2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Φοροφυγάδες φαντάσματα περιλαμβάνει η λίστα


Κύριε Παπαϊωάννου όταν κάνουν πατάτες..στο ιντερνετ που εκθέτουν την χώρα,διεθνώς, ακόμα και απο το υπουργείο οικονομικών δεν υπάρχει ευθύνη κανενός;;  αντιθέτως δαιμονοποιουν τα blogs και θέλουν να τα φιμώσουν
(δείτε ΕΔΩ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως οι δανειστές μας θα δουν απλώς έναν μακρύ κατάλογο που αποδεικνύει πόσο φοροφυγάδες είμαστε, χωρίς να ψάξουν να βρουν ποιοι εκ των εκτιθεμένων υπάρχουν ακόμη (ίσως και εν... ζωή, εντός ή εκτός φυλακής), αν είναι σε θέση να πληρώσουν, για ποιον λόγο οδηγήθηκαν στην πτώχευση.
Ακόμη και αν ψάξουν να βρουν ποιες από τις εταιρίες που βρέθηκαν στη λίστα των φοροφυγάδων έχουν πτωχεύσει - και αυτό μπορεί να το κάνουν εύκολα - το μόνο συμπέρασμα που θα βγάλουν είναι πως στην Ελλάδα δεν αξίζει να επενδύσεις, διότι κινδυνεύεις αργά ή γρήγορα να πτωχεύσεις.
Και αμέσως θα επιβεβαιωθούν τα αίτια: Άθλιο φορολογικό περιβάλλον, γραφειοκρατία, διαφθορά, επιχειρηματίες που αντί να επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και μετά κοπανάνε και μια πτώχευση - οπότε δεν αξίζει να συνεταιριστείς μαζί τους.

Φοροφυγάδες φαντάσματα περιλαμβάνει η πολυδιατυμπανισθείσα λίστα των φοροφυγάδων, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και φιλοδοξεί να εισπράξει 41 δις ευρώ.
Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και  ιδιωτικές που είχαν ενταχθεί στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης ΟΑΕ και οι οποίες έχουν προ πολλού πτωχεύσει και εκκαθαριστεί.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η Πειραϊκή Πατραϊκή, Η Χαρτοποιία Λαδόπουλου (ΕΓΛ) και άλλες.
Στην λίστα των μεγαλοφειλετών περιλαμβάνονται επιχειρήσεις φαντάσματα που έκλεισαν πριν από δεκαετίες, οφειλέτες για τους οποίους έχει ρυθμιστεί (και εξοφληθεί!!!) το χρέος, χρεωκοπημένες εταιρείες από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να περιμένει οτιδήποτε καθώς δεν κατέχουν πλέον κανενός είδους περιουσιακό στοιχείο όπως π.χ. η ΑΙΓΑΙΟΝ!!!!
εκτός από τις εκατοντάδες εταιρείες που έχουν κλείσει πρακτικά και θεωρητικά εδώ και δεκαετίες.. όπως π.χ. το Μινιόν, οι Αφοί Διαμαντή, η Γραμμή Α.Ε (θυμάστε αυτή του Κοσκωτά) και η Πειραϊκή Πατραϊκή ..., υπάρχουν, ανάμεσα στους οφειλέτες και πλήθος εταιρειών που έχουν εξοφλήσει το χρέος τους και μάλιστα με βεβαιώσεις μηδενικών οφειλών από το Υπουργείο Οικονομικών π.χ. η Mamidoil-Jetoil ή η Artisti Italiani (το σήμα της οποίας έχει αναλάβει ήδη νέα εταιρεία με φορολογική ενημερότητα ΠΗΓΕΣ
ΚΟΥΚ ΦΑΜΙΛΥ
ΚΕΝΤΡΙ
ΕΛ ΖΟΝΙ

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: