2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Aπό τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα



ΜΑΤ κατά των αντιεξουσιαστών! 
Η Ελλάδα χάνεται και οι αστυνομικοί μας δεν βρήκαν άλλους εχθρούς εκτός από τους διαδηλωτές.
ντροπή!!!
epeisodia_ath_11-9-2011"Κλεφτοπόλεμος" κουκουλοφόρων με δυνάμεις των ΜΑΤ διεξήχθη στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή.
Ειδικότερα, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για "καταδρομικές επιθέσεις" κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων.
Η πρώτη σύγκρουση σημειώθηκε λίγο μετά τις  21.00 του Σαββάτου, όταν ομάδα αντεξουσιαστών ερχόμενη από την πλευρά της Πανεπιστημίου επιτέθηκε με πέτρες και αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν επί της Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής.
Την ίδια ώρα κουκουλοφόροι πραγματοποιούσαν επίθεση  από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος και της οδού  Πανεπιστημίου,  ρίχνοντας πέτρες, ξύλα και κομμάτια μαρμάρου κατά των ανδρών των ΜΑΤ.
Οι αστυνομικοί  από την πλευρά τους απαντούσαν με βροχή δακρυγόνων αλλά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης



Επίσης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στη συμβολη των οδών Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ  σε αστυνομικούς
Στιη συνέχεια στις 02.40 νέα εστία έντασης δημιουργήθηκε έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας.
Περίπου 40 άτομα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της μόνιμης δύναμης των ΜΑΤ που βρίσκεταi στο υπουργείο, βάζοντας φωτιά σε κάδο απορριμάτων.
epitheseis_mat_11-9-2011Οι αστυνομικές δυνάμεις για να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους, έκαναν χρήση χημικών.
Τραυματίες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ σε εννέα άτομα παρασχέθηκαν  πρώτες βοήθειες .
Ακόμη, αναφέρθηκαν λιποθυμικά επεισόδια από τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, με δύο πολίτες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.
Πέντε από τους τραυματιες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σωτηρία, με τον ένα εξ αυτών να φέρει εγκαύματα. 
Το ΕΚΑΒ  δεν επιβεβαίωσε πληροφορία για την ύπαρξη τραυματία διαδηλωτή από μαχαίρι,  στην οδό Οθωνος.
"Αγανακτισμένοι" , τραυματίες αστυνομικοί, ζημιές και συλλήψεις 
Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι τραυματίες αστυνομικοί  από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθύνας ανέρχονται σε 37 και ότι ολοι έχουν μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Άλλες πληροοφορίες έκαναν λόγο για άλλους διαδηλωτές και "αγανακτισμένους" που βρίσκονταν στο Σύνταγμα και χτυπήθηκαν από πέτρες, δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες στα πρόχειρα ιατρεία της πλατείας Συντάγματος. 
Από τις ολονύχτιες "μάχες" μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
Συγκεκριμένα, έχουν καταστραφεί πεζοδρόμια, στάσεις λεωφορείων, είσοδοι ξενοδοχείων και βιτρίνες καταστημάτων.
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθνση Αττικής μέχρι  τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, είχαν προσαχθεί 22 άτομα και  συνελήφθησαν 15.
Στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμνους παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες γύρω στους 300 "Αγανακτισμένους" οι οποίοι αποχώρησαν σταδιακά.
GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: