2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ο δημοσιογράφος του MEGA Δ. Καμπουράκης πουλάει ναρκωτικά και εκδίδει γυναίκες κάθε βράδυ»


ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΜΠΑΣΤΟΥΝΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ
Η εμπειρία μας έχει αποδείξει πως τα σκουπίδια και τα τρωκτικά στο διαδίκτυο προήλθαν κατά κύριο λόγο από επαγγελματίες της ενημέρωσης που ανωνύμως έφεραν τις διαμάχες, τους ανταγωνισμούς τους, τις διαφορές τους, στο διαδίκτυο
Ο δημοσιογράφος του MEGA Δ. Καμπουράκης πουλάει ναρκωτικά και εκδίδει γυναίκες κάθε βράδυ» το πιθανότερο είναι δεκάδες άλλοι να γράψουν ότι λέω ανοησίες και να χάσω κάθε πιθανή αξιοπιστία που έχει ο δημόσιος λόγος μου. Στην ουσία δηλαδή δεν θα κάνω καμία ζημιά ( παρά τις κακές μου προθέσεις ) στον κ. Δ. Καμπουράκη.

.Ότι διαβάζετε στον τίτλο της ανάρτησης το λέει ο συνάδελφός του στο MEGA Γ. Οικονομέας. Δεν το λέει έτσι απλά. Ρωτά τον προϊστάμενο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη αν ο συνάδελφός του μπορεί να προστατευτεί από τον συκοφάντη blogger που θα αναρτήσει μια τέτοια είδηση στο blog του.
Ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος απαντά ( όπως μπορείτε να ακούσετε στο video ) ότι: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Ουδέν ψευδέστερο τούτου.


Ο θιγόμενος, στην περίπτωσή μας Δ. Καμπουράκης μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας να τιμωρηθεί αυτός ο οποίος δημοσιεύει ότι «Ο δημοσιογράφος του MEGA Δ. Καμπουράκης πουλάει ναρκωτικά και εκδίδει γυναίκες κάθε βράδυ».
Αν την ανάρτηση την έχω κάνει συγκεκριμένα εγώ τότε σε λιγότερο από 24 ώρες η αστυνομία θα είναι στην πόρτα μου κι αν δεν έχω αποδεικτικό υλικό στο οποίο να φαίνεται πέρα πάσης αμφιβολίας ότι «Ο δημοσιογράφος του MEGA Δ. Καμπουράκης πουλάει ναρκωτικά και εκδίδει γυναίκες κάθε βράδυ» πιθανότατα θα βρεθώ πίσω από τα σίδερα.


