2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σε λειτουργία η νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας

oikonomiki_astynomia_1-8-2011 
 Άρχισε και τυπικά την λειτουργία της, η νεοσύστατη Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την καταπολέμηση του οικονομικού και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Η νέα υπηρεσία, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λ. Αλεξάνδρας.
Αποστολή της νέας υπηρεσίας είναι να πιστοποιήσει την επιλογή για διαφάνεια, έλεγχο, απόδοση ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων, δήλωσε ο κ. Παπουτσής, στο χαιρετισμό του.
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου, τόνισε ότι η σύστασή της «κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς το οικονομικό έγκλημα αποτελεί μία από της μεγαλύτερες πληγές της Κοινωνίας μας και ιδίως η φοροδιαφυγή που τείνει να μετατραπεί σε ”εθνικό σπορ”» .

 
Ο διευθυντής της υπηρεσίας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ανέλυσε την αποστολή της, το οργανωτικό και διαρθρωτικό της πλαίσιο, τις διαδικασίες λειτουργίας της, τη στελέχωση και τον επιστημονικοτεχνικό εξοπλισμό της, καθώς και το πλαίσιο των συνεργασιών της με άλλες Αρχές και Φορείς.
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεργάζεται με δικαστικές ή άλλες Αρχές και Φορείς, υπό την εποπτεία του αρμόδιου Εισαγγελέα. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία οποιασδήποτε αστυνομικής υπηρεσίας, και σε αρχεία άλλων υπηρεσιών, αρχών, οργανισμών και φορέων.
Κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας δεν ισχύει το φορολογικό, τραπεζικό, χρηματιστηριακό ή επιχειρηματικό απόρρητο.
Στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν επώνυμα ή ανώνυμα για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας αφορά εγκληματικές δραστηριότητες κατά της δημόσιας Περιουσίας και της Οικονομίας ευρύτερα.
Επιπλέον οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στις παρακάτω διευθύνσεις:
Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας: fpccu@hellenicpolice.gr
Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Την ημέρα των εγκαινίων της, η νέα υπηρεσία ανακοίνωσε την σύλληψη 16 ατόμων για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέσω διαδικτύου, στις περιοχές της Ξάνθης, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, παράνομη δραστηριότητα που εκτιμάται ότι κόστισε στο δημόσιο 1.061.200 ευρώ.
από directNEWS.gr
Aναμένουμε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν στα δίχτυα τους! 
Ξέρουμε τους καρχαρίες και ελπίζουμε να τους δούμε "καμακωμένους",  και να μην αρκεστούν σε κανένα γάβρο ή μαριδάκι...

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: