2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

η «Πλατεία» αναρωτιέται: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;


Μετά από πακτωλούς εθνικών και κοινοτικών χρημάτων, η ξενοκρατία επιστρέφει στη χώρα, καταργώντας, εξαιτίας του προδοτικού χρέους των 340 δις ευρώ, τόσο την εκτελεστική, όσο και τη νομοθετική εξουσία. Αλλά οι πολιτικοί μας δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα και ενοχοποιούν για την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού τις εκδηλώσεις του κόσμου.
Σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ιστορίας της εισήλθε από χθες η χώρα, εν μέσω σκληρών αντιπαραθέσεων και αλληλοκατηγοριών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, περί Πινοσέτ, φασιστών, ναζί, τραμπούκων, εγκαθέτων, αντισυγκεντρώσεων και «Κοτζαμάνηδων».

Η ολική επαναφορά της δεκαετίας του 1960, συμπληρώθηκε χθες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παρομοιάζει τον εαυτό του με τον… Γρηγόρη Λαμπράκη, αναφερόμενος στην προχθεσινή ομηρία του στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. 

(Παρεμπιπτόντως, εκείνον τον τρομερό Μάιο του 1963, για την προστασία του Λαμπράκη δεν είχαν καταφθάσει τα ΜΑΤ, ενώ ο ηρωικός βουλευτής είχε βγει μόνος του στον δρόμο για να βρεθεί αντιμέτωπος με την αντισυγκέντρωση της «καρφίτσας»).

Την ίδια ώρα, που συνέβαιναν όλα αυτά τα «ηρωικά», το… τρίκυκλο της τρόικας περνούσε ανενόχλητο – όπως ακριβώς τότε το τρίκυκλο της χούντας προχωρούσε προς την κατάληψη της εξουσίας, με το τότε πολιτικό σύστημα επίσης περί άλλων να τυρβάζει.

Η κατάλυση της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού αποτελεί πλέον από χθες γεγονός στη χώρα – όσο και αν κλαψουρίζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι, επιμένοντας πως ο κοινοβουλευτισμός καταργείται από τις επιθέσεις των πολιτών, που στοχοποιούνται ως σύγχρονοι «Κοτζαμάνηδες».

Ο τόπος μπήκε από χθες, εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεων του πολιτικού του συστήματος, σε μια νέα περίοδο ξενοκρατίας, με την διακυβέρνηση να παραδίδεται στα χέρια των δανειστών και την εθνική κυριαρχία να δέχεται το πιο ισχυρό πλήγμα.

Με όπλο την πέμπτη δόση των 12 δις ευρώ, που αναμένεται να εκταμιευτεί τον Ιούλιο, η τρόικα ανακοίνωσε χθες τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση.

Κι’ αν στις 11 του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν στην περίφημη συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι των δανειστών ανακοίνωσαν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ, τους… αφαιρέθηκε ο λόγος, η τρόικα τον ξαναπήρε χθες επανερχόμενη με γραπτή ανακοίνωση.

Το υπουργείο των Οικονομικών περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν θετικά, ενώ από χθες τα ηνία – και της ενημέρωσης – ανέλαβε η τρόικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η στρατηγική που συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση «περιλαμβάνει σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και τον εξορθολογισμό των επιδομάτων με ταυτόχρονη προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων. Από πλευράς εσόδων, η κυβέρνηση θα μειώσει τις φοροαπαλλαγές, θα αυξήσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και θα εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

Ανακοινώθηκε επίσης η σύσταση «φορέα ιδιωτικοποίησης με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση» - και να σκεφθεί κανείς ότι και μόνο επί τω ακούσματι των αποκρατικοποιήσεων τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν προκληθεί ρίγη αγανάκτησης.

Φυσικά, προκειμένου να γίνουν αποδεκτά τα νέα μέτρα, η τρόικα δεν παρέλειψε να επιβραβεύσει την κυβέρνηση για τις προσπάθειές της σε διάφορους τομείς.

Η πορεία των μεταρρυθμίσεων θα ελέγχεται και θα αξιολογείται από Επιτρόπους της τρόικας που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία και θα παρακολουθούν παρεμβαίνοντας.

Και η Βουλή θα καλείται να ψηφίζει όλα όσα η τρόικα επέβαλε και επί των οποίων η κυβέρνηση συμφώνησε, χωρίς να μπορεί πια να πράξει και κάτι το διαφορετικό.

Είναι πλέον σαφές ότι ο κοινοβουλευτισμός δεν κινδυνεύει από τις εκδηλώσεις της «Πλατείας» που συνεχίζονται καθημερινά – και κορυφώνονται την Κυριακή με την δεύτερη πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία -  αλλά ούτε και από τις αποδοκιμασίες κατά πολιτικών προσώπων.

Από χθες, η κατάργηση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο. Και η «Πλατεία» αναρωτιέται: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

8 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Φίλε Άνεμε

Εμένα, σαν απλό και μη προνομιούχο πολίτη αυτής της χώρας, με ενδιαφέρουν ακριβώς αυτά που ανέφερες:

- η σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα,
- η αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων
- ο εξορθολογισμό των επιδομάτων με ταυτόχρονη προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων.
- Μείωση φοροαπαλλαγών,
- Αύξηση φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας
- καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.


Αν μια ντόπια Κυβέρνηση αδυνατεί να το πράξει (εφόσον όλα τα κόμματα έχουν τις κομματικές τους βάσεις στις ΔΕΚΟ, τα Κρατικά Πανεπιστήμια, τα Κρατικά Νοσοκομεία και επομένως τέτοια μέτρα θα εξαφάνιζαν το στελεχιακό δυναμικό τους, οπότε ποιός θα τρέξει να τους οργανώσει τις προεκλογικές εκστρατείες)

τότε

ας το πράξει ένας Ευρωπαίος κομισάριος-επίτροπος σε κάθε Υπουργείο.

Δεν κατάλαβα δηλαδή, Ελλάδα σημαίνει να τρώνε οι ΔΕΚΟ και οι συνδικαλιστές τους με χρυσά κουτάλια????

Τόσες Δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούν και αμείβονται χωρίς νόημα, μόνον με επιβάρυνση της γραφειοκρατίας.

Να κλείσουν. Και να μπουν παντού computers.

Μα, θα μου πεις χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι άνεργοι???????

Οι άνεργοι ιδιωτικοί υπάλληλοι ανέρχονται σήμερα σε 800.000 και του χρόνου θα ξεπεράσουν το εκατομμύριο.

Αν πρόκειται να απαλλαγεί η Ελλάδα από το βαρίδι της περιττής δημόσιας απασχόλησης ας γίνει και αυτή η θυσία.

Αν βουλιάξει δηλαδή ολόκληρο το πλοίο είναι καλύτερα????

Aνεμος είπε...

ανακοίνωσαν οτι θα εγκατασταθεί επίτροπος της τρόικας σε καθε υπουργείο
ίσως τελικά... να πατάξει αυτός την φοροδιαφυγή εκεί καταντήσαμε
μου θυμίζει την μετά επανάσταση ελλαδα που φέραμε τον Οθωνα να μα σώσει.. όντως
η τρόικα δεν λέει βαράτε τους χαμηλόμισθους βαράτε το μαύρο χρήμα
ένα είναι σίγουρο
οτι ο λαός δεν αντέχει το μνημόνιο δυο
και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις

Aνεμος είπε...

μνημονιο 2

1. Αφορολόγητο: Έκλεισε η μείωσή του αλλά παραμένει ανοιχτό το ύψος εάν θα ειναι δηλαδή 6.000 ή 8.000 ευρώ. Ανοιχτό παραμένει επίσης το όριο ηλικίας των συνταξιούχων που θα εξαιρεθούν από τη μείωση αυτή.

2. Μετατάξεις σε ΦΠΑ 23%: Έκλεισε για εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφετέριες

3. Αυξήσεις έμμεσως φόρων:
α)Τέλη κυκλοφορίας που παραμένει ανοιχτό εάν η αύξηση θα είναι 10% ή 20%.
β) Τσιγάρα με αύξηση ελάχιστου φόρου
γ) Αναψυκτικά όπου αναμένεται αύξηση κατά περίπου 10 λεπτά ανά φιάλη
δ) Αύξησεις στα τιμολόγια του φυσικού αερίου

4. Αυξήσεις φορολογία ακινήτων:
α) Αύξηση αντικειμενικών αξιών
β) Μείωση αφορολόγητου ΦΜΑΠ (ανοιχτό για 100.000 ευρώ)
γ) Ειδική εισφορά (ανοιχτό για 3.000 έως 3.500 ευρώ ανά τετραγωνικό)

5. Ειδικές εισφορές
α) Έκλεισε για δημόσιους υπαλλήλους η εισφορά υπέρ ανεργίας που θα είναι στο 3%
β) Έκλεισε η αύξηση της εισφοράς για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

6. Περικοπές στο Δημόσιο
α) Ανοιχτή η μείωση σε κλαδικά και ειδικά επιδόματα
β) Ανοιχτή η παραμονή στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο

7. Περικοπές στις συντάξεις
α) Έκλεισε ο ΛΑΦΚΑ μέσο όρο 8% για συντάξεις άνω των 1700 ευρώ και αφορά τους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών.
β) Έκλεισε η μείωση 10% στο εφάπαξ του Δημοσίου αλλά παραμένει ανοιχτό από το πότε θα ξεκινήσει η ισχύ του
γ) Έκλεισε μείωση από 3% έως 10% των επικουρικών συντάξεων

8. Περικοπές σε παροχές - Υγεία
α) Ανοιχτά τα εισοδηματικά περιουσιακά κριτήρια για επιδόματα
β) Έκλεισε η επέκταση λίστας μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Μαζεστίξ είπε...

@Ionkorr

Εδώ που τα λέμε... έχει δίκιο ο Πάγκαλος έσι;
Αν εσύ είσαι μη προνομιούχος πολίτης, αυτός που φταίει είναι ο δάσκαλος ενός χωριού, ο κοινωνικός λειτουργός της "βοήθειας στο σπίτι", ο φιλόλογος των παιδιών σου, ο γιατρός ενός κέντρου υγείας, ο νηπιαγωγός, ο οδοκαθαριστής... αυτά ντε τα λαμόγια που σου στερούν τον εθνικό πλούτο.
Μα βέβαια αν εγώ δεν εχω λεφτά... αυτή είναι η λύση: να μην έχουν ούτε οι άλλοι!
Κοινώς να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!
Δε σε κλέβει η τράπεζα των ληστρικών επιτοκίων, που βγάζει 100% κέρδος από κάθε δάνειο που θα χρειαστείς.
Σε κλέβει ο φιλόλογος των 1000 ευρώ.
Αυτός είναι ο ένοχος! Πυροβολήστε τον!
Δε σε κλέβει η Ευρωπαική Ένωση που σου έστησε τα κόλπα των ομολόγων και των σπρεντς παρέα με τα μεγάλα χρηματιστικά συμφέροντα (goldman sachs κλπ).
Δε σου επιβάλλει η Ευρωπαική "Ένωση" μισθούς 600 ευρώ.
Και αφού δε σε κλέβει η Ευρωπαική Ένωση, τότε ας βάλουμε τους εκπροσώπους της στα υπουργεία και τους οργανισμούς να μας επιβλέπουν.
Αφού θέλουν το καλό μας!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, απλά ενημερωτικά σας λέω και αν θέλετε σβήστε μετά το σχόλιο, ότι ο άνωθι κύριος συνηθίζει να γράφει σε ιστότοπους με "μπερδεμένες" απόψεις και κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Τον έχω πετύχει αρκετές φορές.

Μαζεστίξ είπε...

Σε ποιον αναφέρεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Μαζεστίξ, στον Ionnkorr. Ενημερωτικα το ανεφερα ετσι οπως τον εχω πετυχει απανωτα να δημιουργει εκνευρισμο. Σβηστε το σχολιο μου να μην ενοχλει.

marianaonice είπε...

@IonnKorr
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Οι ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΑΣΑ και δεν ξέρω και ποιοί άλλοι οργανισμοί στελεχώνονται από χιλιάδες "δικούς" τους διορισμένους και γι' αυτό δεν τις αγγίζουν ίσως μέχρι τώρα γιατί αυτοί παρέχουν τις ψήφους τους με τις οποίες εκλέγονται.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι "πονάει κεφάλι κόβω κεφάλι". Η κακοδιαχείριση στο δημόσιο τομέα θέλει σίγουρα συμμάζεμα αλλά με δικαιοσύνη και χρηστότητα έτσι ώστε να μην καταργηθούν οι κοινωφελείς υπηρεσίες στο λαό, αλλά και να μην ωφελούνται απ' αυτές μόνον οι ημέτεροι!
Χρηστή διοίκηση και συμμάζεμα κι όχι κατάργηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους.
Πολύ σωστά λέει ο Μαζέστιξ, δεν συμμαζεύεται το κράτος αν καταργήσουμε το δάσκαλο στο χωριό ή τον εργάτη στο Δήμο. Το κράτος συμμαζεύεται αν αυτοί που τα εφαγαν τα φέρουν πίσω με δήμευση των περιουσιών τους! Κι ας καταργήσουμε και κανένα βουλευτή εν πάση περιπτώσει, δεν χρειάζονται και οι 300! κάτι θα αποφέρει κι αυτό!