2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ


Ενσάρκωνε τον μέσο Ελληνα: τον φουκαρά, τον γκαφατζή, τον αγαθό, τον περιδεή, τον αγχωμένο, τον κυνηγημένο,αυτον που τον εκμεταλλεύεται το κράτος,και η κοινωνία, με τους έρωτες του να γελοιοποιούνται,αλλά και τον καπάτσο.
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΗΡΩΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
δεν ήταν όμως μονό κωμικός
έπαιξε σε τραγικές ταινίες
(«Το κορίτσι με τα μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ο Μιμίκος και η Μαίρη» του Γρηγόρη Γρηγορίου, «Ο Ηλίας του 16ου» του Αλέκου Σακελλάριου, «Μανταλένα» του Ντίνου Δημόπουλου, «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασσέν, «Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ» του Ροβήρου Μανθούλη, «Ησυχες μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη, «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Το αίνιγμα» του Γιάννη Σολδάτου),
στο βίντεο απο ένα δίλεπτο απο την τελευταία ταινία ψυχή βαθιά,όπου η ερμηνεία του ειναι συγκλονιστική
Η φράση που ακούγεται στο απόσπασμα της ταινίας "Έλληνας να τουφεκάει Έλληνα" είναι από τα ορόσημα της ταινίας και για την εποχή του εμφυλίου . Οι κάτοικοι αυτής της χώρας μάχονταν για συμφέροντα άλλων και όχι για δικά τους.
και πολύ επίκαιρη σήμερα 
περι ανάγκης ενότητας
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Αξέχαστη αυτή η ταινία και αξέχαστος ο ρόλος του Βέγγου που ενσάρκωσε τόσο τέλεια την ίδια την ανάγκη του λαού μας για ενότητα, όσο κανείς άλλος!!

Ανώνυμος είπε...

η σκηνή είναι συγκλονιστική
θυμίζει αρχαία τραγωδία
ο πριαμος στην σκηνή του Αχιλλέα να παρακαλάει να πάρει τον νεκρό γιο του Έκτορα
απίστευτη σκηνή
καλό ταξίδι θαναση