2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πότε θα κάνει ξαστεριά;


Υποτίθεται πως η οικονομική και πολιτική κρίση θα ήταν η ευκαιρία για να εξαλειφθούν όλες οι παθογένειες του Ελληνικού κράτους, όχι μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά και στα θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας, θεσμών, δικαιοσύνης, κρατικής βίας, διαφθοράς και διαπλοκής.
Ο πολίτης θα περίμενε πια να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα λειτουργικό, ευέλικτο κράτος που μπορεί να εμπιστεύεται, με ένα σύστημα παιδείας αξιόπιστο και βιώσιμο, με ένα σύστημα υγείας αποτελεσματικό και διαφανές, με μια κυβέρνηση σοβαρή, μετρημένη, με σχεδιασμένη και ανυποχώρητη εξωτερική πολιτική.
Τα κόμματα τα οποία, αφού έχουν κάνει την αυτοκριτική τους για τις ευθύνες τους για την κατάσταση και το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η χώρα, θα ασκούσαν το θεσμικό τους ρόλο και θα ήταν πραγματικά αγνώριστα σε σχέση με το φαύλο παρελθόν τους. Και το κυριότερο για μένα θα είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα σεβασμού του ενός για τον άλλο και μια γενικευμένη πολιτιστική αναγέννηση.

 
Και μετά από όλα τα παραπάνω βρισκόμαστε σε μια κατάσταση χειρότερη από αυτή που παραλάβαμε μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης και ολοένα βυθιζόμαστε περισσότερο σε ένα καταστροφικό αυτισμό. Αυτή η στρεβλή αντίληψη της ζωής και της πολιτικής πρέπει να είναι ριζωμένη μέσα στην ψυχή του Έλληνα πολίτη και στην κουλτούρα του, δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η σιωπηλή αποδοχή του αποτελειώματος της χώρας από κυβέρνηση και σχεδόν όλη την αντιπολίτευση.
Τίποτε δεν άλλαξε από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές και κυβερνά τη χώρα. Κράτος ανυπόληπτο, σπάταλο, διεφθαρμένο, γραφειοκρατικό, εχθρός του πολίτη, κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής εξακολουθεί να ανθίζει σε πείσμα των καιρών, σε πείσμα των λίγων φωνών που διαμαρτύρονται και προβλέπουν το οδυνηρό τέλος. Κράτος και κυβέρνηση των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. Κράτος και κυβέρνηση εχθρός του πολίτη, του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του μικροεπιχειρηματία. Κράτος και κυβέρνηση που αρνείται να βάλει χέρι στους μεγάλους φοροφυγάδες, να θεραπεύσει τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, να αξιώσει την παιδεία και την υγεία.
Ένας πρωθυπουργός υποχείριο του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, μια κυβέρνηση σε διαπλοκή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ οι οποίοι ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στη μετάδοση των ειδήσεων υπέρ φυσικά της κυβέρνησης. Μια παρέα, άσχετων, φίλων του πρωθυπουργού, μια παιδική χαρά ανάλγητων ανθρώπων που υπονομεύουν εν ψυχρώ το μέλλον ενός λαού και μιας χώρας σε ένα καθεστώς αυταρχισμού;
Πως χάθηκε και αυτή η ευκαιρία η χώρα να ορθοποδήσει και να βγει από τα τραγικά αδιέξοδα των τελευταίων δεκαετιών; Πως αυτές οι δυο - τρεις οικογένειες πολιτικών που έγιναν πρωθυπουργοί αυτής της χώρας την οδήγησαν στο γκρεμό και τώρα ακόμα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο; Πόσο διαβρώθηκε η Ελληνική κοινωνία από τα πιστεύω του ωχαδελφισμού, της διαφθοράς και του ατομισμού; Πότε θα ξανατραγουδήσουμε μαζί οι καταπιεσμένοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μη έχοντες το «Πότε θα κάνει ξαστεριά»; Πότε η κοινωνία θα συνειδητοποιήσει το συμφέρον της και θα ξεσηκωθεί;

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ είπε...

Θα κάνει όταν αποφασίσουμε να μας ενδιαφέρει το μέλον των ανθρώπων μας.Ερχονται απεργίες,και μάλον,(ελπίζω όχι),θα ψάξουμε δικαιολογία για να μην πάμε.Δεν θα αναφέρω τις δικαιολογίες΄. Ας κόψουμε τον λαιμό μας.Εγω θα πηγαίνω,έστο στίς απογευματινές,και θα βγάζω τον καρκίνο να ενημερώνω τους ίδιους τους διαδηλοτές,οι οποιοί τρέχουν σαν τα πρόβατα,χωρίς νόημα.Αυτά κάνουν οι συνδικαλιστές,και αποθαρίνουν τον κόσμο. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΒΗΣΙΜΟ ΧΡΕΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.Αυτή είναι η λύση,με την σειρά που ανέφερα.Αλληλεγγύη,πρίν και μετα,για να ποιάσει τόπο οι κόποι μας,για το σβήσιμο του παράνομου αυτού χρέους.

KOSTAS PAP είπε...

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
Πρέπει κάτι να γίνει γιατί οδηγούμαστε στην απώλεια. Δεν θα έχουμε λεφτά ούτε για ψωμί και οι τράπεζες θα θησαυρίζουν. Εκεί μας πάει ο Γιωργάκης. Ας ελπίσουμε σε κάποια μαζική και διαρκή αντίδραση - αντίσταση.

Aνεμος είπε...

Ένας πρωθυπουργός υποχείριο του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, μια κυβέρνηση σε διαπλοκή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ οι οποίοι ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στη μετάδοση των ειδήσεων υπέρ φυσικά της κυβέρνησης. Μια παρέα, άσχετων, φίλων του πρωθυπουργού, μια παιδική χαρά ανάλγητων ανθρώπων που υπονομεύουν εν ψυχρώ το μέλλον ενός λαού και μιας χώρας σε ένα καθεστώς αυταρχισμού;