια:
Αλήθεια χρειάζεται να ακούμε διάφορα που μας αποκοιμίζουν και λιβανίζουν την μακαριότητα μας ως "περιούσιου λαού".
Αν είναι δυνατόν , τι θα πει "οι νέοι δεν χρειάζονται συμβουλές γιατί έχουν την ιστορία στα γονίδιά τους...";
Τέτοιες απόψεις απλά ενισχύουν την αγραμματοσύνη μας που βασίζεται πάνω κάτω στον εξής άξονα :
"Επειδή γεννήθηκα Έλληνας και είχα γαμάτους προγόνους, εγώ δεν χρειάζεται να ξέρω τίποτα ή να προσπαθήσω για τίποτα. Μια ζωή θα εξαργυρώνω τις μετοχές του παρελθόντος".
Δυστυχώς ή ευτυχώς, Έλληνα δεν σε κάνει το τυχαίο γεγονός της γέννησής σου. Σε κάνει η παιδεία σου, η μόρφωσή σου, η στάση ζωής απέναντι στην κοινωνία, σε συνδυασμό με τα γονίδια αν θέλετε.
Οι περισσότεροι νέοι αγνοούν την ιστορία σε σκανδαλώδη βαθμό και ρωτήστε όποιον εκπαιδευτικό θέλετε, αν δεν έχετε οι ίδιοι παραδείγματα.
Πως είναι δυνατόν ένα ον ανιστόρητο και ημιτελώς μορφωμένο, να είναι την ίδια στιγμή ώριμο και να ξέρει τι να κάνει;
Οι πραγματικά μορφωμένοι πρόγονοί μας τι θα έλεγαν για κάποιον αμόρφωτο κατά βάση, που δεν έχει ανάγκη για συμβουλές, επειδή θεωρεί ότι λόγω καταγωγής, είναι αυτός που είναι;
Τι θα έλεγαν αυτοί που θεμελίωσαν την επιστήμη της λογικής, για την λογική μας του παραλόγου;
Τα επιχειρήματά σου δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη. Είτε το θέλουμε είτε όχι ένα μεγάλο μέρος μας έχει να κάνει με το τι κληρονομούμε απ' τους προηγούμενους: είναι η προίκα μας. Το θέμα είναι αν επιλέγουμε να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε με τα καλά και τα άσχημά του, ή αν θα αποκοιμηθούμε με λογικές μιζέριας που ακυρώνουν αυτό που είμαστε και τις δυνατότητες που έχουμε.
Αν είναι κάποιος μίζερος και χωρίς αυτοπεποίθηση, ακόμη κι αν έχει τα καλύτερα εχέγγυα, θα μείνει όλη του τη ζωή ένα μηδενικό.
Κληρονομούμε ικανότητες, αλλά το τι θα είμαστε τελικά είναι δική μας επιλογή. Διαλέγεις τη μιζέρια της άρνησης των ικανοτήτων που έχεις μέσα σου, ή την ευθύνη και την αξιοπρέπεια να τις αξιοποιήσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του είναι σύμβολο της ελληνικής μυθολογίας και δεν είναι τυχαίο το ότι η Ελλάδα στις ύστατες στιγμές βρίσκει το δρόμο και ανατρέπει αυτοκρατορίες.
Τα επιχειρήματά μου έχουν να κάνουνε με την λογική.
Το ότι οι Έλληνες έχουν την ιστορία στο DNA τους από ποια επιστήμη πηγάζει; Από το "έθνος ανάδελφον" του Χάρυ Κλυν ή τον "Γκαούτσο-Κώτσο" σε ρόλο βιολογίας;
Λογική της μιζέριας είναι η στείρα προγονολατρεία.
Γράφτηκε κάτι σωστό, ότι πρέπει να αποδεχτούμε την κληρονομιά μας, με όλες τις πτυχές της.
Για να το κάνουμε πρέπει να την γνωρίζουμε πρώτα.
Η λογική της κολυμβήθρας του Σιλωάμ όπου ξεπλένονται όλες οι εθνικές αμαρτίες μέσα στο νερό της Αθάνατης Ελληνικής Υπεροχής, δεν βοηθάει όμως σε αυτή την κατεύθυνση.
Αλλά αυτό είναι μόνο το ένα κομμάτι.
Την κάθε γενιά την θυμούνται από τα όσα έκανε (ή δεν έκανε)και όχι από τις γενιές που διαδέχτηκε.
Τις δυο τελευταίες πως θα τις θυμούνται ;
Το να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ότι "είμαστε και οι πρώτοι και όλοι συνωμοτούν εναντίον μας", είναι εξίσου κακό με το να τον υποβιβάζουμε συνεχώς και είμαι κάθετα αντίθετος στις λογικές τύπου Δημήτρη Δήμου, όπου καθυβρίζονται συνέχεια και σκαιότατα όλοι οι Έλληνες στο όνομα της ξενολατρείας και του αντιεθνικισμού..
Εγώ πάντως ένα έχω καταλάβει προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσω την ιστορία, με τις λίγες μου γνώσεις.
Το να έχει ένα έθνος Μεγάλες Ιδέες μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να μην έχει καμία.
Όμως και στις δύο περιπτώσεις ή ρίζα της καταστροφής βρέθηκε στην παροιμιώδη άγνοια και αμορφωσιά της μάζας, που επέτρεψε την αισχρή της χειραγώγησή. Πρώτα από τους εντόπιους και μετά από τους ξένους.
Τώρα αν εσείς πιστεύετε ότι λόγω γονιδίων έχουμε μια υπεραισθητική αντίληψη της σωστής ιστορικής διάστασης, ασχέτου γνώσεως, μακάρι να είναι έτσι.
aldebaran είναι άσχημο να διαστρέφεις ένα κείμενο του οποίο η χροιά και ο τρόπος που έχει γραφεί δεν αφήνει αμφιβολίες.
Τώρα γ'αυτούς που προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν, στο κείμενο είναι αυτονόητα τα εξής -
1) Οι Έλληνες έχουν κληρονομήσει από τους προγόνους τους κάποιες ικανότητες (η αναφορά στο γονίδιο), τις οποίες και πρέπει (επιτέλους θα πω εγώ) να αξιοποιήσουν. (τι το κακό με αυτό;;;;)
2) Ο συγγραφέας ξεκάθαρα προσπαθεί να αντλήσει παραδείγματα από την ιστορία για να δώσει κουράγιο σ'έναν λαό που συνεχώς η κάστα των κλεφτών της εξουσίας ξεφτιλίζει, με δηλώσεις και με πράξεις της (κι αυτό σ'ενοχλεί;;;)
Δημοσίευση σχολίου