2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Τα… αναδρομικά
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΜΗΝ ψάχνεις για θέμα, σήμερα. Η Ελλάδα κηδεύει τον μεγάλο Θανάση Βέγγο. Δεν υπήρξε στρατιωτικός, πολιτικός ή μεγιστάνας. Ήταν απ’ όλα στις ταινίες του και ενσάρκωνε τον κατατρεγμένο έλληνα. Κι αυτός (ο έλληνας) που κρύβει στην ψυχή του σπάνια αισθήματα, ακολουθεί στο ξόδι του συντετριμμένος. Ύστερα θα χειροκροτήσει, καθώς ταιριάζει στους μεγάλους. Καλό ταξίδι, Θανάση, που «τράβηξες τόσο κουπί στη γαλέρα της ζωής σου».
ΚΑΙ πάμε στα άλλα. Στα σημερινά και εφήμερα, ενίοτε σκληρά και επώδυνα. Στον αντίποδα που θυμίζει την άλλη πλευρά της Ελλάδας που γεννάει και άθλιους. Σ’ εκείνους που δεν έχουν καμιά σχέση (φιλότιμου) με τον ανθρώπινο Θανάση Βέγγο. Μιλάμε για τους 850 τέως βουλευτές και βουλευτίνες που διεκδικούν την… αναγνώριση των υπηρεσιών τους κι από 200-250 χιλιάρικα στο χέρι. 


ΚΑΙ το ’παμε να μην είναι τόσο ελκυστικό το «επάγγελμα». Να λιγοστέψουν τα προνόμια που θέσπισαν και μοιράστηκαν μεταξύ τους. Να μειώσουν τη φύλαξή τους που μας κοστίζει πολλά μεροκάματα αστυνομικών. Να μη συνδέσουν τον μισθό τους (αποζημίωση τον λένε) με εκείνον των δικαστικών (για τη σιγουριά τους). Να μην γράφει το «κοντέρ» για πολλαπλές συντάξεις τους. Να περιορίσουν τις ατέλειες σε ναύλα και τηλέφωνα, να μην τσεπώνουν δώρα και αυξήσεις, σε περίοδο κρίσης. Να μην ασκούνται στο γυμναστήριο της βουλής, να μην έχουν «δαπανηρούς» υπηρέτες που τους αλλάζουν το νερό στο βήμα, και τις φωτοτυπίες να τις βγάζουν μόνοι τους.
ΤΙ άλλο λέγαμε και είναι σαν να μη το ’παμε; Να μη γίνεται χαμός στα γραφεία τους για ρουσφέτι, να μη διορίζουν τις γυναίκες τους στο γραφείο και τα παιδιά τους στο δημόσιο, να αίρουν τη βουλευτική τους ασυλία προκειμένου να δικαστούν, να καταργήσουν τον νόμο περί μη ευθύνης κλπ. και να βγάλουν άκρα με το Βατοπέδι και τα υποβρύχια. Τέλος, τους παροτρύναμε να συνεισφέρουν κάτι απ’ τον μισθό τους προαιρετικά, μιας και απ’ τη τσέπη του μέσου έλληνα τους τα παίρνουν υποχρεωτικά.
ΔΕΝ συγκινήθηκαν, δεν μας άκουσαν, δεν έκαναν καμιάν έκπτωση των προνομιών τους, κανένας τους/καμιά δεν παραιτήθηκε από ντροπή και τώρα άνοιξε η όρεξη των «τέως». Είδαν τους σημερινούς, θυμήθηκαν τις «δόξες», έριξαν μια ματιά στα οικονομικά τους, κατέθεσαν την αίτηση και η μισή ντροπή δική τους. Η άλλη μισή της Ελλάδας που βγάζει και απάτριδες. Είδες πόσο απλά συνυπάρχουν το φιλότιμο με την πλεονεξία; Την ώρα που θάβεις τον ευαίσθητο Θανάση Βέγγο, ξεπετάγεται η… γαϊδουριά των τέως βουλευτών που διεκδικούν ξεδιάντροπα «δεδουλευμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: