2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο "ιστορικός πλούτος" της Τουρκίας: ο νεο - οθωμανισμός και στον πολιτισμό










Οι Τούρκοι προσπαθούν να καπηλευθούν την ιστορία όλων των λαών που έζησαν στην περιοχή που τώρα καταλαμβάνει η Τουρκία και που εξολοθρεύτηκαν απ' τους Τούρκους, θέλοντας να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως συνεχιστές αυτών των πολιτισμών, για να εδραιώσουν και τη θέση τους στην περιοχή. Μια χώρα - τερατούργημα που τα χώματά της ακόμη αναδύουν το αίμα των χιλιάδων ανθρώπων που σφαγιάστηκαν, ώστε τίποτα να μη θυμίζει ότι οι Τούρκοι δεν είναι παρά κατακτητές, χωρίς κανένα δικαίωμα σ' αυτήν τη γη, που ακόμη καταπιέζει δεκάδες μειονότητες, προσπαθεί με όπλο την προπαγάνδα να κάνει το λαό της να πιστέψει ότι είναι κάτι σαν την Άρια Φυλή της Ασίας, προερχόμενη από ένδοξους αρχαίους λαούς. Ενώ οι Έλληνες, την ίδια στιγμή, βομβαρδίζονται από μια πλημμυρίδα ποικίλλων φωνών προπαγάνδας που θέλουν να τους πείσουν ότι είναι μια μπασταρδεμένη φυλή, προϊόν ανάμειξης διαφόρων λαών που δεν έχει κανένα δικαίωμα στην κληρονομιά των αρχαίων Ελλήνων - προφανώς, για να την καρπωθούν ανενόχλητοι κάποιοι άλλοι.




Μέσα από γιορτές για τον επαναπατρισμό κλεμμένων αρχαιολογικών ευρημάτων η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλλει το νεο - οθωμανισμό και στον πολιτισμό. Έτσι, αρχαιολογικά ευρήματα από παράνομες ανασκαφές στο γεωγραφικό χώρο της Τουρκίας διεκδικούνται και επιστρέφονται, για να εμφανιστούν ως κομμάτι του "ιστορικού πλούτου της Τουρκίας", όπως δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, που, μάλιστα, τα 100 δημόσια και τα άλλα 100 ιδιωτικά μουσεία που διαθέτει η Τουρκία, είναι ανεπαρκή, για να καταδείξουν.

Η Τουρκία, μέλος της ΟΥΝΕΣΚΟ απ' το 1970 (απορίας άξιο πώς η ΟΥΝΕΣΚΟ δέχτηκε ως μέλος της ένα κράτος με ιστορικό, συν τοις άλλοις, τόσων πολιτιστικών εγκλημάτων), προσπαθεί να "εξυψώσει την πολιτιστική της συνείδηση", αναβαθμίζοντας και δημιουργώντας καινούργια μουσεία σε όλη της την επικράτεια. Προσπάθεια να ολοκληρωθεί η φυσική γενοκτονία τόσων λαών με την πολιτιστική εξαφάνισή τους, ισοδύναμη με την εξάλειψη κάθε ίχνους μνήμης τους, αφού ο κάθε λαός θα αντικατασταθεί από ένα αόριστο επίθετο - οθωμανικός -, όπως επιδιώκεται και για τα σύνορα.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα του ΔΝΤ και της τουρκολαγνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μειώνει τα κονδύλια για την παιδεία, και άρα και για τις ανασκαφές, υποβαθμίζει τα μουσεία της επικράτειας και τους αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι απ' τους οποίους έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και επιτρέπει ανεξέλεγκτα σε βούλγαρους, σκοπιανούς κτλ λαθροανασκαφείς να αρπάζουν ανενόχλητοι τους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς. Και όλα αυτά παράλληλα με μια εκστρατεία εξύψωσης ξένων πολιτιστικών ρευμάτων και ταυτόχρονης εξαφάνισης του ελληνικού πολιτισμού και της βαρύτητάς του.

Σταδιακά, η Ελλάδα χάνει το πολυθρύλητο συγκριτικό της πλεονέκτημα, τον πολιτισμό, και το παραχωρεί μαζί με άλλα στην Τουρκία, που με τη βοήθεια Ελλήνων "πνευματικών" ανθρώπων παρουσιάζει τον εαυτό της ως συνεχίστρια αρχαίων πολιτισμών, όπως ο κυκλαδίτικος. Μαζί με δικαιώματα και εδάφη της Ελλάδας το παρόν κραταιό εγχώριο καθεστώς παραδίδει και τον πολιτισμό και την ιστορία της, διψώντας περισσότερο και απ' τους ίδιους τους Τούρκους να κάνει τον Όμηρο πρόγονο των γειτόνων μας!
Διαβάστε το άρθρο της Hurriyet
http://endelehia.blogspot.com/2011/05/blog-post_3463.html




GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: