2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Νομοθετικές αλλαγές ή φασιστική κατάλυση συνταγματικών δικαιωμάτων ζητούν οι εισαγγελείς για την πάταξη δήθεν της φοροδιαφυγής ;;

eisageleis_forodiafygh_16-12-2011

Τροποποιήσεις, που θα καταστήσουν υποτίθεται ...αποτελεσματικότερο το νομοθετικό πλαίσιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα ζητήσουν από την κυβέρνηση οι εισαγγελικοί λειτουργοί.
Αυτό αποφάσισαν οι εισαγγελείς, που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπό την προεδρία του Εισαγγελέα του Ανώτατου ΔικαστηρίουΙωάννη Τέντε.
Οι εισαγγελείς, ειδικότερα, έκριναν σκόπιμο να ζητήσουν την τροποποίηση του «άρθρου 99» που αφορά την πτώχευση. Επιπλέον, θα προτείνουν αλλαγές στο νομοθετικό καθεστώς των προφυλακίσεων που αφορούν τη φοροδιαφυγή.
Συγκεκριμένα τα «πυρά» τους δέχθηκαν οι γνωστές ρυθμίσεις για την πτώχευση και υπαγωγή στο άρθρο 99, που έχει λειτουργήσει όχι μόνο ως ασπίδα για πολλούς παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά και «ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να αποφύγουν περαιτέρω ποινικές περιπέτειες, παραμένοντας ελεύθεροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς είναι θετικοί προς την κατεύθυνση της κατάργησης της επίμαχης ρύθμισης, που έχει αποτελέσει μέχρι στιγμής τροχοπέδη στις προσπάθειές τους να «στριμώξουν» πολλούς παραβάτες της ποινικής νομοθεσίας, κυρίως μεγαλοφοροφυγάδες. Παράλληλα θεωρούν ότι η πολιτεία πρέπει να προωθήσει άμεσα μέτρα που να διευκολύνουν και να μην προκαλούν κωλύματα στην προσωρινή κράτηση.



Σημειώνεται ότι για να «τρέξουν» οι φορολογικές δίκες θα εκδικάζονται από μονομελείς κυρίως συνθέσεις, θα επιδιωχθεί να μετατραπούν σε κακούργημα και άλλες φορολογικές παραβάσεις, ενώ θα εξαιρεθούν από κάθε ευεργετική ρύθμιση για αποφυλάκιση όσοι καταδικάζονται για φοροδιαφυγή, κατάχρηση δημόσιου χρήματος κ.λπ.
Κατά τη σύσκεψη, στην οποία παρευρέθηκαν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα Ν. Παντελής, ο εισαγγελέας του Οικονομικού Εγκλήματος Γρ. Πεπόνης (με αναπληρωτή τον αντεισαγγελέα εφετών Σπ. Μουζακίτη) καθώς και οι προϊστάμενοι της Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών, τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης θέματα όπως:
*Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πράξη οι εισαγγελείς για την πάταξη της φοροδιαφυγής
*Η δυσλειτουργία του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει.
*Η νομοθετική αδυναμία να οδηγηθούν οι φοροφυγάδες στη φυλακή.
-----------------------------------------------
Επικίνδυνα τερτίπια της εξουσίας τα θεωρούμε αυτά. Στο όνομα δήθεν της πάταξης της φοροδιαφυγής θα θεσπισθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταντήσουν σίγουρα επικίνδυνες για να μπουν χειροπέδες σε τυχόν κατεστραμμένους μικροοφειλέτες ή και μεγαλοοφειλέτες, ενώ οι αιώνια ισχυροί και επώνυμοι θα διαφεύγουν με τις ευλογίες του συστήματος που τους υποθάλπτει. Φταίμε εμείς να είμαστε καχύποπτοι με τις "ανησυχίες" των εισαγγελέων με επικεφαλής τον κ. Τέντε, τη στιγμή που καθόλου δεν ανησύχησαν οι ίδιοι, ούτε ίδρωσε τ' αυτί τους για τις καταθέσεις δισεκατομμυρίων στην Ελβετία από πολιτικούς, ούτε ανησύχησαν με τις παραγραφές των αρπαχτών τους, ούτε φυσικά ευαισθητοποιήθηκαν για τα αντισυνταγματικά χαράτσια που έπεσαν στα κεφάλια αδύναμων και άνεργων πολιτών!!
Εν ονόματι της δικής τους "δημοκρατίας" και της δικής τους δήθεν "κάθαρσης" έρχονται νέα αντισυνταγματικά μέτρα και καταλύονται αυτοδίκαια δικαιώματα των πολιτών! Θα βρίσκονται στην φυλακή αθώοι άνθρωποι ή άνθρωποι κατεστραμμένοι, που δεν θα έχουν τις διασυνδέσεις τους σε μια νύκτα, ενώ τα υπεράνω υποψίας μεγαλολαμόγια θα αλωνίζουν και θα μας χλευάζουν ότι θέλουν να μας "σώσουν"!!


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: