2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, Γ. ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ : "ΠΙΑΣ΄ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ"


Aπό το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

23-10-2011

 «ΠΙΑΣ’ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ»



ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΚΡΑΣ…

ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΣ

Όταν σου λένε «μη ρίχνεις γροθιά στο μαχαίρι, βγάζεις το δικό σου». Ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, της αιτιότητας, του ότι έσπειρες θα θερίσεις και όπως στρώσεις θα κοιμηθείς, είναι πασίγνωστος. Ο νόμος της αντινομίας λέει ότι ενώ έχεις ελεύθερη βούληση να επιλέξεις να κάνεις την ζωή μαρτύριο σε χιλιάδες ή εκατομμύρια ανθρώπους, θα πρέπει να περιμένεις να γίνει και η δική σου ζωή χιλιάδες ή εκατομμύρια φορές κομμάτια. Αν νομίζεις ότι υπάρχει κάποιο παράθυρο να ξεγελάσεις τον νόμο της αντινομίας, είσαι με κάποιο τρόπο γελασμένος.

Η ανθρωπότητα μοιάζει να ξυπνάει από έναν βαθύ λήθαργο. Το πέπλο μιας μακροχρόνιας ύπνωσης σχίζεται. Η επιταγή του Σωκράτη να απελευθερωθούμε από το πρόβλημα της διπλής άγνοιας, δηλαδή, την ανάγκη να δούμε την άγνοια για όσα αγνοούμε και πρώτα απ’ όλα την άγνοια για το ποιοι είμαστε. Αυτή η άγνοια της αληθινής μας ταυτότητας μας καθιστά παθητικούς ακροατές, κομπάρσους της ζωής, ανθρωπάκια και χειραγωγούμενες μαριονέτες. Όμως, όταν καταρρέει όλο αυτό το θέατρο, οι μαριονέτες που ζούσαν με το ψέμα, όπως ο Πινόκιο, ξυπνούν. Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της Γερμανίας καταγγέλλουν πως είναι δυνατόν και πως ανεχόμαστε να ορίζουν την πολιτική ζωή της χώρας και γενικότερα τις προσωπικές και κοινωνικές μας σχέσεις, τα καρτέλ των τραπεζών, το ΔΝΤ ή οι μισθοφόροι-οικονομολόγοι, αλλά ακόμα και οι οικονομικοί δολοφόνοι.




Μέσα σ’ όλο αυτό το πανδαιμόνιο, που μετατρέπει ακόμα και το ουράνιο δώρο της βροχής σε νοσογόνο χαβούζα απ’ τη συσσώρευση των σκουπιδιών (όσο και τη συσσώρευση λαθών που δεν επιδιορθώνονται), μας σπρώχνουν στην αγωνία της επιβίωσης σαν να ’μαστε «μαύρο ζώο και τυφλό, μαστιγωμένο». Το επιστημονικό κατεστημένο έπεισε τον άνθρωπο, ότι κατάγεται από το ζώο. Ο παπάς τού το επιβεβαίωσε, κάνοντάς τον να πιστέψει ότι γι’ αυτό το θέμα αμάρτησε και πρέπει να το πληρώσει.

Ο πολιτικός μάντρωσε όσα ζώα μπορούσε περισσότερα για λογαριασμό του για να τα αρμέγει και έτσι ο κεφαλαιοκράτης βρήκε κόκκινο χαλί για να επιβάλλει πλέον σ’ αυτό το ζώο, που και πώς θα ζει, ποιες μάρκες μεταλλαγμένων να καταναλώνει, τι ρούχα και τι όχημα να χρησιμοποιεί, ποια καλλυντικά και φάρμακα να προτιμά, εάν φυσικά και εφ’ όσον δουλεύει για το σύστημα. Οι υπόλοιποι είναι άχρηστοι και αναλώσιμοι, κατάλληλοι για πειράματα μαζικής εξόντωσης.

Η εργασία απαγορεύεται σήμερα. Έχεις επιλογή ή να δουλεύεις ή να είσαι άνεργος. Και στην Ουάσιγκτον ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για τα δικά τους πάντα προβλήματα, όπως και οι transsexuals σε μια άλλη πολιτεία για τα δικά τους. Στην Ελλάδα ούτε οι κατατρεγμένοι συνταξιούχοι δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς τον φόβο του ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ.
 Ο πολιτισμός μας έχει τόσο πολύ εξελιχθεί σήμερα, ώστε η τηλεόραση ελεύθερα να χρηματοδοτεί εκπομπές φτιαγμένες «exclusive» από γκέι χειραφετημένους, που προβάλλονται ως πρότυπα επιτυχίας στις νεότερες γενεές. («Κορίτσια», καταλαβαίνω ότι είναι ο καιρός σας να ξεσαλώσετε, αλλά δεν χρειάζεται να έχετε και ιμπεριαλιστικές διαθέσεις…). Ο ίδιος ο πολιτισμός ανέχεται να λιποθυμάνε παιδάκια από την πείνα στα ελληνικά σχολεία του 2011. Είναι ο ίδιος πολιτισμός που εδώ και χρόνια ανέχεται χωρίς ντροπή και δικαιολογία τη δυστυχία του τρίτου κόσμου, την εκμετάλλευση παιδιών και γυναικών, αλλά και το 50% των αναλφάβητων στη χώρα του Πλανητάρχη. Κι όταν ο κόσμος αποδέχεται παθητικά αυτή τη διαφθορά, τον υποβιβασμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, τον χλευασμό σ’ αυτό που είναι ο άνθρωπος, χωρίς να αντιδρά, τότε έρχονται οι ίδιες δυνάμεις της φύσης για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Και αν με περάσει κανείς για «Κασσάνδρα», λέω «ενός κακού μύρια έπονται». Ο καθένας είναι ελεύθερος να ζει με τον τρόπο που επιλέγει να βλέπει τα πράγματα. Εάν ωστόσο παραμένει φοβισμένος και δυστυχής, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα. Και τελικά, ότι αν δεν αλλάξει την ιδέα που έχει για τον εαυτό του, δεν θα καταφέρει ποτέ να αλλάξει την ιδέα που έχει για όλα τα υπόλοιπα που είναι ουσιαστικά συνδεδεμένα μαζί του.

Τους πολιτικούς, τους ανώτατους κληρικούς, τους δημοσιογράφους, τους εφοπλιστές και τα μεγάλα λαμόγια της ζωής μας, τα θυμόμαστε πλέον καλά. Αλλά και τους χιλιάδες επιχειρηματίες που με πρόφαση την κρίση, εξασκούν όλα τα μεσαιωνικά τους δικαιώματα στους υπαλλήλους τους, ταπεινώνοντας χιλιάδες ανέργους που ζητάνε δουλειά ˗ θα τους θυμόμαστε κι αυτούς. Όπως και τους αφοσιωμένους υπηρέτες αυτού του συστήματος, που δεν χάνει ευκαιρία να μας δείχνει κάθε μέρα, προκλητικά ή απροκάλυπτα (δεν ξέρω τι να διαλέξω), το φασιστικό του πρόσωπο. Μόνο που τώρα δεν είναι ο τύπος με το μουστακάκι, ούτε ο Κίσινγκερ, ούτε η Μέρκελ ˗ αλλάζει μουτσούνα συνέχεια σαν δαίμονας που μπαίνει σ’ όποιο σώμα του κάθεται.

Ας αρχίσουμε τώρα τις παρενθέσεις (γιατί δεν είμαι σκιτσογράφος να φτιάχνω συννεφάκια). Οι ίδιοι άνθρωποι (εκατομμύρια ωστόσο πιστεύουν ότι πρόκειται για άλλο είδος), που ελέγχουν την Τράπεζα της Αμερικής (που δεν είναι της Αμερικής όμως). Οι ίδιοι λοιπόν, ελέγχουν και την Τράπεζα της Αγγλίας (που επίσης δεν είναι Αγγλική) και φυσικά είναι οι ίδιοι που άρπαξαν τα αστρονομικά ποσά χρυσού απ’ την Τράπεζα της Ανατολής και που ελέγχουν την Τράπεζα της Ελλάδας και την Εθνική (που δεν είναι Ελληνική, ούτε Εθνική). Δηλαδή, ζούμε εδώ και πολλά χρόνια (μάλλον αιώνες), εξαπατημένοι από εκείνους που μας εμβολιάζουν με την πραγματικότητα και την ιστορία που θέλουν. Το ελληνικό κράτος έφτιαξε με τους φόρους μας βιβλία για να μάθουν τα παιδιά την ιστορία μας. Έτσι κι εγώ, παρ’ όλο που η γιαγιά μου άλλα μου έλεγε, διάβασα ότι το 1922 στη Σμύρνη οι πρόγονοί μου απ’ την Άνδρο πνιγήκανε στο λιμάνι από τον συνωστισμό. Φέτος άρπαξαν μεγαλύτερους φόρους, άφησαν και τα παιδιά χωρίς βιβλία.

«Περασμένα ξεχασμένα» λες, όταν έχει ομολογηθεί η αλήθεια, κι όχι όταν μεθοδικά και συστηματικά διαστρεβλώνεται ακόμα περισσότερο. Τότε κάθε υγιής άνθρωπος μπαίνει σε αμφισβήτηση για ότι του είπανε, και αρχίζει να ψάχνει. Όποιος θέλει φυσικά, δεν είναι υποχρεωτικό, μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει στην καφετέρια και να συζητάει τις ίδιες «παπαρούνες» που έλεγε χθες, εμβαθύνοντας το ρόλο του Νεοέλληνα «λουκουμά» που έχει το «γνόθω σ’ αυτό!!!...» και ενώ διακηρύσσει με ύφος εκατό καρδιναλίων «εν ίδα ότι ουδέν ίδα!!!...» δεν κατανοεί ούτε τη διαφορά του ξέρω από το γνωρίζω. Γιατί απλά τα ξέρει όλα από το DNA του, το ίδιο DNA που έκαψε στα σκυλάδικα, τα γήπεδα και τον καναπέ.

Αυτό το έκτρωμα έχει κατά κανόνα ως ίνδαλμα κάποιο τηλεοπτικό «μπούλη» ή κατ’ εξαίρεση ένα εισαγόμενο πρότυπο με πιο «φευγάτες» προδιαγραφές. Την ίδια στιγμή στα ελληνικά γήπεδα ρουφιανεύονται και παραδίδονται «πακέτο» όσοι τολμούν να σηκώσουν πανό με συνθήματα κατά της Κυβέρνησης. Τους ίδιους καιρούς στρατιωτικά κλιμάκια χωρίς διακριτικά κάνουν απόβαση στην Άρτα και οι Τούρκοι περιπολίες από την Εύβοια ως το Σούνιο. Τις ίδιες μέρες η κυβέρνηση με μισθοφόρους-αλλοδαπούς με πολιτικά (τους οποίους πληρώνει και φιλοξενεί με δικά μας έξοδα) παρεμβαίνουν στις συμπλοκές του Συντάγματος, ανάμεσα σε ληγμένα χημικά, λεονταρισμούς θρασύδειλων και παλικαριές από πάνοπλους που πέφτουν σαν σκυλιά όλα μαζί πάνω σ’ ένα παιδί, γυναίκα ή συνταξιούχο κατά προτίμηση . Ενώ την ίδια στιγμή διακυβεύεται η ζωή μας και το μέλλον μας σε κάποια μεγάλη αίθουσα στο εξωτερικό, προκειμένου να μας ξεπουλήσουν εντελώς εκείνοι που τους πληρώνουμε τριπλά και δεκαπλά, προκειμένου να διαφυλάττουν τα συμφέροντά μας.

Σ’ αυτούς που μας φέρονται σαν να είμαστε ανεγκέφαλα ανδράποδα, πως πρέπει να φερθούμε; Δεν είναι πιο πολιτισμένο να τους πούμε «απολύεσθε» και να προσλάβουμε όποιους είναι ικανοί να κάνουν το έργο για το οποίο πληρώνονται; Όποιος ψηφίσει ξανά τα κόμματα που σάπισαν τη Βουλή των Ελλήνων, να ξέρει ότι μεθαύριο θα πληρώνουμε γερμανικό εισιτήριο για να δούμε την Ακρόπολη και τούρκικο για να κάνουμε μπάνιο στις παραλίες μας. Μην αμφιβάλλετε καθόλου, διότι η συνεργασία τους ήτανε επιτυχής απ’ τα χρόνια του οθωμανικού δικαίου στην Ελλάδα και επί Όθωνος και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Β’, και κατά τον Ψυχρό και κατά τον Ανάποδο που περνάμε σήμερα.

Αλλά εμείς οι Έλληνες, όπως ο πρόγονός μας Οδυσσέας, για τις μεγαλύτερες αναποδιές είμαστε γεννημένοι. Το καλό και το κακό στο πλευρό μας στοιχειώνει. Και με τους θεούς ακόμα τα βάλαν οι Έλληνες. Γιατί άραγε; Δεν έχουν το θεό τους ή μήπως επειδή τον έχουν μέσα τους και τον ζουν στα κύτταρά τους τα ίδια, σατιρίζουν με χαρά τα τερτίπια των θεών της δεκάρας, όπως τον Σκρουτζ που μεταμφιέζεται πότε σε Μόργκαν, πότε σε Ροκφέλερ και πότε σε Ρόθτσάιλντ.

Ναι, είναι αλήθεια, ότι οι αρχαίοι μας θεοί μας εγκατέλειψαν, αλλά πριν φύγουν μας είπαν ότι ο αληθινός θεός είναι μέσα μας. Πώς να μας πείσουν οι θεοί που έμειναν και για ποιο πράγμα; Γνωρίζουν ότι δεν πειθόμαστε και γι’ αυτό έχουν αποφασίσει να μας εξαφανίσουν. Μας εξαφάνισαν λοιπόν από την ευρωπαϊκή ιστορία (έκανε κι η μύγα… τον κόσμο όλο), έβαλαν τις επιστήμες και τις τέχνες να φτύνουν τις ρίζες τους και να πριονίζουν το κλαδί που κάθονται και κανείς δεν απορεί πλέον για ποιο λόγο πάμε «κατά διαόλου»… Πάμε όμως; Ή μήπως πάνε αυτοί αλλά θέλουν παρέα; Οι υπηρέτες τους, βέβαια, το δηλώνουν και στην τηλεόραση σήμερα, όπως η κόρη του «ακατανόμαστου», που απολύτως φυσιολογικά μας είπε ότι «ακόμα και με το διάολο θα έκανε συμφωνία για το καλό της πατρίδας και το δικό μας». Τι τραγική ειρωνεία να στα λεν αυτά όταν είσαι στο σταυρό επάνω και αφού σε έχουν διαπομπεύσει διεθνώς.

Ευχαριστούμε αλλά δεν θέλουμε άλλες θυσίες. Ο Θεός ξεκαθάρισε τα πράγματα πριν 2000 χρόνια «έλεος ζητώ, ουχί θυσία». Όποιος ζητάει θυσίες, λοιπόν, ας τον ελεήσει ο Θεός (γιατί ο άνθρωπος μάλλον δεν θα μπορέσει). Οι «ειδωλολάτρες» πρόγονοί μας είχαν ολόκληρο ναό αφιερωμένο στο Έλεος προ Χριστού και είναι η σύγχρονη εκκλησία που κλείνει την καρδιά της στο Έλεος. Αν είχαν φιλότιμο όλοι αυτοί οι δήθεν χριστιανοί θα υποχρέωναν τους δεσποτάδες που έχουν  εκατομμύρια στην Ελβετία να σταματήσουν τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση, την παιδική εγκληματικότητα και τους απεγνωσμένους που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε. Αλήθεια γιατί η Αρχαιολογική Υπηρεσία (όλοι πλέον αμφιβάλλουν ότι είναι ελληνική), τσιμεντάρισε τον ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ που βρέθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας; Και γιατί ενώ ανοίγανε κεφάλια στο Σύνταγμα, ειδική μονάδα των ΜΑΤ στάλθηκε να τσακίσει με ξύλο και χημικά  τους ελάχιστους γενναίους υπερασπιστές της ανεκτίμητης ανακάλυψης (των οποίων τα ονόματα και τα πρόσωπα όλα τα ελληνικά κανάλια φρόντισαν να μην τα μάθουμε ποτέ). Ας μην είναι όμως σίγουρος κανείς για τίποτα.

Ήθελα να ήξερα οι χιλιάδες γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ιερωμένοι και επιχειρηματίες της Ελληνικής Μασονικής Στοάς, που εργάζονται πάντα για το καλό της πατρίδας, τι λένε για την κρίση; Γνωρίζουν κάτι για το έγκλημα ή μήπως αγνοούν την κοινωνική πραγματικότητα στα εργαστήριά τους; (Τελικά, ποια πραγματικότητα κατασκευάζουν εκεί, μήπως ξέρει κανείς;). Ή μήπως το ξέρουμε όλοι; Μήπως είμαστε όλοι εμείς που τους αφήσαμε ανενόχλητους να μας «οικοδομήσουν» την πραγματικότητα που λουζόμαστε «εδώ και τώρα», εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η παραμονή μας επί μακρόν σε αυτή τη λήθη είναι η δική μας, η προσωπική μας ηλιθιότητα και η ματαίωση του όποιου αγώνα μας.

Η μοναδική Εθνική αλλά και παγκόσμια δύναμη που μπορεί να αλλάξει κάτι σ’ αυτόν τον κόσμο έχει αντρίκια καρδιά, γυναικείο μυαλό και ψυχή παιδιού. Αυτά τα στοιχεία είναι στόχος εξουδετέρωσης εδώ και χρόνια. Το πρώτο έφαγε λεμονόκουπες και απόρριψη, γιατί το κάνανε να μοιάζει με βρωμερή αντρίλα (εξ ου και η δικτατορία του αδελφάτου), το δεύτερο το βάψανε ξανθό και το κάνανε πουτανιά, το τρίτο το εξόρισαν στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, μαζί με τα ξωτικά, τον Αϊ Βασίλη και τον Πήτερ Παν. Στην ίδια παρέα θέλουν να βάλουν αύριο και τον Χριστό, ώστε μεθαύριο να στείλουν και τον Άρη Βελουχιώτη, τον Κολοκοτρώνη και τον Λεωνίδα.

Ξυπνήστε! Η φωνή είναι «η φωνή η βοώντος εν τη ερήμω» του κλίνοντος άστεως. Ξυπνήστε! Δεν είναι η φωνή της Σκοπιάς των Ιεχωβάδων της γειτονιάς σας. Είναι το άτομο και η κοινότητα, η φιλία, η παρέα που χτυπιέται και ο έρωτάς μας, η ίδια η αγάπη μας. Είναι το θηρίο με τα χίλια κεφάλια που περιμένει τον Ηρακλή για την τελική αναμέτρηση. «Κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει», όχι! Δεν είναι η γλώσσα, είναι το ρόπαλο.

Να βγάλουμε πετρέλαιο δεν μας αφήνουν εδώ και χρόνια, όπως επίσης ουράνιο, χρυσό, όσμιο, λίθιο, κρύσταλλα, ρουμπίνια και θαλάσσιους θησαυρούς από αρχαία ναυάγια. Αυτά είναι καπαρωμένα για το εξωτερικό, μαζί με τα καλύτερα προϊόντα της γης και του ουρανού μας.

Ποιος είναι ο ουρανός μας; «Όσα ορά ο νους». Είδαμε το τυρί ψηλά, αλλά δεν είδαμε τη φάκα χαμηλά. Τα καλύτερα μυαλά εργάζονται σε ξένες χώρες γιατί εδώ δεν... Εφευρέσεις, άστο…, νανοτεχνολογία… ουδέν σχόλια, ναυτιλία… το άλλο με τον Τοτό το άκουσες;  Οι Έλληνες εργάζονται για όλους τους άλλους. Πώς να προκόψουν; Όχι πετρέλαιο, ούτε μια ιστορική ταινία της προκοπής δεν μπορούν να φτάξουν απ’ τις χιλιάδες ιστορίες τους. Οι Τουρανομογγόλοι ούτε φιλόσοφους είχαν, ούτε επιστήμονες, αλλά δημιούργησαν μια καλοφτιαγμένη ταινία για τον Τσέγκις Χαν.

Συμπέρασμα. Αν δεν μπορούμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας ούτε όπως οι Μογγόλοι τους δικούς τους, τότε ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις για το τι περιμένει τους απογόνους μας…


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Μπουμπουλινα ονομα και πραγμα! Ευγε!

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είπε...

Νάσαι καλά πεταλουδίτσα!
;))

Aνεμος είπε...

Αν δεν μπορούμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας ούτε όπως οι Μογγόλοι τους δικούς τους, τότε ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις για το τι περιμένει τους απογόνους μας…