2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

4.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΚΑΙ 30.000 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Στο τέλος της ομιλίας του ο Μίκης ήταν συγκινητικός:
 
«Ως προς τον δικό μου ρόλο πρέπει να ομολογήσω ότι η στιγμή που θα μπει ο θεμέλιος λίθος για την οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας, θα αποτελέσει για μένα τη δικαίωση όλης μου της ζωής. Ώστε είναι περιττό να πω πόσο μεγάλη θα είναι η ευτυχία που θα νοιώσω.»Με κεντρικό σύνθημα  «Όλα ή τίποτα» που είναι και ο ιδεολογικός στόχος της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ξεκίνησε  ο Μίκης Θεοδωράκης την ομιλία - ποταμός στην μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα  στο κατάμεστο  Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.  Εκεί, η  πολυπληθής παρουσία εκπροσώπων των ΣΠΙΘΩΝ αλλά και φίλων της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ,κατέδειξαν την απήχηση που είχε η έκκληση του Μίκη για την πραγμάτωση αυτής ιδέας.

 Στη συγκέντρωση μίλησαν  επίσης  από την Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή, ο Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος που είχε και τον συντονισμό της συγκέντρωσης,  ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή της Αθήνας,  , ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας  και ο Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος.



«Από την 1η Δεκεμβρίου έχουν περάσει μόλις 3 μήνες και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Κίνησή μας ακτινοβόλησε αμέσως με τέτοια λάμψη και δύναμη, ώστε αυτή τη στιγμή να μετράμε τις Σπίθες που γεννήθηκαν σε όλη την Ελλάδα κατά εκατοντάδες.» ξεκίνησε την ομιλία του ο ιδρυτής της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών» και συνέχισε:

«Όμως ίσως το πιο σπουδαίο είναι το γεγονός ότι μπήκε για καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Είναι παρούσα σε όλες τις συζητήσεις παρ' όλες τις προσπάθειες που γίνονται από την Κυβέρνηση και τα Όργανά τους να μας σβήσουν». Ο Μίκης στη συνέχεια της ομιλίας του είπε χαρακτηριστικά:
«Από την πρώτη στιγμή πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα κι αυτό μας φορτώνει με τεράστιες ευθύνες. Γιατί είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που τολμήσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να υποδείξουμε τις μόνες ριζικές λύσεις που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τις δυνάμεις, τις σχέσεις και τις δεσμεύσεις που μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση της υποδούλωσης που μας υποβιβάζει και μας ντροπιάζει.»

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε ένα νέο όρο  την Δίκαιη Ανισότητα. «Που αποτελεί» όπως είπε  «το καταστάλαγμα των απόψεών μου για την οργάνωση μιας δίκαιης κοινωνίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή μου στο ελληνικό και το διεθνές αριστερό κίνημα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη κοινωνική θεωρία για την οποία είμαι έτοιμος να αναπτύξω με λεπτομέρειες τις θέσεις μου. Φυσικά ο χαρακτήρας αυτής της κοινωνίας θα είναι προοδευτικός, πράγμα που επίσης υπογράμμισα εξ αρχής και θα εξασφαλίζει με τον καλλίτερο τρόπο την αρχή της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.»

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του υπενθύμισε επίσης ότι ανάμεσα στις επιτροπές οι οποίες θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο των στόχων της Κίνησης είναι και εκείνη για τις «Διεθνείς μας Σχέσεις, που ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για τη διενέργεια ενός Διεθνούς Συνεδρίου το Φθινόπωρο στην Αθήνα με 2 θέματα: Πρώτον την αντιμετώπιση του καρτέλ των Τραπεζών και των μεθόδων του «Σοκ και Δέος», με τις οποίες επιδιώκεται η πλήρης και διαρκής υποδούλωση των Εθνών-Κρατών στην κυριαρχία των ξένων με όργανο τον εκφοβισμό και την εξαθλίωση των κοινωνιών και Δεύτερον την νεκρανάσταση της πάλαι ποτέ Ευρώπης των Λαών εναντίον της προσπάθειας των Μέρκελ-Σαρκοζί για ένα 4ο οικονομικό Ράιχ. Θα προσπαθήσουμε να συμμετάσχουν οι πλέον αξιόλογοι εκπρόσωποι των λαών της Ευρώπης, καθώς και εκείνων που υπήρξαν, είναι είτε πρόκειται να γίνουν θύματα των μεθόδων Μνημονίου-ΔΝΤ-Τρόικα.»

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μίκης ήταν συγκινητικός:
 
«Ως προς τον δικό μου ρόλο πρέπει να ομολογήσω ότι η στιγμή που θα μπει ο θεμέλιος λίθος για την οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας, θα αποτελέσει για μένα τη δικαίωση όλης μου της ζωής. Ώστε είναι περιττό να πω πόσο μεγάλη θα είναι η ευτυχία που θα νοιώσω.»
ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Αερολογίας το ανάγνωσμα.

Θα ξυπνήσει το κίνημα του Θεοδωράκη την Ευρώπη!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αστειότητα και κωμωδία.

Μαζεύτηκαν 4000 στο Βελλίδειο!!!!

Σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μαζεύονται 30.000

και λοιπόν????

Άλλη μια οργάνωση μέσα στις εκατοντάδες που θέλει να σώσει την Ελλάδα με τα λόγια!!!!!!

Τα 300 δις που χρωστάμε ποιός θα τα πληρώσει??????????????? οέο???????

παπα-Ηλίας είπε...

IonnKorr

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει καταλάβει ότι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι σ' αυτόν τον τόπο είναι τα μπουμπούκια του δικομματισμού. Και βεβαίως-βεβαίως και τα φερέφωνά τους.

Αυτοί, που όρθωσαν απέναντι στην
Ελλάδα και τους Έλληνες το εθνοσωτήριο έργο της χρεοκοπίας.

Και ύστερα το ηρωικό κατόρθωμα της πλέον επαίσχυντης από εμφανίσεως του ελληνισμού προδοσίας. Προκειμένου να πετύχουν την υποδούλωσή μας στο ληστρικό καθεστώς της τοκογλυφίας

Και οι οποίοι θα πληρώσουν και τα 300 δις, ξεπουλώντας την Ελλάδα και ληστεύοντας ες αεί τους Έλληνες.

Και εμείς οι αιθεροβάμονες δεν έχουμε παρά να αναφωνήσουμε μαζί με τους φοιτητές του Βερολίνου και τους άλλους του Παρισιού:

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ
να ληστεύει το λαό
Και να ξεπουλάει τη χώρα
στο παγκόσμιο αληταριό!...

Ανώνυμος είπε...

IonKorr
Άν έχεις εσύ τα 300 δις μπορείς να ...μας διευκολύνεις...
Αλλιώς άσε τους ονειροπόλους αυτού του τόπου να ονειρεύονται!
Άλλωστε η ανθρωπότητα από κάποιους ονειροπόλους πάντα έκανε κάποια βήματα μπροστά...
Οι τεχνοκράτες και ορθολογιστές μόνο μιζέρια και καταστροφή φέρνουν...
Είναι αποδειγμένο αυτό...