2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Φέρτε μας τα παλιά σας βιβλία, να φτιάξουμε βιβλιοθήκες στις φυλακές

Πανελλήνια εκστρατεία περιοδικού CITYportal.gr
«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...» λέει ένα αγαπημένο τραγούδι. Μεγαλώσαμε όμως... Πάψαμε να πιστεύουμε τις ουτοπίες.
Ναι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να τον κάνουμε λίγο καλύτερο.

Το περιοδικό CITY ξεκίνησε από την έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης πανελλήνια εκστρατεία συγκέντρωσης βιβλίων: Φέρτε τα παλιά σας βιβλία να φτιάξουμε βιβλιοθήκες στις φυλακές. (διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο) Κάνουμε οργανωμένα κάτι που και οι περισσότεροι από σας, έχετε ίσως σκεφτεί, αλλά δεν ξέρατε το πώς: Μια βιβλιοθήκη σε κάθε φυλακή. Το κράτος αδιαφορεί. Εμείς και εσείς μπορούμε; Να το μεγάλο στοίχημα! Να δώσουμε και σε άλλους ανθρώπους την ευκαιρία να ζήσουν και να νιώσουν ότι κι εμείς μέσα από τα βιβλία

Ξέρουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε πάρκο τη χωματερή ανθρώπινων ψυχών, τη φυλακή όπου στοιβάζονται μαζί μικροοφειλέτες του ΙΚΑ, άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις κάποιου δανείου μαζί με διαρρήκτες και φονιάδες.
Όμως, ακόμη και στη χωματερή μπορεί να ανθίσει ένα λουλούδι αν του δώσεις νερό και φως. Και το δικό μας φως είναι το βιβλίο. Κάθε βιβλίο αποτελεί μια ευκαιρία για απόδραση, για ένα ταξίδι.
Δώσε και σε άλλους ανθρώπους την ευκαιρία να ζήσουν και να νιώσουν ότι εσύ μέσα από τις σελίδες τους Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας.
Τα διάβασες;
Άστα ελεύθερα… τα έχουν ανάγκη κάποιοι άλλοι…

info
Χώροι συγκέντρωσης βιβλίων για τις φυλακές
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
γραφεία περιοδικού CITY Ιπποδρομίου 7 στον 8ο όροφο
e-mail ss@cityportal.gr
www.cityportal.gr
τηλ. 2310288277
Σύντομα θα ανακοινωθούν σημεία συγκέντρωσης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: