2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πές το Βενιζέλο, παίζεις θέατρο; Είσαι βαλτός, είσαι πολιτική καρικατούρα ή είσαι πραγματικά τόσο πολιτικά αφελής;



Ο κάθε έλληνας πολίτης θέλει να βρίσει, να ξεσπάσει για να εκτονωθεί  η οργή του, απέναντι σε δύο από τα πιο μισητά πολιτικά πρόσωπα της πολιτικής μας ζωής. 

Ο παραπάνω τίτλος είναι από την τελευταία παράγραφο του άρθρου του "παρατηρητή" (του Μ.Β.)

Ο ένας έχει εξαφανιστεί... λες και έπεσε σε βαθειά κατάθλιψη και παίρνει ψυχοφάρμακα για να ξεχάσει ή έστω να κρύβεται σε κανένα μοναστήρι για να εξομολογηθεί για τα δεινά που έφερε η πολιτική του σε αυτό τον ταλαίπωρο τόπο.
Ο άλλος έχει την ψευδαίσθηση του συν επωνύμου του ηγέτη, αλλά εκείνον τον έλεγαν Ελευθέριο και όχι Βαγγέλη (θυμίζει αθίγγανο πλανόδιο καρπουζά)  που θα οδηγήσει τον τόπο σε νέες δόξες και θα γράψει αντίστοιχες σελίδες δόξας.


Μήπως μας κυβερνούν παράφρονες;


Η μεγάλη μάχη του 2007 με ενέταξε αυθόρμητα και συναισθηματικά (λόγω επωνύμου) στο πλευρό του πρώτου και αντίπαλο του δεύτερου.

Έχω γράψει αρκετά εγκωμιαστικά για τον πρώτο, μέχρι μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και με μία ανοχή έξι μηνών μετά την ανάληψη της εντολής του ελληνικού λαού το 2009 να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.



Τα μετά του πρώτου εξαμήνου είναι γνωστά. Η πολιτική του απάτη αποκαλύφθηκε. Τότε με έπιασαν οι τύψεις της λάθος επιλογής του προσώπου ως αρχηγού του κόμματος. ΔΕΝ το κρύβω ότι είχα μία ενοχή μέσα μου ότι τον είχα αδικήσει με την αρθρογραφία μου (άρθρο 86, ατιμωρήσια βουλευτών, νόμοι περί τύπου, αγωγές κλπ).

Με τα γνωστά παρασκηνιακά του καλοκαιριού και τον ανασχηματισμό μας εμφανίστηκε ένας άλλος Βαγγέλης. Ο Ευάγγελος ο Μεγαλοπρεπής ο διορισμένος ηγεμόνας του GAP. 

Τι είναι αυτά... αναρωτήθηκα...αλλά καλύτερα ας διαβάσουμε, ένα ενδιαφέρον άρθρο από την Σοφία Βούλτεψη, με τίτλο:  



Εσείς, κ. Βενιζέλε, πιστεύετε στ' αλήθεια ότι έχετε εντολή;

"Με το συμπάθιο, αλλά επιτέλους τι θέλει να πει ο ποιητής; Τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν λέει (χθες από βήματος Βουλής) ότι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει πως μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα, «ας το κάνει, αλλά προηγουμένως πρέπει να λάβει εντολή»; Πιστεύει πως ο ίδιος, ο πρωθυπουργός (αλήθεια πού βρίσκεται αυτή η ψυχή; Προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της διακοπής του υπερατλαντικού ταξιδίού του;), η κυβέρνηση και οι βουλευτές που ψηφίζουν ό,τι ανοησία κατέβει στο κεφάλι της (αποτυχημένης) τρόικας έχουν εντολή;
 Με συγχωρείτε, αλλά έχω άλλη μια ηλίθια απορία: Όταν ο κ. Βενιζέλος λέει (πάντα χθες και πάντα από βήματος της Βουλής) «ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό έλεγχο», τι υπονοεί; Ότι ο ίδιος, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, το άθλιο πολιτικό σύστημα δεν μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και για να την βάλουν σε μια
τάξη έπρεπε να μπει πάνω από το κεφάλι τους την τρόικα;

Αν ναι, τότε γιατί δεν παραιτούνται, να πάνε σπίτι τους να ασχοληθούν με την μαγειρική, αλλά κάθονται και κυβερνούν (λέμε τώρα); Είναι δυνατόν να παραδέχονται επισήμως πως είναι ανίκανοι και πως αν δεν έχουν κάποιον ξένο πάνω από το κεφάλι τους θα εξοκείλουν ξανά και ξανά, αλλά παρ' όλα αυτά να παραμένουν στην εξουσία;
Ανήκω σ' αυτούς που από την πρώτη στιγμή, όταν αποφασίστηκε η προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό, υποστήριξα πως από εδώ και πέρα η κυβέρνηση έχει χάσει την νομιμοποίησή της, δηλαδή δεν έχει πλέον την λαϊκή εντολή.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε: Όσο – και όσες φορές μέσα σε μια μέρα, μέσα σε μια και μόνο συνεδρίαση της Βουλής – κι’ αν ο υπουργός των Οικονομικών διεκτραγωδήσει την δραματική κατάσταση της χώρας…
Όσες περικοκλάδες κι’ αν χρησιμοποιήσει στις μακρόσυρτες ομιλίες και ανακοινώσεις του… Όσο και αν προσπαθεί να εξωραΐζει τον διεθνή οικονομικό έλεγχο κάτω από τον οποίο βρέθηκε η Ελλάδα …
Όσο και αν προσπαθεί να μας εξηγήσει πως όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα είναι αναγκαία, ακόμη και… δίκαια… Το πρόβλημα παραμένει και οφείλει να το αντιληφθεί. Και ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – θα ήταν άραγε υπερβολικό να ζητήσουμε να κάνει μια προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και ο πρωθυπουργός;
Το πρόβλημα είναι πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ από τον λαό!
Ουδέποτε υπήρξε εντολή από τον λαό προς το ΠΑΣΟΚ να… σώσει την χώρα με οποιονδήποτε τρόπο.
Διότι ουδέποτε το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τέτοια εντολή. Δεν έκαμε την προεκλογική του εκστρατεία με αυτό το πρόγραμμα.
Αλλά ούτε και με υποψία τέτοιου προγράμματος έκαμε την προεκλογική του εκστρατεία το ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα, ακόμη και κάθε φορά που λαμβάνονταν κάποια μέτρα σ’ αυτά τα τελευταία δύο χρόνια, η διαβεβαίωση ήταν πως… δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα.
Χθες, ανακοινώθηκε ένα ακόμη πακέτο μέτρων…
Και δεν πρόκειται μόνο για το νέο αυτό πακέτο. Πρόκειται για μια γενική αναλγησία και αδιαφορία, καθώς, αν και όλοι γνώριζαν πού οδεύουμε, αν και όλοι γνώριζαν ότι δεν βγαίνει ούτε το πρόγραμμα, ούτε το χρέος, οι άνθρωποι αυτοί που παριστάνουν ότι κυβερνούν δεν έκαναν τίποτε για να προσφέρουν παράλληλα ένα δίχτυ προστασίας στον λαό. Αυτό σημαίνει πως όλα γίνονται για να διασωθούν οι κυβερνώντες στις θέσεις τους. Αν ενδιαφέρονταν για την σωτηρία του λαού, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ!

Δεν έκαναν, όμως, τίποτε. Με αποτέλεσμα κάθε φορά να επιβάλλουν νέα μέτρα. Και αραδιάζουν συνεχώς νέα ψέματα. Και αποπροσανατολισμό. Και προπαγάνδα.
Μόλις χθες, ο ίδιος ο υπουργός μας σέρβιρε άλλο ένα ψέμα. Προσπαθώντας να απαντήσει για τα «φουσκωμένα» στατιστικά στοιχεία και τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ, είπε πως όταν δόθηκαν στην ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τα στοιχεία για το έλλειμμα (το φθινόπωρο του 2010), είχαμε ήδη μπει στην διαδικασία του Μνημονίου (από την άνοιξη της ίδιας χρονιάς) και επομένως δεν έχει σημασία τι στοιχεία δόθηκαν.

Ουδέν ψευδέστερον! Διότι έχει και παραέχει σημασία. Διότι στο Μνημόνιο μπορεί να είχαμε μπει, αλλά τα νέα (που τώρα πια είναι παλιά) μέτρα επιβλήθηκαν με βάση το ύψος του ελλείμματος!
Το θηριώδες έλλειμμα ήταν αυτό που προκάλεσε τη νέα (πέραν του Μνημονίου) καταιγίδα μέτρων. Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, ανακοίνωσαν χθες – προφανώς για να συγκινηθούμε και να δεχθούμε και τα νέα, νέα μέτρα – πως θα συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τα θέματα των περίφημων greek statistics.

Δηλαδή, σαν να μην έφθαναν όλες οι κατά συρροή συκοφαντίες, έρχεται να προστεθεί και μία ακόμη – ότι δηλαδή τα στοιχεία μας ήσαν «πειραγμένα» (και με την βούλα εξεταστικής επιστροπής) και
επομένως ορθώς τραβάμε όλα όσα τραβάμε. Ότι ορθώς μας τιμωρούν – διότι μην περιμένετε να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι.

Συμπέρασμα:
Οφείλουν να αντιληφθούν όλοι ότι ούτε ο κ. Παπανδρέου έλαβε τέτοια εντολή όπως αυτή που μας εμφανίζει, ούτε οι βουλευτές έλαβαν εντολή να ψηφίζουν ό,τι τους φέρνει ο εκάστοτε υπουργός των Οικονομικών, ούτε ο κ. Παπακωνσταντίνου έλαβε εντολή να αποφασίσει μόνος του για Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο.

Και οπωσδήποτε, ουδείς έδωσε εντολή στον κ. Παπακωνσταντίνου να αποφασίζει, χωρίς να ρωτάει κανένα, πως η στατιστική υπηρεσία θα είναι του ενός ανδρός αρχή.

Εν ολίγοις, ουδείς έδωσε εντολή να αποφασίζει για τη ζωή μας ο πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας. Διότι αν είναι έτσι, ας τον κάνουν πρωθυπουργό!
Οι κύριοι αυτοί οφείλουν να προκηρύξουν εκλογές τώρα!



Η Σοφία Βούλτεψη,  έμπειρη δημοσιογράφος είπε τα ίδια επιχειρήματα που θα ήθελα να γράψω, χωρίς να αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω την οργισμένη μου γραφή.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ αυτή είναι η αλήθεια!!!


Είναι η ίδια απορία της Κυριακής, 22 Μαΐου 2011, όταν έγραψα:

Ποιος σου είπε ρε GAP να μας σώσεις; Εμείς σε ψηφίσαμε για αυτά που προεκλογικά μας υποσχέθηκες... έτσι είναι ή έτσι νομίζουμε;


Αυτοί οι αυτόκλητοι σωτήρες θα μας σώσουν;

Εάν πράγματι είχαν εντολή, για αυτή την ακολουθούμενη πολιτική, τότε  θα είχαν την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Το φιλότιμο του έλληνα είναι συνδεδεμένο με τον πατριωτισμό, αρκεί όμως να πεισθεί ότι πρέπει ο έλληνας πολίτης ότι θα συμβάλει στο βαθμό που η δίκαια κατανομή της προσφοράς του θα είναι επιμερισμένη στο βαθμό που ο καθένας μας είχε το αντίστοιχο μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.


Για θυμηθείτε προεκλογικά τον  Ευάγγελο τον Μεγαλοπρεπή, όταν δεν ήταν διορισμένος ηγεμόνας του GAP:




Έχει καμία σχέση με αυτά που λέει σήμερα;


Για δείτε το παρακάτω διασκευασμένο video από τους




Μπενύτο Βαζελίνι - Διάγγελμαν προς τον Ελληνικόν Λαόν 

(αμα λάχει ναούμ)
Ο τελευταίος καίσαρ της Ευρώπης Μπενύτο Βαζελίνι σε διάγγελμα



Νάσος


ΥΣ: Μήπως η τελευταία Δημοσκόπηση για το ΠΑΣΟΚ στο μονοψήφιο! λέει κάτι;
Μήπως τα διακομματικά σκάνδαλα έχουν την ένοχη συναίνεση σε κουκούλωμα και σιωπή;
Μήπως η διατήρηση των  προνομίων τους είναι η απάντηση των παραπάνω ερωτημάτων;


==========================

"O σιωπών δοκεί συναινείν"

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: