2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Εβραίος, ο Έλληνας και τα Αυγά

Μια ελληνική λαϊκή παραβολή που θα έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν στην τρόικα και στην υποστηρίζουσα αυτήν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...


Ήταν ένας Εβραίος (κανένα αντισημιτικό υπονοούμενο, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Αμερικανός, Άγγλος, ή Τούρκος) και ήθελε να μεταφέρει ένα κιβώτιο με αυγά. Πλησιάζει έναν Έλληνα εργάτη και του ζητάει να του τα μεταφέρει, εκείνος του ζητάει ένα ποσό για την εργασία και ο Εβραίος του λέει να προχωρήσει κι εκείνος θα του δίνει την αμοιβή στην πορεία. Δέχεται ο Έλληνας και ξεκινούν. Προχωρούν ως ένα σημείο κι ο Εβραίος αντί για χρήματα του λέει ότι θα τον πληρώσει με μία συμβουλή:

"Αν σου πουν ότι ο πλούσιος είναι το ίδιο με το φτωχό, μην τους πιστέψεις!"

Τον κοιτά ο Έλληνας μουσκεμένος στον ιδρώτα και συνεχίζουν το δρόμο τους. Μετά από πορεία κάμποσης ώρας, ο Εβραίος αντί για χρήματα του λέει ότι θα τον πληρώσει με μια δεύτερη συμβουλή:

"Αν σου πουν ότι ο έξυπνος είναι το ίδιο με το βλάκα, μην τους πιστέψεις!"

Και πάλι δεν απάντησε ο Έλληνας και συνέχισε το δρόμο που του υποδείκνυε ο Εβραίος, σηκώνοντας το βαρύ φορτίο. Πλησιάζοντας την κορυφή του λόφου όπου ήταν και το τέλος της διαδρομής, και πάλι ο Εβραίος αντί για πληρωμή του δίνει μια τρίτη συμβουλή:

"Αν σου πουν ότι εγώ κι εσύ είμαστε το ίδιο, μην τους πιστέψεις!"

Ο Έλληνας με τον ιδρώτα να τρέχει στο πρόσωπό του είδε το ειρωνικό χαμόγελο του Εβραίου, αλλά δεν απάντησε. Μετέφερε το φορτίο ως την κορυφή του λόφου και τότε γυρνά στον Εβραίο και του λέει με νόημα:

"Αν σου πουν ότι όταν το κιβώτιο φτάσει κάτω, θα μείνει έστω κι ένα αυγό άσπαστο, μην τους πιστέψεις!"

Χλώμιασε ο Εβραίος: "όχι", του λέει, "θα σε πληρώσω!" Τότε ο Έλληνας δίνει μια σπρωξιά στο κιβώτιο με τα αυγά και το στέλνει να κατρακυλήσει ως τα ριζά του λόφου, σπάζοντας όλα τα αυγά.

Έτσι φέρεται η Τρόικα και όσοι την υπηρετούν, σαν τον Εβραίο: φόρτωσαν τους Έλληνες με ένα τεράστιο φορτίο, την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν είναι δικό του και, ταυτόχρονα, τη διάσωση του ευρώ, αφού η κρίση στην Ευρωζώνη ξεκίνησε πολύ πριν δοθούν τα κατασκευασμένα στοιχεία που υποδούλωσαν τη χώρα στην Τρόικα, και αντί για τα χρήματα που συμφώνησε να δώσει, για να καλύπτει η χώρα τις ανάγκες της, δίνει ειρωνικές και υποτιμητικές συμβουλές - εντολές. Ο φορτωμένος με περικοπές, φόρους και θυσίες Έλληνας βαδίζει με δυσκολία, για να εκτελέσει το έργο που του φόρτωσαν - να πληρώσει για τα υπέρογκα χρέη της Ευρωζώνης, αφού Γερμανία και Γαλλία χρωστούν μαζί πάνω απ' το μισό χρέος όλης της Ευρωζώνης. Και μόλις φτάνει η ώρα της πληρωμής - η ώρα που θα δοθούν οι δόσεις του δανείου - υποχρεώνεται να ακούει υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια από τους Σύνδεσμοςπλούσιους κι "έξυπνους" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απειλές και εκβιασμούς...

Μένει τώρα να δούμε αν ο σημερινός Έλληνας θα ακολουθήσει το παράδειγμα του παλιού Έλληνα που γνώριζε καλά τον τρόπο να κάνει τους αλαζόνες εκμεταλλευτές να πληρώνουν και σπάσει, τελικά, τα αυγά τους...


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Πολύ εύστοχος ο παραλληλισμός της ιστορίας σου!
:)