Ας δεχτούμε ότι η Ελλάδα όντως βρισκόταν στη χειρότερη δημοσιονομική κατάσταση απ' όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Ας δεχτούμε ότι Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία κτλ ήταν οι άριστοι της Ευρωζώνης και θα μας υποδείκνυαν το σωστό τρόπο να κάνουμε τα πράγματα (που δεν είναι δηλαδή, αν κρίνουμε από το δικό τους χρέος..).
Όταν, λοιπόν, ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου απ' τον αφορισμένο Κώστα Καραμανλή, το χρέος ήταν στο 118% του ΑΕΠ και γύρω στα 200 δις ευρώ. Τότε ο κ. Παπανδρέου, ομολογώντας την ανικανότητά του να χειριστεί τα δημοσιονομικά προβλήματα και να βρει το σωστό τρόπο, για να εξαλειφθούν αυτά, προσέτρεξε στη βοήθεια και στις ''οδηγίες'' των ''άριστων'' της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια πιστής σε βαθμό βαρβαρότητας εφαρμογής των οδηγιών των ''άριστων'' στα δημοσιονομικά χωρών της ΕΕ, το χρέος έχει φτάσει, σε δύο χρόνια, τα 338 δισεκατομμύρια 784 εκατομμύρια ευρώ και στο 167% του ΑΕΠ. Δηλαδή από τότε που η Ελλάδα ακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή που της δίνει η Ευρώπη, τα προβλήματά της αντί να μειωθούν αυξάνονται με ιλιγγιώδη τρόπο. Και, μάλιστα, σύμφωνα με την παραδοχή των ίδιων, σε 11 χρόνια το χρέος της Ελλάδας θα επιστρέψει στο 120% του ΑΕΠ, αλλά το ποσό μετά από τα αλλεπάλληλα πακέτα είναι άγνωστο πού θα φτάσει.
Για να καταλάβουμε. Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος σε ένα γιατρό για ένα ελαφρύ πόνο. Ο γιατρός του δίνει μια φαρμακευτική αγωγή και ο πόνος γίνεται μεγαλύτερος, κάνοντας τον ασθενή σχεδόν παράλυτο. Ο ασθενής επιστρέφει στο γιατρό και ο γιατρός του δίνει την ίδια φαρμακευτική αγωγή αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες και του λέει ότι θα πρέπει να τη λαμβάνει ανελλιπώς για έντεκα χρόνια, όχι, για να απαλλαχτεί εντελώς απ' τον πόνο, αλλά, για να γίνει η ένταση του πόνου, όπως ήταν, όταν πρωτοεπισκέφτηκε το γιατρό.
Τι θα κάνατε σε έναν τέτοιο γιατρό; Μάλλον, θα του ζητούσατε να σας αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή, ή θα αλλάζατε γιατρό॥ Ή θα τον μηνύατε, αν η φαρμακευτική αγωγή ήταν τόσο ακριβή που στο μεταξύ χάνατε τη μισή σας περιουσία..
http://endelehia.blogspot.com/2011/11/blog-post_9918.html
http://endelehia.blogspot.com/2011/11/blog-post_9918.html
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου