2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Επιμένουμε… ελληνικά
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΑΥΤΟΙ, λοιπόν, (οι Αμερικάνοι) συνέλαβαν τον Τρος Καν, εδώ ξεσπάει το τσουνάμι. Περί το θέμα και φλύαροι μέχρι τελικής πτώσεως. Κι έγινε ξαφνικά η Ελλάδα ένας απέραντος χώρος κουτσομπολιού και οι μισοί έλληνες… μεσημεριανούδες. Με λεπτομέρειες που καταπλήσσουν. Επίμονα, ως αδιόρθωτοι βαττολογούντες και αλλήθωροι προς την ουσία.
ΚΑΙ, βέβαια, το «κατόρθωμα» του παραπάνω μας πάει, συνειρμικά, σ’ εκείνο του Ζαχόπουλου. Στην 39/χρονη που την «άπλωσαν» για να τον προστατέψουν και να προστατευτούν. Στη γυναίκα που απορρόφησε τους κραδασμούς και κατέληξε στη φυλακή(!). Για τους αδύναμους και «ασήμαντους», βλέπεις, ανοίγουν οι πόρτες και τους περιμένουν χειροπέδες. Έτσι μας έμαθαν και τους μάθαμε και «αρέσουν στους βαρβάρους κάτι τέτοια».
 
ΚΑΙ την κα Ηλία του «παραδικαστικού» που το’ σκασε με πέντε κατηγορίες και με εντάλματα σύλληψης ποιος και που την συνέλαβε; Στην αλλοδαπή και από… κουτόφραγκους. Με καθυστέρηση, βέβαια, που έχει να κάνει με την γυναικεία πονηριά και την τέχνη της παραλλαγής. Δεν ήταν καθηγήτρια γαλλικών (και ελληνικών) η κυρία-ήταν «λειτουργός» του παραδικαστικού. Αλλήθωροι εμείς και δεν την είδαμε να το σκάει, ανοιχτομάτηδες οι Άγγλοι και τη συνέλαβαν.
ΠΟΥ αλλού δώσαμε «εξετάσεις» με απόδοση… απόρριψης; Στον Χριστοφοράκο! Δεν το(ν) πρόσεξαν οι αρμόδιοι, δεν το’ ξεραν οι πολιτικοί κι όταν βρέθηκε κουνώντας μας το μαντήλι απ’ τη Γερμανία, οι πολιτικοί μας συνέχισαν αλλάζοντας πλευρό. Κανένας «υπεύθυνος» δεν πλήρωσε κι ούτε κάτι μας δίδαξε η κρατική ολιγωρία συντονισμένη με την πολιτική σκοπιμότητα διεφθαρμένων πολιτικών.
ΔΕΝ παίρνουμε μαθήματα απ’ τους ξένους, δεν αφομοιώνουμε τα καλά τους και η ζωή συνεχίζεται. Με την επιμονή μας στο «μοζαΐκ» που θέλει καλυμμένο το πρόσωπο του δράστη. Είδαμε τον Στρος Καν με χειροπέδες, ίσως τον δούμε στο κελί κι ύστερα στο σκαμνί, στην Ιταλία διώκεται ο πρωθυπουργός τους, αλλά εδώ, στην Ελλάδα της διαφθοράς και της… φαιδράς πορτοκαλέας, δεν πρόκειται να δούμε δράστη προσαγόμενο, ούτε δολοφόνων ονόματα και χαρακτηριστικά. Θα δούμε και θ’ ακούσουμε «αναλυτές», θα μάθουμε πολλά για σεξ, θα μας… φλομώσουν οι «πρωινοί», θα μας εξοντώσουν οι μεσημεριανούδες και μόνο στοιχεία κοινωνικής πρακτικής δεν θα εισαγάγουμε, ούτε το «μάθημα» θα αφομοιώσουμε, επιμένοντας… ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: