2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ένα, δύο, τρία, πολλά Μνημόνια!


Ένας πρωθυπουργός που υποσχέθηκε ότι το Μνημόνιο 1 είναι μονόδρομος για να σωθούμε, τώρα ομολογεί την αποτυχία του Μνημονίου 1 (ή την ομολογούν οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοί μας» που μας ζητούν νέα πιο σκληρά μέτρα), το οποίο έφτασε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και υποβάθμισε τη ζωή όλων των Ελλήνων, τώρα  μας εκβιάζει για να δεχθούμε το Μνημόνιο 2 για να ξανα-σωθούμε. Με την συνδρομή των πουλημένων ΜΜΕ (κυρίως του MEGA, του ΣΚΑΙ, της  Καθημερινής του Αλαφούζου, το συγκρότημα Λαμπράκη και το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα) που οργιάζουν με την φιλο-μνημιακή προπαγάνδα με διαστροφικό μένος των δημοσιογράφων που φαίνεται ότι έχουν μισθωθεί μεταξύ άλλων και από το ΔΝΤ. Με την συνδρομή των ανάλγητων προσώπων της Ντόρας, του Καρατζαφέρη, του Φ. Κουβέλη και των κομμάτων τους, οι οποίοι με κυνισμό υποστηρίζουν όλα τα μνημόνια (όσα κι αν γίνουν) και  αδιαφορούν για την τύχη του λαού.
Και η ΕΕ σε συνεργία με τον κ Παπανδρέου εκβιάζει την συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου για να μας δώσουν την 5η δόση του δανείου.
Ο εκβιασμός  αυτός είναι εκ του πονηρού γιατί  όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και η ΕΚΤ αν δεν χορηγηθεί η δόση θα πτωχεύσουμε πράγμα που δεν θέλουν υποτίθεται με τίποτε ακόμα οι Ευρωπαίοι και ο Έλληνας πρωθυπουργός υπάλληλός τους. Πως λοιπόν θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε;

Ο Έλληνας κατοχικός πρωθυπουργός κ Παπανδρέου εκβιάζει για μια συναίνεση σε όσα αποφάσισε μόνος του και σε όσα θα έλθουν αλλά δεν ξέρουμε τι θα είναι. Είναι σαν να ζητά από τα υπόλοιπα κόμματα να του υπογράψουν σε λευκό χαρτί τη συναίνεσή τους. Πως αλήθεια έχει το απύθμενο θράσος να ζητά από τους άλλους να συμφωνήσουν σε μέτρα για τα οποία είχαν δηλώσει, πριν ακόμα ψηφιστούν, την κάθετη διαφωνία τους;
Είναι φανερό πως ο κ Παπανδρέου γνωρίζει ότι η απάντηση θα είναι αρνητική (δεν θα μορούσε να ήταν αλλιώς) από την πλευρά της ΝΔ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού και ότι θα τύχει θετικής ανταπόκρισης μόνο από τους κολαούζους του Ντόρα και Καρατζαφέρη.
Γιατί λοιπόν τους καλεί για κατ’ ιδίαν συνομιλία; Είναι προφανές ότι κάτι έχει στο μυαλό του. Ίσως προκηρύξει εκλογές με το αιτιολογικό ότι η αντιπολίτευση δεν συναινεί στο «σωτήριο» κατ’ αυτόν Μνημόνιο 2.
Ο κ Παπανδρέου καλά θα κάνει να προκηρύξει εκλογές και να φύγει από την εξουσία γιατί είναι δημόσιος κίνδυνος. Θα το κάνει όμως όταν πια είναι φανερό ότι δεν θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Η υπολογίζει στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας να σύρει την ΝΔ στο δικό του παιχνίδι εξουδετερώνοντάς τους ταυτόχρονα και από αντιπάλους; Ο κ Σαμαράς πολλά μας λέει εδώ κι άλλα στους Ευρωπαίους φίλους του. Είναι εντελώς αναξιόπιστος και κανείς δεν ξέρει την τελική του στάση αν στριμωχθεί. Εξ  άλλου ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα συναινέσει σε πολλά νομοσχέδια της κυβέρνηση (αποκρατικοποιήσεις κλπ).
Οι Έλληνες πολίτες, δυστυχώς, δεν αντιδρούν (ακόμα) ούτε στην επιβολή του εφιαλτικού Μνημονίου 2. Θα δούμε στο άμεσο μέλλον αν οι Έλληνες θα παραδοθούν αμαχητί και στο Μνημόνιο 2.
Αλλά αναρωτιέμαι (ρητορικά), είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2011 να υπάρχουν κόμματα, υπουργοί και βουλευτές που να υποστηρίζουν ότι η καταστροφή του λαού θα είναι για το καλό τους; Τι άνθρωποι είναι αυτοί; Πως κοιμούνται ήσυχα τα βράδια; Ο κυνισμός και το ψεύδος θριαμβεύουν  για την ώρα. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή, πριν είναι πολύ αργά, θα κινητοποιηθούν οι Έλληνες πολίτες και θα εκφράσουν έμπρακτα  και με διάρκεια τη διαφωνία τους με τους δοσίλογους της εξουσίας και τους ευτραφείς διαχειριστές της.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

υπάρχουν κόμματα, υπουργοί και βουλευτές που να υποστηρίζουν ότι η καταστροφή του λαού θα είναι για το καλό τους; Τι άνθρωποι είναι αυτοί; Πως κοιμούνται ήσυχα τα βράδια;
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ

marianaonice είπε...

Αντιγράφω εδώ ένα ποιήμα της συντάκτριάς μας Ρίκης Ματαλλιωτάκη:

Ζω σε μια μαύρη τρύπα χρέους
Με κατήφεια και spread
Με θηλιές πνιγμού επί δικαίων και αδίκων.
Που την ονοματίζουν εξυγίανση
Με παγκοσμιοποίηση και ανεργία
Που την ονοματίζουν κοινωνία.
Με τραπεζίτες, επιμήκυνση, και κρατικά ομόλογα
Που τα ονοματίζουν πλούτο
Με εγκληματικότητα και φόβο
Που τα ονοματίζουν ανθρωπιά
Με γκλοπ και απεργίες
Που τα ονοματίζουν τάξη

Αυτό το ονομάτισαν ζωή
Και μου το πρόσφεραν
Ζητώντας από μένα σωφροσύνη.

Συγνώμη, επιλέγω τον θάνατο.
Και την τρέλα μου.