2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ζήτω το Διαδίκτυο!


Χτες το βράδυ, ο Άρης Χατζηστεφάνου έγραψε στο Twitter το εξής φαρμακερό και εύστοχο σχόλιο: "Σειρά επαφών για την εξεύρεση λύσης στην Αίγυπτο έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Λογικό, αφού οι περισσότεροι δικτάτορες της Μεσογείου είναι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς".
Την τελευταία εβδομάδα παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Αίγυπτο μέσα από το The Press Project και διαβάζω σχόλια σαν το παραπάνω. Το The Press Project έχει tweets, φωτογραφίες, links, video και -βέβαια- σε συνεχή μετάδοση το Al Jazeera. Την φωτογραφία με τον άτυχο φωτορεπόρτερ κάτω από την καμήλα την βρήκα εκεί - είναι χτεσινή και προέρχεται από μια Αιγύπτια μπλόγκερ.
Ο κόσμος έχει αλλάξει και αυτό οφείλεται πολύ στο Διαδίκτυο. Βλέπω τους νεαρούς Αιγύπτιους που είναι στους δρόμους, ακούω τι λένε, διαβάζω τι γράφουν στα μπλογκ τους, στο Twitter, και καταλαβαίνω πως δεν έχουν καμία σχέση με την Αίγυπτο και τους Αιγύπτιους που έχουμε στο μυαλό μας. Αντιθέτως, έχουν πολύ μεγάλη σχέση με τους νεαρούς Έλληνες που βγήκαν μαζικά στους δρόμους τον Δεκέμβριο του 2008.
Συνειδητοποιώ πως το Διαδίκτυο μου αρέσει σήμερα περισσότερο από ποτέ. Είναι το τέλειο πολιτικό εργαλείο και το μόνο μέρος που μπορείς να διαβάσεις έξυπνους και ελεύθερους ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να επικοινωνήσεις και να συνεργαστείς μαζί τους. Ένας νέος κόσμος γεννιέται και λυπάμαι όλους αυτούς που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα. Τους περιμένουν πολύ μεγάλες εκπλήξεις.
http://pitsirikos.net

tGoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

2 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Άνεμε

Μακάρι η ικανοποίησή σου να μακροημερεύσει.

Και μακάρι το διαδίκτυο να γίνει αφορμή η κοινωνική ζούγκλα να ημερεύσει...

marianaonice είπε...

Ένας νέος κόσμος γεννιέται και λυπάμαι όλους αυτούς που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα. Τους περιμένουν πολύ μεγάλες εκπλήξεις...

Μου μοιάζει προφητικό αυτό το ποστάκι του πιτσιρίκου. Μακάρι!