Αν όμως την ανάρτηση την κάνει κάποιος ο οποίος δημοσιεύει σε μια πλατφόρμα όπως είναι ο blogger (blogspot.com) η οποία βρίσκετε στις Η.Π.Α το πιθανότερο είναι η αμερικάνικη νομοθεσία να μην θεωρήσει ως διαδικτυακό έγκλημα το παραπάνω και να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί η ανάρτηση με κάποιο φυσικό πρόσωπο.
Τι ακριβώς συμβαίνει τώρα; Γιατί οι Αμερικάνοι δεν θεωρούν έγκλημα κάτι που εμείς θεωρούμε; Τι είναι η «συκοφαντική δυσφήμηση»; Είναι ένας όρος που έρχεται από πολύ παλιά και χαρακτηρίστηκε ως έγκλημα εποχές που η επικοινωνία ήταν μονόδρομη, ( δεν είχαν όλοι τις ίδιες δυνατότητες στον δημόσιο λόγο ) και άρα η πολιτεία όφειλε να προστατεύσει τους αδυνάτους. Υπάρχει τέτοια ανάγκη τώρα; ΟΧΙ.
Υπάρχει και κάτι άλλο που με ανησυχεί. Στο βίντεο που θα δείτε ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος φαίνεται να μην γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική.
Απαντά επί λέξη στην ερώτηση του δημοσιογράφου στο 02:05: «Στην Αμερική η συκοφαντική δυσφήμιση δεν είναι ποινικό αδίκημα, και συνεχίζει, γιατί ξέρει ο Αμερικάνος πίσω από αυτό το blog ποιος κρύβεται»
Νέο ψέμα! Δεν υπάρχει στην Αμερική και σε καμία άλλη χώρα του δυτικού κόσμου τέτοια ταυτοποίηση; Γιατί λέει κάτι τέτοιο ο κατά γενική ομολογία εξαιρετικός στην δουλειά του, προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος; Δεν ξέρω.
Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Το χειρότερο είναι η τελευταία λέξη που χρησιμοποιεί. «Κρύβεται». (…) γιατί ξέρει ο Αμερικάνος πίσω από αυτό το blog ποιος κρύβεται»(…)
Τι ακριβώς προσπαθεί να μας πει ο κ. Σφακιανάκης; Ότι όσοι παράγουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο κρύβονται. Ποιοι κρύβονται; Οι εγκληματίες, οι συκοφάντες, οι παράνομοι, κι όσοι τέλος πάντων δραστηριοποιούνται εκτός νομιμότητας. Αυτό είναι συκοφαντική δυσφήμηση. Η ταύτιση παραγωγής περιεχομένου με παράνομες δραστηριότητες.
Το έχω ξαναγράψει. Αυτό που φαίνεται αδύνατον να καταλάβουν οι δημοσιογράφοι, η δικαιοσύνη, και οι διωκτικές αρχές είναι ότι αξιοπιστία στο διαδίκτυο δεν δίνει το πρόσωπο αλλά το περιεχόμενο και μόνο. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο βαθμός credibility στην δημόσια σφαίρα του διαδικτύου κρίνεται καθημερινά και κάθε λεπτό από εκατομμύρια αναγνώστες που όμως δεν είναι, ως έχουν συνηθίσει τα κλασικά ΜΜΕ, μόνο καταναλωτές περιεχομένου αλλά και παραγωγοί.
Αν λοιπόν εγώ γράψω ότι :«Ο δημοσιογράφος του MEGA Δ. Καμπουράκης πουλάει ναρκωτικά και εκδίδει γυναίκες κάθε βράδυ» το πιθανότερο είναι δεκάδες άλλοι να γράψουν ότι λέω ανοησίες και να χάσω κάθε πιθανή αξιοπιστία που έχει ο δημόσιος λόγος μου. Στην ουσία δηλαδή δεν θα κάνω καμία ζημιά ( παρά τις κακές μου προθέσεις ) στον κ. Δ. Καμπουράκη.
Αυτά όλα συμβαίνουν σε μένα που δεν έχω vested interest στην δημοσιογραφία; Πρέπει να συμβαίνουν όμως αν είμαι δημοσιογράφος; Αν δηλαδή έχω έννομο συμφέρον και η επαγγελματική μου ενασχόληση μου επιτρέπει πρόσβαση σε πηγές, πρόσωπα, δεδομένα, τότε νομιμοποιούμε να διαλέγω την ανώνυμη ή ψευδώνυμη παραγωγή περιεχομένου πάνω στην πρόσβαση που μου δίνει η εργασία μου;
Εδώ μπαίνει ένα τεράστιο ηθικό κι όχι νομικό βέβαια θέμα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η παραγωγή περιεχομένου από ανθρώπους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως προέκταση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας πρέπει να γίνεται επώνυμα και με Full disclosure. Ποιος είμαι, τι κάνω, και τι vested interest έχω.
Για να ευλογήσω τα γένια μου κάθε ανάρτηση σε αυτό το blog που αφορά τον τουρισμό έχει Full disclosure. Αυτό θα έπρεπε να κάνει κάθε δημοσιογράφος που έχει ένα «ενημερωτικό blog » κι όχι κάθε blogger. Δεν είναι ταυτόσημα αυτά τα δύο.
Η εμπειρία μας έχει αποδείξει πως τα σκουπίδια και τα τρωκτικά στο διαδίκτυο προήλθαν κατά κύριο λόγο από επαγγελματίες της ενημέρωσης που ανωνύμως έφεραν τις διαμάχες, τους ανταγωνισμούς τους, τις διαφορές τους, στο διαδίκτυο.
Υ.Γ. Συμπατριώτη μου Δ. Καμπουράκη ζητώ συγνώμη για το προκλητικό του τίτλου. Τα στοιχεία μου είναι στην διάθεσή σου αν θεωρήσεις πως πρέπει να στραφείς εναντίων μου για ….«συκοφαντική δυσφήμιση»
Πολλά είπα. Δείτε το βίντεο.


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Αυτό που φαίνεται αδύνατον να καταλάβουν οι δημοσιογράφοι, η δικαιοσύνη, και οι διωκτικές αρχές είναι ότι αξιοπιστία στο διαδίκτυο δεν δίνει το πρόσωπο αλλά το περιεχόμενο και μόνο.

Πάρα πολύ σωστό αυτό!
Και ο Συκοφάντης Μπαστούνι πολύ σωστά επισήμανε τις ανακρίβειες και τα ψεύδη του κ. Σφακιανάκη.
Δεν ξέρω αν στην Αμερική η συκοφαντική δυσφήμιση είναι ή όχι αδίκημα εκείνο που όμως σίγουρα ξέρουμε όλοι είναι ότι ούτε στην Αμερική γνωρίζει κανείς ποιός είναι ο διαχειριστής ενός ανώνυμου ιστολογίου.

Και το κυριότερο που επισημαίνει η ανάρτηση αυτή είναι αυτό που πάντα και εγώ έλεγα. Οι απροκάλυπτοι και κακόβουλοι ψεύτες και συκοφάντες του διαδικτύου απομονώνονται και ξεβράζονται μόνοι τους, όπως τα σκουπίδια από τη θάλασσα.
Το διαδίκτυο έχει δικούς του κανόνες αυτοπροστασίας! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΙΜΩΣΟΥΝ!