2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ας είναι τα φετινά Χριστούγεννα τα καλύτερα της ζωής μας

Τα φετινά Χριστούγεννα φαντάζουν από τα πιο δύσκολα που έχουν περάσει οι Έλληνες: οι άνεργοι αυξάνονται, οι άστεγοι γεμίζουν τους δρόμους, οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απαραίτητα φτάνουν σε πρωτοφανείς αριθμούς. Η απαισιοδοξία και η απογοήτευση συντροφιά με την απόγνωση χτυπάει τον ψυχισμό όλων, εκτός από αυτούς που προφανώς ζουν σε έναν άλλο κόσμο, απομονωμένο με στεγανά από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας.
Ωστόσο, όσο ζοφερές κι αν διαγράφονται οι γιορτινές μέρες που έχουμε μπροστά μας, έχουμε τη δυνατότητα να τις κάνουμε λαμπερές, πιο λαμπερές από ποτέ
- κι αυτή θα είναι η έμπρακτη αντίστασή μας των ημερών: να μην επιτρέψουμε σ' αυτούς που άπλωσαν το σκοτάδι πάνω απ' την Ελλάδα να νιώσουν την ικανοποίηση ότι λύγισαν τους Έλληνες.



Μπορούμε να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα τα ωραιότερα που έζησε η Ελλάδα και οι Έλληνες τις τελευταίες δεκαετίες. Όχι, φυσικά, με τον άκρατο καταναλωτισμό, την υπερφίαλη αφθονία, την αυτιστική καλοπέραση και τα έντονα χρωματιστά φωτάκια - πρότυπα που μας επιβλήθηκαν από ξένους ''πολιτισμούς'', άσχετους με τον ελληνικό της ανθρωπιάς.
Είναι ευκαιρία να δώσουμε σ' αυτά τα Χριστούγεννα την ομορφιά και το νόημα που δεν είχαν όλα αυτά τα χρόνιας της ''αφθονίας''. Το νόημα των Χριστουγέννων είναι η προσφορά, η χαρά του να προκαλείς έστω κι ένα χαμόγελο στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας - το μοναδικό χαμόγελο της επίγνωσης ότι υπάρχουν κάποιοι που τον σκέφτονται. Όλοι μας θα έχουμε λιγότερα φέτος, αλλά κάποιοι δε θα έχουν τίποτα και είναι στο χέρι από το υστέρημά μας να ελαφρύνουμε το βάρος της απόγνωσης που κάποιοι σηκώνουν στις πλάτες τους.
Ήδη κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν επιδοθεί σ' αυτό το έργο κι έχουν διαπιστώσει ότι το να δίνεις έχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση απ' το να παίρνεις. Να δίνεις... Από τρόφιμα, χρήματα, αν έχεις, μέχρι εθελοντική εργασία, ή ένα χαμόγελο και ένα καλό λόγο που τόσο λείπουν από όλους μας.
Στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε τη μαυρίλα που χαιρέκακα πασχίζουν να μας επιβάλλουν και να κάνουμε τα φετινά Χριστούγεννα όμορφα, όπως των παππούδων μας, όταν δεν ήταν η αφθονία που έδινε τη χαρά, αλλά η επαφή με τους συνανθρώπους μας, η αίσθηση του να ανήκεις σε ένα σύνολο. Να προσφέρεις σ' αυτό το σύνολο, αλλά και να παίρνεις δύναμη και αγαλλίαση από αυτό.
Αυτή θα είναι η παρούσα έμπρακτη αντίστασή μας: να μην επιτρέψουμε στο καθεστώς να χαρεί ανθρώπους πεινασμένους ξανά στην Ελλάδα. Να τους δείξουμε πως η ανθρωπιά μας, όσο μας χτυπούν, τόσο θεριεύει. Είμαστε Έλληνες και τα βάρβαρα μέτρα της εξαθλίωσης που μας επιβάλλουν στυγνά δε θα μας αποκτηνώσουν. Θα μας θυμίσουν αυτό που η τεχνητή αφθονία μας έκανε να ξεχάσουμε: ποιοι είμαστε αληθινά. Θα μας φέρει ξανά σε επαφή με τον ανθρωπισμό του ελληνισμού...
Ας κάνουμε φέτος Χριστούγεννα και όχι "Christmas"...

GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

- κι αυτή θα είναι η έμπρακτη αντίστασή μας των ημερών: να μην επιτρέψουμε σ' αυτούς που άπλωσαν το σκοτάδι πάνω απ' την Ελλάδα να νιώσουν την ικανοποίηση ότι λύγισαν τους Έλληνες.