2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Προς Πασόκους Επιστολή

Είστε ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
Καλά κάνατε και ήσασταν. Πιστέψατε στον σοσιαλδημοκρατικό οδοστρωτήρα Ανδρέα του 74 και του 81, πιστέψατε στον εκσυγχρονισμό του Σημίτη, ίσως πιστέψατε και στην αναδιανομή του πλούτου του Γιώργου.
Καλά έως εδώ.
Και όσα στραβά και αν βρίσκει κανείς στη διακυβέρνηση Ανδρέα και Σημίτη, σίγουρα βρίσκει και αρκετά αντεπιχειρήματα, τα οποία στάθηκαν αρκετά για να συνεχίσετε να ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ έως προ ολίγου.
Ήρθε και ο Γιώργος λοιπόν. Ο Γιώργος που σωστά ανέφερε ότι "λεφτά υπάρχουν" και ότι γνώριζε πού θα τα έβρισκε. ΄Τη Δευτέρα των Εκλογών όμως έπαθε τη γνωστή μετεκλογική αμνησία και δε θυμόταν πού τα είχε αφήσει τα λεφτά. (σαν τα κλειδιά, ένα πράγμα....ποτέ δε τα βρίσκεις όταν τα χρειάζεσαι και όταν δεν τα χρειάζεσαι είναι συνεχώς μπροστά σου)
Πιστέψατε λοιπόν στην αναδιαρθρωση της οικονομίας μέσω της οικολογίας και της πράσινης ανάπτυξης και στην τόνωση της αγοράς μέσω μιας όσο το δυνατόν δικαιότερης αναδιανομής του πλούτου.

Ωραία ως εδώ. Τον πιστέψατε, τον ψηφίσατε. Κανείς δεν είναι τέλειος. 'Ολοι μας έχουμε κάνει μαλακία την ημέρα των εκλογών και βλαστημήσαμε την ώρα και τη στιγμή κάποια φορά. Δε χρειάζεται να αισθάνεστε ενοχές που τον ψηφίσατε. Πέσατε θύματα απάτης. Δεν είναι ντροπή. Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια φορά.
Δε χρειάζεται να νιώθετε συνυπεύθυνοι για την πώληση της χώρας και να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καλύψετε το ενοχικό σύνδρομο που εσκεμμένα σας καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να σας κάνει κοινωνούς της προδοσίας του και να σας εγκλωβίζει στην υποστήριξή του.
Δεν εξαπατήσατε μαζί με τον Παπανδρέου, δεν υπογράψατε μαζί με τον Παπακωνσταντίνου, δεν τα φάγατε μαζί με τον Πάγκαλο.
Εσείς είστε αποδέκτες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της κάθε Κυβέρνησης και όχι ιεραπόστολοί της.

Εσείς είστε πάνω απ όλα πολίτες και έχετε χρέος να προασπίσετε το πολιτικό σας συμφέρον. Το ατομικό συμφέρον δηλαδή σε συνδυασμό με το κοινό συμφέρον.


Υποστηρίζοντας ή δικαιολογώντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως αναπόφευκτη πιστεύετε ότι υπηρετείτε το πολιτικό σας συμφέρον;
Η πολιτική σας συνείδηση και η κοινωική σας νοημοσύνη παραμένει ακέραιη όταν υποστηρίζετε ή δικαιολογείτε μισάνθρωπα κυβερνητικά μέτρα;
Τι αγαπάτε περισσότερο;
Τον εαυτό σας και την οικογένειά σας;
Τον κοινωνικό σας περίγυρο;
Την Ελλάδα;
Ή το ΠΑΣΟΚ;

Αν απαντήσατε το τελευταίο είστε αξιοθρήνητοι και χρήζετε ψυχιατρικής περίθαλψης.
Αν απαντήσατε όμως οποιοδήποτε από τα άλλα τρία, τότε κοιταχτείτε στον καθρέφτη και παραδεχτείτε το: η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ηθελημένα εχθρκή προς τους ευατούς σας, τις οικογένειές σας, τον κοινωνικό σας περίγυρο, την κοινωνική σας τάξη, την Ελλάδα.
Και όλα αυτά αξίζουν πολλούς μεγατόνους περισσότερο από την οπαδική υποστήριξη ενός οποιουδήποτε κόμματος.



