2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οι Ανασχηματισμοί και η προπαγάνδα.


Κάθε φορά που η πολιτική διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ αποτυγχάνει παταγωδώς και η ηγεσία του (στην προκειμένη περίπτωση ο κ Παπανδρέου) αναγκάζεται να πραγματοποιήσει έναν ανασχηματισμό για εκτόνωση της δυσαρέσκειας, αμέσως τα ελεγχόμενα ασφυχτικά από την κυβέρνηση ΜΜΕ, που επαινούσαν με έπαρση τα έργα και τις ημέρες των αντικατασταθέντων αποτυχημένων υπουργών, ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι, για όλο το κακό φταίει η ανεπάρκεια των προηγουμένων υπουργών και ότι οι καινούριοι υπουργοί θα λύσουν ως εκ θαύματος όλα τα προβλήματα που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενοι.
Συγκεκριμένα μπορούμε να δούμε τα παραπάνω στην υποδοχή από τα ΜΜΕ και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του νέου υπουργού οικονομίας κ Ε. Βενιζέλου. Περίπου ο κ Ε. Βενιζέλος θα κάνει θαύματα, που περιέργως δεν μπόρεσε ο προκάτοχός του κ Παπακωνσταντίνου.
Το παραμύθι είναι και γνωστό και παλιό. Κατ’ αρχήν είναι σε όλους γνωστό ότι τον κύριο λόγο στις περιπτώσεις αυτές τον παίζουν οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα που τις εφαρμόζουν. Η Ελληνική οικονομική πολιτική προσδιορίζεται ασφυχτικά από τους εξοντωτικούς όρους του Μνημονίου και σε λίγο και από το Μεσοπρόθεσμο. Καμιά διαπραγμάτευση δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να θέλει ή να μπορεί κάνει ο νέος υπουργός οικονομίας. Πρωθυπουργός της χώρας παραμένει ο κύριος υπεύθυνος της κατάντιας της χώρας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και της θλιβερής αποτυχίας του Μνημονίου παρά τα εξοντωτικά μέτρα τα οποία ελήφθησαν κατά του λαού.

Ο κ Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός, που κατήγγειλε τη χώρα του στο εξωτερικό σαν κράτος διεφθαρμένων και υπεύθυνος για δεκάδες αποτυχίες, αστοχίες, παλινωδίες, γκάφες, ο μοιραίος άνθρωπος που δεν διαπραγματεύτηκε τίποτε, αλλά αποδέχτηκε την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο του ΔΝΤ και της Ε.Ε., ο άνθρωπος που κυβερνούσε με την παρέα του και εγκληματούσε κατά της χώρας του, παραμένει πρωθυπουργός, άρα ο κύριος υπεύθυνος για την οποιαδήποτε πολιτική εφαρμοσθεί και στην οικονομία.
Ο κ Ε. Βενιζέλος φυσικά θα ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του με βάση και τις προσωπικές του φιλοδοξίες αλλά πόσο μπορεί να ξεφύγει από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική; Ήδη πριν αλέκτωρ λαλήσει ο νέος υπουργός, ενώ υποστήριζε ότι για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμού θα χρειαστούν 180 βουλευτές, μόλις έγινε υπουργός οικονομίας το έκανε γαργάρα, δείγμα γραφής της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει του εμπαιγμού και του ψεύδους. Δήλωσε δε ευθαρσώς, όπως κάνει και ο αρχηγός του, ανερυθρίαστα, ότι ο Ελληνικός λαός στηρίζει το μεσοπρόθεσμό (όπως υποστήριζε και το Μνημόνιο).
Κε Βενιζέλο ούτε εσείς έχετε ακούσει ή διαβάσει τίποτα για τις τόσες δημοσκοπήσεις, που εκφράζουν σε μεγάλα ποσοστά την διαφωνία του λαού με την πολιτική των μνημονίων και την έντονη δυσαρέσκεια για την πολιτική του κ Παπανδρέου; Δεν έχετε δει ποτέ έξω από τη βουλή τους «Αγανακτισμένους»; Ποιος λαός σας στηρίζει;
Ο νέος υπουργός οικονομίας είναι «κακά νέα» για τον Ελληνικό λαό. Θα εφαρμόσει την ίδια αδιέξοδη αντιλαϊκή και αντιαναπτυξιακή πολιτική του προκατόχου του με διάφορες ωραιοποιήσεις και φραστικές ακροβασίες ώστε να ξεγελαστεί ο λαός και να θεωρήσει ότι κάτι νέο καλύτερο μπορεί να βγει.
Μέσα στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, όμως, δεν κρύβεται τίποτε που να μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδό της. Αντιθέτως θα την βυθίζει ολοένα και περισσότερο σε οικονομικό και κοινωνικό χειμώνα και μόνο ο αγώνας του Ελληνικού λαού (και όχι οι αλλαγές υπουργών) μπορεί να σταματήσει αυτό τον κατήφορο.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

4 σχόλια:

Aνεμος είπε...

h ιδια γραμμη το ΔΝΤ ΕΙΠΕ..για να παρετε το δανειο ,θα ψηφισετε πρωτα το μεσοπροθεσμο..αρα τι να προτεινει ο βενιζελος;

Ανώνυμος είπε...

ανατριχιαστικη λεπτομερια ειναι οι ιδιοι υπουργοι απο εποχης ανδρεα παπανδρεου τυχαιο;

marianaonice είπε...

Θυμάστε το Μπεγλίτη?
τον τύπο που έβριζε λυσσωδώς τα μπλογκ?
Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο άνθρωπος που λίγες μέρες πριν τον έκραξε όλη η μπλογκόσφαιρα για το φασισμό του!
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!!
Χούντα κανονική!!

KOSTAS PAP είπε...

Καταλαβαίνουμε όλοι από ότι διαβάζω για τι είδος ανασχηματισμού μιλάμε. Να φυλάει ο Θεός! Καλή μέρα.