2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τροχαία εναντίον δικύκλων.


Τα μονά – ζυγά έχουν στην πράξη καταργηθεί, αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε οδηγός που κυκλοφορεί κανονικά από την πλειάδα των παρανόμως κυκλοφορούντων αυτοκινήτων γύρω του. Η απαγόρευση επίσης Ι.Χ. και Ταξί στις λεωφορειολωρίδες έχει μάλλον καταστεί ανενεργή πράγμα που διαπιστώνει εύκολα επίσης όποιος οδηγός κυκλοφορεί κανονικά στη λωρίδα του. Ο έλεγχος (και η τιμωρία) των παραβατών έχει ατονήσει εντελώς (και δεν εννοώ προφανώς τις μέρες των απεργιών των ΜΜΜ) πράγμα που μας βάζει σε υποψία ότι είναι ενσυνείδητη επιλογή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Πουθενά εδώ και μήνες δεν έχω δει ένα μπλόκο να ελέγχει για μονά – ζυγά ή την παράνομη κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες. Θα πίστευε κανείς ότι έχει δοθεί μια εντολή από ψηλά ότι «Τώρα που ψηφίζουμε τόσα αντιλαϊκά μέτρα να μην πιέζουμε τους οδηγούς Ι.Χ. και σε τέτοια θέματα». Θα έμενε λοιπόν κανείς με την απορία για την αξία των νόμων στην χώρα μας και θα διαπίστωνε ακόμα μία φορά με θλίψη την έλλειψη εφαρμογής τωνκαι την διάλυση του κράτους.
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων από την άλλη έχει επιδοθεί σε μαζική χορήγηση κλήσεων σε παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά αυτό δεν αφορά ούτε τα μονά - ζυγά ούτε τις λεωφορειολωρίδες.
Από την άλλη όμως καθημερινά βλέπουμε γερανοφόρα φορτηγά της Τροχαίας να σηκώνουν από τα πεζοδρόμια μηχανές και παπάκια με υπερβάλλοντα ζήλο. Καθαρίζουν τα πεζοδρόμια. Και αναρωτιόμαστε «πάλι με τις μηχανές τα έβαλε το πολύπαθο αυτό κράτος»; Τα μονά και τα ζυγά κυκλοφορούν ελεύθερα, οι λεωφορειολωρίδες είναι γεμάτες Ι.Χ. και Ταξί αλλά η Τροχαία πάλι με τις μηχανές και τα παπάκια τα έβαλε; Κανείς βέβαια δεν υποστηρίζει ότι και οι μηχανές πρέπει να κλείνουν τις διαβάσεις των πεζών και να εμποδίζουν την κίνηση στα πεζοδρόμια. Όμως αυτή η επιλεκτική δραστηριότητα της Τροχαίας αφήνει ερωτηματικά. Είναι δυνατόν να μην προσάψει κανείς στην Τροχαία (και το Υπουργείο) ισχυρή προκατάληψη κατά των δικύκλων;


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Οι νόμοι είναι για να στηρίζουν και υποστηρίζουν τα συμφέροντα της άρχουσας αναρχίας!...

Και όχι βέβαια το λαό...

marianaonice είπε...

Ο νόμος είναι ισχυρός, αλλά η εξουσία της ανάγκης είναι πιο ισχυρή.
Γκαίτε*