Η Ελλάδα είναι πλέον και επισήμως στο ράφι σε τιμή ευκαιρίας.
Αυτά που φωνάζαμε αρκετοί πέρυσι τέτοιο καιρό δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.
Η χώρα μας οδεύει με ταχείς ρυθμους στην πτώχευση.
Την πτώχευση που απέρριπτε μετά βδελυγμίας το ΠΑΣΟΚ πέρυσι ως καταστροφική.
Γι αυτό στο μεταξύ φρόντισε να υποθηκεύσει όλη την εθνική περιουσία και να υπογράψει την άρση της ασυλίας της εθνικής κυριαρχίας προς όφελος των δανειστών "μας".
Και αφού τα υπέγραψε αυτά, οδηγεί τη χώρα χειροπόδαρα δεμένη στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων.
Δε χρησιμοποιεί κανένα από τα διαπραγματευτικά όπλα τα οποία διαθέτει η Ελλάδα.
Θα μπορούσε άνετα να απειλεί την Ευρώπη με έξοδο από το Ευρώ, γνωρίζοντας με βάση σχεδόν όλους τους έγκριτους διεθνείς  οικονομικούς αναλυτές ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα λειτουργήσει ως αρχή του ντόμινο της κατάρρευσης της ευρωπαικής οικονομίας στο σύνολό της.
Ούτε αυτό δε χρησιμοποίησε λοιπόν.
Ούτε χρησιμοποίησε την απειλή της παύσης πληρωμών εξωτερικού χρέους, ούτως ώτε να πιεστούν οι δανειστές και να δεχτούν καλύτερους όρους.
Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε παρά μόνο λειτουργεί ως μεσίτης των διεθνών τοκογλυφικών συμφερόντων.
Για ποιο λόγο να στηρίξετε έστω και σιωπηρά το ΠΑΣΟΚ;
Τα περίφημα πλέον Spreads, εξαιτίας του δυσθεώρητου ύψους των οποίων μπήκαμε στο Μνημόνιο, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο.
Άρα και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας υπέστη μεγάλη ζημιά από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Το Χρέος; Μεγάλωσε κι άλλο μέσα σ ένα χρόνο!
Μόνο το έλλειμμα δείχνει μια μικρή πτώση. Αλλά εδώ που τα λέμε όταν επιλέγεις την εσωτερική μερική παύση πληρωμών (συντάξεις, μισθοί, επιδόματα σε δημοσίους υπαλλήλους, μη αποπληρωμή των γιατρών, φαρμακοποιών κλπ) είναι δεδομένο ότι το έλλειμμα θα περιοριστεί κάπως.
Αλλά και πάλι με την υπογεγραμμένη δανειακή σύμβαση, ακόμη κι αν το έλλειμμα μικρύνει πρόσκαιρα, οι δανειακές ανάγκες της χώρας ολοένα και αυξάνονται καθως χρειάζονται χρήματα για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του δημοσίου και χρήματα για να αποπληρωθεί το δάνειο. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να συνδυαστούν με κανένα τρόπο.

Χτες βγήκαν ως "λαγοί" στη δημοσιότητα τα μέτρα που προβλέπονται στο Μνημόνιο 2, που θα ισχύσει μεχρι το 2015 αν τελικά υπογραφεί.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από 13% σε 23% στα τρόφιμα, στα ψάρια, στα λαχανικά, στο εμφιαλωμένο νερό, στο γάλα και στον καφέ, αύξηση τελών κυκλοφορίας, αυξηση στο φυσικό άεριο , μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων και πολλά άλλα εμετικά και μισάνθρωπα μέτρα.

Εσείς λοιπόν που θέλετε να πάρετε γάλα στα παιδιά σας, εσείς που έχετε ένα αυτοκίνητο και παρόλο που πληρώνετε το χαράτσι της βενζίνης, θα σας αυξήσουν κι άλλο τα τέλη κυκλοφορίας, εσείς που γυρίζετε το μεσημερι απ τη δουλειά και θέλετε να πάρετε δυο φρατζολάκια ψωμί να φάτε με την οικογένειά σας, εσείς που ζείτε σε περιοχές χωρίς πόσιμο νερό και πίνετε εμφιαλωμένο, εσείς που θελετε να πιείτε για να χαλαρώσετε έναν καφέ με τη γυναίκα σας ή με έναν φίλο, εσείς που δικαιούστε θέρμανση το χειμώνα και επιλέξατε φυσικό αέριο και πληρώσατε την πανάκριβη εγκατάστασή του γιατί θα ηταν φτηνό, εσείς που δουλέψατε 30 χρόνια πληρώνοντας τις εισφορές σας στα ασφαλιστικά ταμεία και υπολογίζατε στο εφάπαξ και στη σύνταξη που δικαιούστε διότι τα λεφτά αυτά είναι δουλεμένα από εσάς και ποτισμένα με τον ιδρώτα σας, εσείς που έχετε να θρέψετε μια οικογένεια, εσείς που προσπαθείτε να ονειρευτείτε το μέλλον σας, εσείς που δικαιούστε να απολαύσετε τους καρπούς από τις στερησεις του παρελθόντος σας, εσείς που αγαπάτε και πασχίζετε να φροντίσετε τους ευατούς σας, τις οικογένειές σας, εσείς που ενδιαφέρεστε για την επιβίωση του γείτονα και του φίλου σας, εσείς που αγαπάτε έστω την Ελλάδα..... για ποιο λόγο να στηρίξετε το ΠΑΣΟΚ;

Και η στήριξη ενός κόμματος δεν εξαντλείται στην επιλογή της κάλπης, αλλά κυρίως στην καθημερινή πρακτική μας ως πολίτες.
Φίλοι αναγνώστες που στο παρελθόν στηρίξατε ΠΑΣΟΚ, απεγκλωβιστείτε από το ενοχικό σύνδρομο της συνυπευθυνότητάς σας με το κόμμα.
Υπάρχει χρόνος και ελπίδα για να αλλάξουμε τα πράγματα.
Μυρίστε τη "γύρη" από την Άνοιξη της Ισπανίας.
Εκεί όπου ο κόσμος δε ζητά να πεσει ο Θαπατερο για να ανέβει το δεξιό συγκοινωνούν δοχείο, ούτε για να ικανοποιηθούν ψευτοαριστεροι εργατοπατέρες.
Εκεί ζητούν το αυτονόητο: Πραγματική Δημοκρατία!
Εμπρός λοιπόν στο δρόμο του Γουδή, του 114, του Λαμπράκη, του Πολυτεχνείου για να επαναφέρουμε την Δημοκρατία στην Ελλάδα και τέρμα πια η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ των μεσοπρόθεσμων-μεσοπόλεμων μέτρων.
Οι αξίες της ζωής, τη ελευθερίας, της αξιοπρέπειας βαραίνουν πολύ περισσότερο από την απ-αξία της οπαδικής υποστήριξης ενός οποιουδήποτε κόμματος.

ΥΓ.:Φυσικά επ ουδενί δεν προτείνω τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας η οποία αποδεδειγμένα από τις προηγούμενες πρακτικές της και από τις παρούσες παλινωδίες της, μας δείχνει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να απεμπλέξει τη χώρα από την Οικονομική Κατοχή, αλλά προτίθεται να εφαρμόσει στο ακέραιο και μάλιστα "πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά" τις μισάνθρωπες επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και να μας βυθίσει ακόμη περισσότερο στον εφιάλτη της διαρκούς ύφεσης και εξάρτησης.

"Μισανθρωπίας το Ανάγνωσμα"

http://toixo-toixo.blogspot.com/2011/05/blog-post_5234.html?utm_source=BP_recent

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

όπως σωστά θέτεις και στο τελος.το πρόβλημα δεν είναι μόνο του ΠΑΣΟΚ,άλλα του δικομματισμου
δεν πιστεύω νοήμων άνθρωπος να μην το έχει καταλάβει