Όσο περνάει ο καιρός πληροφορούμαστε και για ένα νέο σκάνδαλο στο οποίο να εμπλέκονται κόμματα, πολιτικοί, υπουργοί, δημόσιοι λειτουργοί και επιφανείς πολίτες της χώρας μας. Και είναι τόσα πολλά πια και όλα ατιμώρητα, που άρχισαν να μην μας κάνουν εντύπωση. Και ίσως για τα περισσότερα δεν θα μάθουμε τίποτε ποτέ καθώς τα καλύπτει η σιωπή της συνενοχής προσώπων και κομμάτων.
Στην εκπομπή της (ΝΕΤ) της Γιάννας Παπαδάκου ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Σήφης Βαλυράκης για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημόσια ως αφετηρία του σκανδάλου το 1990, όταν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης και Χ. Φλωράκης) ανέτρεψαν ομόφωνη απόφαση της Οικουμενικής κυβέρνησης Ξ. Ζολώτα και αποφάσισαν (με το αζημίωτο από το ότι γράφεται) την απ' ευθείας ανάθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ στην κοινοπραξία της Siemens με την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, που έγινε από τότε μονοπωλιακός προμηθευτής του ΟΤΕ, όπως αναφέρει και ο Γ. Βότσης σε χθεσινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας.
Η εφημερίδα ο Επενδυτής είχε γράψει σε ανύποπτο χρόνο ότι τα τρία κόμματα μοιράστηκαν τότε 5 δισεκατομμύρια δραχμές σε αναλογία 2 δις το ΠΑΣΟΚ, 2 δις η ΝΔ και 1 δις ο ενιαίος Συνασπισμός (με το ΚΚΕ).
Το θέμα θίχτηκε προ μηνών και από τον κ Π. Κοροβέση σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία και έπεσαν όλοι οι «Αριστεροί» του Συνασπισμού και του ΚΚΕ να τον φάνε. Το θέμα είχε αναπαραχθεί ύστερα από λίγες μέρες με σχετικό άρθρο του Γ. Βότση στην Ελευθεροτυπία. Μετά την μικρή συζήτηση που έγινε για λίγο σχετικά με το θέμα αυτό η οποία περιορίστηκε σε ύβρεις εκατέρωθεν και χωρίς καμιά αναφορά περί της ουσίας της υπόθεσης το ζήτημα θεωρήθηκε λήξαν.
Στην συζήτηση αυτή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εποίησαν την πάπια, το ζήτημα παραπέμφθηκε στις καλένδες χωρίς κανείς από την Αριστερά που ήταν στην κυβέρνηση την περίοδο εκείνη να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.. Να μας εξηγήσουν με λεπτομέρειες δηλαδή πως στα καλά καθούμενα οι τρεις αρχηγοί ακύρωσαν τότε την απόφαση της οικουμενικής κυβέρνησης για διαγωνισμό και ανέθεσαν κατ΄ ευθείαν τη δουλειά στο δίδυμο Κόκκαλη – Ζήμενς; Είναι αν μη τι άλλο πολύ ύποπτο!
Αν αναφέρομαι στα παραπάνω το κάνω διότι πιστεύω ότι και η κοινοβουλευτική αριστερά διαφθάρηκε σε ένα βαθμό από το άθλιο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας από τότε και στο εξής. Διαφθάρηκε και στους δήμους, σε όποιους είχε την εξουσία, οι περισσότεροι των οποίων έγιναν άντρα αδιαφάνειας και παρανομιών. Μέλη της (κυρίως της Ανανεωτικής Αριστεράς) έγιναν στελέχη σε υπηρεσίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ή προσχώρησαν σε αυτό. Μέλη της βολεύτηκαν επαγγελματικά από δουλειές τις οποίες έπαιρναν μέσω του ΠΑΣΟΚ, με αντίτιμο την υποστολή της κριτικής τους προς το ΠΑΣΟΚ κατά την ρήση «σκυλί που το ταΐζεις δεν σε δαγκώνει». Η αριστερά φέρνει μεγάλες ευθύνες γιατί δεν έπρεπε μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια..
Δεν λέω ότι φέρουν ευθύνη όλοι οι αριστεροί των κομμάτων αυτών. Πολλοί από αυτούς αγωνίζονται με αυταπάρνηση για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Αυτό δυστυχώς δεν απαλλάσσει τα δύο κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς από τις ευθύνες τους.
Η αριστερά όλα αυτά τα χρόνια δεν υποστήριξε τα θετικά της πλεονεκτήματα που από παλιά και πριν την χούντα ήταν η εντιμότητα και το ήθος.
Τα ανάλωσε για προσωπικό όφελος στελεχών της μέσα στο βρώμικο παιχνίδι της εξουσίας των κομμάτων στο οποίο συμμετείχε και ελάμβανε το μικρό της μερίδιο.
Σήμερα μάλιστα με τις πολλές διασπάσεις του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, με την υιοθέτηση προσωπικών στρατηγικών και φιλοδοξιών από πολλά άτομα της ηγεσίας, χωρίς όραμα, χωρίς προτάσεις, χωρίς πάθος, ειλικρίνεια και φρεσκάδα επιδίδεται σε ένα καιροσκοπικό παιχνίδι εντυπώσεων το οποίο θα την οδηγήσει από την συρρίκνωση στην εξαφάνιση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου