2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο κατήφορος της κ Δαμανάκη.

Δεν ένιωσα, χτες,  θλίψη για την κατάντια της Μαρίας Δαμανάκη. Η κυρία έχει πάρει μεγάλο κατήφορο εδώ και χρόνια με την αδίστακτη φιλοδοξία της και τον οπορτουνισμό της. Από το ΚΚΕ μεταπήδησε στο Συνασπισμό, αλλά ούτε με αυτό ικανοποιήθηκε. Η εξουσία είναι ελκυστική, τα λεφτά πολλά κι έτσι  η κυρία Δαμανάκη με μεγάλη ευκολία μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ, που ήταν κόμμα εξουσίας και θα ικανοποιούταν οι φιλοδοξίες της.
Την πρώτη φορά ένιωσα θλίψη, την δεύτερη αηδία, τώρα δεν νιώθω τίποτε για αυτή την κυρία των σαλονιών και της εξουσίας. Θα μου πείτε, πως ήταν από τους εκφωνητές του ραδιοσταθμού του Πολυτεχνείου. Ναι αλλά από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, περάσαμε από πολλούς πειρασμούς ανήθικου πλουτισμού και υποταγής στην εξουσία, που είναι εξουσία των ληστρικών αγορών και του αδίσταχτου μεγάλου κεφαλαίου. Πολλοί αγωνιστές του Πολυτεχνείου (όχι ευτυχώς όλοι)  λύγισαν στην γλύκα των χρημάτων και της εξουσίας και υποτάχθηκαν  στη μεριά των δυνάμεων της μίζας και της διαφθοράς, της διαπλοκής  και της ανηθικότητας.
Από την άλλη μεριά, υπάρχει μια άποψη κυρίως στους νέους, ότι η γενιά του Πολυτεχνείου είναι υπεύθυνη για την σημερινή μας κατάντια.
Με αφορμή την χθεσινή της αισχρή δήλωση – εκβιασμό ότι πρέπει ο Ελληνικός λαός και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαλέξουν ανάμεσα στην υποταγή στο Μνημόνιο και στην επιστροφή στη δραχμή, γνωρίσαμε και  το επιστέγασμα του κατήφορου της κυρίας, που φαίνεται ότι δεν έχει τέλος. Αθλιότητα ακόμα και για τον πρόεδρο του ΣΕΒ.
Ακόμα χειρότερα δε που φαίνεται πως η δήλωση ήταν προκατασκευασμένη μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα κυβερνητικά ΜΜΕ.
Συνεργάζεται πια στενά με τις δυνάμεις του αδίσταχτου κεφαλαίου, των τραπεζών, του ανάλγητου ακροδεξιού ΠΑΣΟΚ, με τις δυνάμεις, που θέλουν να εξαθλιώσουν τους λαούς, να εξοντώσουν τις χώρες για να αυξήσουν ακόμα πιο  πολύ τα κέρδη τους.
Όχι κύριοι, δεν ντρέπεται η κυρία Δαμανάκη. Περιμένει να ντραπούμε εμείς  για αυτήν.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

5 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Φίλε Κώστα

Γιατί εστιάζεις στην δαμανάκη????

Όσοι είναι στην Βουλή ή καταλαμβάνουν τα μεγάλα πόστα της Κοινωνικού Γίγνεσθαι παντού στον Κόσμο, από τις πορείες και τις συγκεντρώσεις δεν ξεκίνησαν??

Τι έλεγε π.χ. ο Παπακωνσταντίνου το 2009, όταν η ΝΔ ήθελε να πουλήσει ένα μικρό μέρος του ΟΤΕ??
"Όποιος θέλει να πουλήσει μετοχές ΟΤΕ, και μάλιστα τώρα που η τιμή είναι χαμηλή δεν έχει μόνον ηθικές και πολιτικές ευθύνες αλλά και ποινικές". Και τώρα??? "Η πώληση του ΟΤΕ σώζει την Ελλάδα"

Τα ίδια έλεγαν όλοι οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες στα νιάτα τους?? Ο μόνος δρόμος είναι ο Κομμουνισμός! Τι λένε τώρα??

Εμ ... άσε λοιπόν ήσυχη την Δαμανάκη. Παναθρώπινο είναι το πρόβλημα. Όσο είσαι έξω από την κυψέλη φωνάζεις κι οδύρεσαι. Μόλις μπεις μέσα και δοκιμάσεις το μέλι, λες περιμένετε, να το συζητήσουμε.

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Αγαπητέ IonnKorr
ίσως ο KOSTASPAP να εστιάζει στη Δαμανάκη επειδή περίμενε κάτι καλύτερο από εκείνη. Μα & να μην περίμενε είναι σημαντικός ο σχολιασμός της σύπραξής της με την κυβέρνηση. Γιά να μαθαίνουμε πώς γίνεται. Είναι κοινό μυστικό των κυβερνώντων την Ευρώπη πως όταν θέλουν να αποδυναμώσουν τον κόσμο ενός πολιτικού στέλνουν τον πολιτικό στην Ευρώπη. Πρώτος διδάξας ο Σαρκοζί. Το χρήμα κι οι ευκαιρίες εκεί μαζί με την "κόμπλα", (ιδίως όταν ο σταλθείς σαν τη ΜΔ δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες) συντελούν ώστε να αδρανοποιείται & να νοιώθει ευγνώμων. Μάζεψε χρήμα & τηλέφωνα η ΜΔ & τώρα καλείται να πληρώσει το λογαριασμό. Δεν είναι η πρώτη.

Μαζεστίξ είπε...

Συμφωνώ ότι δεν είναι μόνο η Δαμανάκη.
Αλλά η Δαμανάκη είναι πραγματικά μια ιδιαίτερα... συμβολική περίπτωση.
Η ηρωική φωνή του Πολυτεχνείου, η φωνή που γεμάτη συγκίνηση και επαναστατικό πάθος ξεσήκωνε τους φοιτητές ενάντια στη Χούντα με σαφέστατο κίνδυνο της ζωής της, σήμερα είναι εκπρόσωπος των συμφερόντων που η ίδια πολέμηε, σήμερα εκφράζει το εμετικό πρόσωπο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.
Στο πρόσωπο της Δαμανάκη συμβλίζεται η σαπίλα του προοδευτικού χώρου ιδιαίτερα από το 1989 και μετά.

KOSTAS PAP είπε...

Στο πρόσωπο της Δαμανάκη η μεταπολίτευση βρήκε έναν από τους καλύτερους εκφραστές του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Γιαυτό η πολιτική διαδρομή της και οι δηλώσεις της είναι απαράδεκτες και πρέπει να σχολιαστούν δριμύτατα. Όσο για τα άλλα λαμόγια σαν τον Παπακωνσταντίνου αυτοί πριν ήταν υπαλληλίσκοι και δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Δεν θα την αφήσω ήσυχη λοιπόν την κ Δαμανάκη γιατί με τις πράξεις της δυσφημίζει μια ολόκληρη γεννιά, τη γεννιά του Πολυτεχνείου και δεν είναι δίκαιο. Όσο για την κυψέλη με το μέλι σε πληροφορώ ότι προσκλήθηκα πολλές φορές αλλά δεν έφαγα. Για να καταλάβεις ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι και δεν είναι όλοι λαμόγια όπως ισχυρίζεσαι.

marianaonice είπε...

Στο πρόσωπο της Δαμανάκη συμβολίζεται η σαπίλα του προοδευτικού χώρου ιδιαίτερα από το 1989 και μετά!!

Δυστυχώς κατάντησαν οι μεγαλύτεροι καπηλευτές των ονείρων και των προσδοκιών μας και οι πλέον λιγούρηδες και ξελιγωμένοι για εξουσία και χρήμααα!!