2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011


Και επειδή το θέμα εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει άμεσα, ως bloggers πρωτίστως αλλά και ως ενεργούς  πολίτες, από νομικούς κύκλους της Εισαγγελίας Πειραιά πληροφορηθήκαμε ότι η πολυβόητη δίκη μεταξύ της δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και της δικαστή Μαριάνθης Παγουτέλη, που ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου 2011  και της οποίας κάποια στιγμή, χάσαμε «τα ίχνη» με τις αλλεπάλληλες διακοπές που πιθανόν να δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά,  θα επαναληφθεί  στις 12 Ιουλίου, την ερχόμενη Τρίτη, ώρα 9.00 π.μ. στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, στον 3ο όροφο (Δικαστικό Μέγαρο επί της  Σκουζέ και Φίλωνος).
Η δίκη αυτή έγινε γνωστή από την Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 5 Δεκεμβρίου 2010, μέσω της οποίας η παραπάνω δικηγόρος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς,  κατά παράβαση κάθε συνταγματικής νομιμότητας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας  κατάγγειλαν τη δικαστή  ότι  δήθεν διατηρεί τον ανώνυμο ιστότοπο «Ζητείται Ελπίδα» ενώ παράλληλα δημοσιοποίησαν και την εκκρεμούσα με βούλευμα, παραπομπή της δικαστή, στο Τριμελές Εφετείο για να δικαστεί για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση της δικηγόρου, την οποία η δικαστής είχε καταγγείλει πλην άλλων και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επειδή η ιστορία αυτή ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη μπλογκόσφαιρα διότι αφορά μία φασιστική  και προκλητικά παράνομη παραβίαση τυχόν ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ενός πολίτη (πολύ περισσότερο αν αυτός είναι και δικαστής) και επίσης αφορά την επιχείρηση παράνομης άρσης του απορρήτου ενός ανώνυμου ιστολογίου, πράγμα που ρητά απαγορεύεται από το εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό δίκαιο, για το λόγο αυτό θα είμαστε εκεί για να παρακολουθήσουμε από κοντά τη δίκη και να διαπιστώσουμε τελικά τι έχει συμβεί: 
Μία ανέντιμη και διεφθαρμένη δικαστής ταλαιπωρεί άραγε μία έντιμη και αγωνίστρια δικηγόρο ή μία δολοπλόκος και ισχυρή δικηγόρος έχει «στήσει στον τοίχο» μία έντιμη και αγωνίστρια δικαστή;;
Η συνέχεια στη δικαστική αίθουσα, όπου αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον να ακούσουμε όσα θα αναφερθούν και από τις δύο πλευρές.
Ενημερωτικά δείτε:

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο άνισος αγώνας του άοπλου δίκιου απέναντι στην ύβρη ενός πολυμήχανου και πολύπλευρα διαπλεκόμενου κατεστημένου.

Του κατεστημένου, που μας έφερε εδώ, που βρισκόμαστε σήμερα. Και δεν διστάζει να μας σπρώχνει ολοένα και βαθύτερα στου κακού τη σκάλα...

Ανώνυμος είπε...

Στον άνισο αγώνα του απέναντι στο πολυδαίδαλο και παντοδύναμο κατεστημένο απλός και άοπλος πολίτης θα πρέπει να αισθάνεται ότι έχει έναν σύμμαχο και συμπαραστάτη, που βρίσκεται πάνω από τους κυκλώπειους νόμους και τα εξαρθρωμένα απ' την αδικία άρθρα τους.

Και τους οποιουσδήποτε ερήμην της συνειδήσεώς τους και του κοινού περί δικαίου αισθήματος βυσσοδομούντων...