Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
Η λαϊκή εξέγερση έρχεται σιγοβράζοντας... Οι νεοσκλάβοι δανειολήπτες μη έχοντας τίποτα να χάσουν θα εξεγερθούν σύντομα!
Η λαϊκή εξέγερση έρχεται σιγοβράζοντας…
Η τελευταία λύση πριν γίνουμε Τυνησία και Αίγυπτος: «Να ψηφιστεί νέος νόμος «ρύθμισης οφειλών» των πολιτών, συμπληρωματικά του νόμου Κατσέλη»!
Σε καθυστέρηση ένα στα πέντε καταναλωτικά δάνεια!
Είναι Εθνική ανάγκη: «Να ψηφιστεί νέος νόμος «ρύθμισης οφειλών» των πολιτών, συμπληρωματικά του νόμου Κατσέλη»!
1. «Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης δανείων και ρυθμίσεων από 3 μήνες που είναι τώρα σε 9 μήνες (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες) είναι το πιο σημαντικό».
2. μείωση του συνόλου των δόσεων στο 1/3 του μηνιαίου μισθού τους και
3. Χρονική επιμήκυνση της αποπλήρωσης όλων των δανείων, με χαμηλό επιτόκιο,
Λευτεριά στους νεοσκλάβους των ληστρικών τραπεζιτών – νεοφεουδαρχών!!
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί… και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία, και η χώρα από την εξέγερση που έρχεται!
Να ψηφιστεί νέος νόμος «ρύθμισης οφειλών» των πολιτών, συμπληρωματικά του νόμου Κατσέλη!
Ακριβαίνουν τα δάνεια! Οι τράπεζες µετακυλίουν στις δόσεις το υψηλό κόστος χρήµατος
Βλέπουμε το κακό να έρχεται κατά πάνω μας με δρασκελιές!
Οι δανειολήπτες ασφυκτιούν και έχουν μετατραπεί σε σκλάβους των τραπεζιτών με ανεξέλεγκτες μελλοντικές εξελίξεις (τύπου Τυνησίας, Αιγύπτου).
Υπάρχει λύση:
1. Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης δανείων και ρυθμίσεων από 3 μήνες που είναι τώρα σε 9 μήνες (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες) είναι το πιο σημαντικό
2. μείωση του συνόλου των δόσεων στο 1/3 του μηνιαίου μισθού τους και
3. Χρονική επιμήκυνση της αποπλήρωσης όλων των δανείων, με χαμηλό επιτόκιο,
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί… και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία!
Είναι Εθνική Ανάγκη για να αποφευχθεί το «μακελειό» που έρχεται, να ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών». Στο νέο νομοσχέδιο να μπουν πρόσθετες διατάξεις αυτόματου διακανονισμού με τις τράπεζες, όπως το σύνολο των δόσεων προς τις τράπεζες δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη! Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη που έρχεται!
Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες με τον νόμο Κατσέλη απέχουν πολύ από την Νέα Σεισάχθεια και απευθύνονται σε μικρό αριθμό δανειοληπτών, που είναι παντελώς κατεστραμμένοι και με υπέρογκο επιτόκιο!!
Νέα Σεισάχθεια 2010, Οικονομική Πράσινη Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή!!!
Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 78 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες!! Να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια και όχι η παραποιημένη, εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!
Σεισάχθεια < αρχαία ελληνική σεισάχθεια : σείω (ταρακουνώ) άχθος (βάρος, χρέος)
Σε νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών», θα μπορούσε να περιληφθεί:
Α. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα δάνειο με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
Β. Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία ρύθμιση με υψηλότερο επιτόκιο του υπάρχοντος!
Γ. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά. Αφού δούμε συνολικά όλες τις οφειλές του πολίτη μέσω Τειρεσία, να υπάρξει διακανονισμός ούτως ώστε να μην πληρώνει μηνιαίες δύσεις στο σύνολο των οφειλών του προς όλες τις τράπεζες, οι οποίες θα καταμερίζονται αναλογικά σε όλα τα δάνεια ή τράπεζες που χρωστάει που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη..
Δ. «Ρύθμιση δανείων» επιτρέπεται ανά έτος, ανάλογα την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη. Επιτρέπεται μη καταβολή 3 δόσεων ανά έτος, λόγω οικονομικής κρίσης (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο, ως εξισορρόπηση από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού).
Ε. Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης, από τους 3 μήνες στους 6 μήνες ή στο 1/3 της συνολικής οφειλής των δανείων και ρυθμίσεων (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες).
Ζ. Θετικός, αλλά ανεπαρκής, o Νόμος 3869/2010 (ΦΕΚ 130/Α/03.08.2010) "ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις", αλλά μερικές σημαντικές βελτιώσεις, τροποποιήσεις της ασάφειας και χρονοβόρας διαδικασίας μπορεί να γίνουν, προς όφελος του Πολίτη!. Η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών διακρίνεται σε 4 φάσεις:
Α’ φάση, Εξωδικαστικός συμβιβασμός (ο οποίος είναι έωλος και χρονοβόρος).
Β’ Φάση, Αίτηση στο Ειρηνοδικείο.
Γ’ Φάση, Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του Ειρηνοδικείου.
Δ’ Φάση, Δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός
Με την Νέα Σεισάχθεια θα επικεντρωθούμε στον «εξωδικαστικό συμβιβασμό», που θα είναι αυτόματος και θα έχει κανόνες συγκεκριμένους και όχι ως τώρα γενικούς, χρονοβόρους και αφηρημένους. Αυτό θα είναι και προς όφελος των πολιτών, αλλά και των τραπεζιτών Με αυτές τις απλές διατάξεις θα επωφεληθούν δέκα εκατομμύρια πολίτες και δεν θα καταφύγουν στη πολυδαίδαλη, μακροχρόνια και αμφίβολη «δικαστική ρύθμιση» του νόμου «υπερχρεωμένων νοικοκυριών!
Οφέλη και κινδύνους διαβλέπει η αγορά στο νέο νομοσχέδιο για τη «διαχείριση οφειλών προς τις τράπεζες», ωστόσο όλοι αποδέχονται ότι το έργο της είσπραξης γίνεται δυσκολότερο. Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι τράπεζες θα μπορούν να διεκδικούν τα χρήματά τους από τους κακοπληρωτές πελάτες τους θα επιφέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να ρυθμίσει τη σχέση μεταξύ των εσωτερικών τμημάτων και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και των οφειλετών.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι δανειολήπτες με δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα, ενώ οι τράπεζες θα λαμβάνουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση τα οφειλόμενα ή θα αναγκάζονται να τα διαγράφουν. Και ο κίνδυνος αυτός παραμονεύει, καθώς το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη μείωση των τηλεφωνημάτων που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η τράπεζα ή η εταιρεία προς τον κακοπληρωτή πελάτη σε ένα ή το πολύ δύο το μήνα. Και μάλιστα στο δεύτερο τηλεφώνημα αν ο οφειλέτης δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί να ξαναενοχληθεί, τότε η τράπεζα θα
είναι υποχρεωμένη να υπακούσει και να μην τον ξανακαλέσει. Το πρόβλημα δεν είναι πόσα τηλέφωνα θα κάνει η τράπεζα αλλά πόσο θα είναι το ύψος των μηνιαίων δόσεων του πολίτη!
Ο νεοφιλελευθερισμός κατάρρευσε παρά τα πρόσκαιρα υποστυλώματα. Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Να πληρώσουν οι ίδιοι την κατάρρευση των τραπεζών τους και όχι ο λαός (το κράτος). Περίπου 8.500.000 ΄Ελληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000
σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι υπάλληλοι των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!!
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί… και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία, και η χώρα από Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ αύξηση παρατηρήθηκε στο λόγο των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό σε σύγκριση με το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2010. Το Σεπτέμβριο του 2010 τα δάνεια σε καθυστέρηση ανήλθαν στο 10% του συνόλου, από 7,7% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2009.
Παρατηρείται η μεγαλύτερη επιδείνωση στον τομέα της καταναλωτικής πίστης. Ειδικότερα, στον τομέα αυτό, στο σύνολο της αγοράς, τα δάνεια σε καθυστέρηση έφθασαν το 18,4% τον Σεπτέμβριο του 2010, από 13,4% τον Δεκέμβριο του 2009. Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη σε μερικές τράπεζες το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 20%.
Στην στεγαστική πίστη τα δάνεια σε καθυστέρηση προσεγγίζουν πλέον το 10%, ανήλθαν στο 9,7% τον Σεπτέμβριο του 2010, έναντι 7,4% τον Δεκέμβριο του 2009. Στην επιχειρηματική πίστη τα δάνεια σε καθυστέρηση φθάνουν πλέον το 8,5% τον Σεπτέμβριο του 2010, από 6,7% τον Δεκέμβριο του 2009. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ, η σημαντική επιδείνωση- λόγω του αντίξοου μακροοικονομικού περιβάλλοντος― της χρηματοοικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αναπόφευκτα επηρέασε δυσμενώς την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου των
τραπεζών.
Το ποσοστό κάλυψης, όπως επισημαίνει η ΤτΕ, ωστόσο χρειάζεται να αυξηθεί περαιτέρω, αν ληφθεί υπόψη η σημαντική άνοδος (δηλαδή η επιδείνωση) του λόγου των "καθαρών" καθυστερήσεων (δηλαδή της διαφοράς μεταξύ των δανείων σε καθυστέρηση και των συσσωρεμένων προβλέψεων για τον πιστωτικό κίνδυνο) προς το σύνολο των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων, καθώς και το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος και της χρηματοοικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Για τους ανωτέρω λόγους επιβάλλεται οι τράπεζες να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση του αποθέματος των προβλέψεών αυτών. Ανάγκη εξεύρεσης από τις τράπεζες εναλλακτικών πηγών άντλησης κεφαλαίων. Ιδιαίτερες πιέσεις δέχθηκε η ρευστότητα, καθώς κατά την υπό εξέταση περίοδο οι ελληνικές τράπεζες ήταν αποκλεισμένες από τις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων. Η εξέλιξη αυτή ήταν συνέπεια των συνεχών υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος, που αναπόφευκτα συμπαρέσυραν και τις αξιολογήσεις των τραπεζών.
Την ίδια περίοδο, επιπρόσθετες πιέσεις στη ρευστότητα άσκησε η σταδιακή εκροή καταθέσεων, η οποία μάλιστα συνεχίστηκε μέχρι και τα τέλη του 2010.
Ως αντιστάθμισμα στις ανωτέρω πιέσεις λειτούργησαν τα μέτρα ενίσχυσης για τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και η παροχή ρευστότητας από το Ευρωσύστημα.
Όπως όμως επισημαίνει η ΤτΕ, πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι και οι δύο αυτές πηγές κεφαλαίων αποτελούν προσωρινή μόνο λύση των προβλημάτων ρευστότητας των τραπεζών. Για το λόγο αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαία η εξεύρεση από τις τράπεζες εναλλακτικών πηγών άντλησης κεφαλαίων. Μικρές θετικές ενδείξεις στην κατεύθυνση αυτή παρείχε η άντληση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές από δύο τράπεζες μετά το Σεπτέμβριο του 2010, ενώ υπάρχει πρόθεση και άλλων τραπεζών να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις τους πρώτους μήνες του 2011.
Ικανοποιητική παραμένει η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών και των ομίλων τους, η οποία εμφάνισε μάλιστα μικρή άνοδο.
Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! Το μέλλον άδηλον εστί! Και ας μην ξεχνάμε...μετά τον Σόλωνα ήρθε ο τύραννος Πεισίστρατος! Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Κολοκοτρώνη 7
Πεύκη 152 21 Αθήνα
Τηλ. 6936369717
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
άσχετο: ποιος είναι στη φωτογραφία;
κάποιον μου θυμίζει...
Δημοσίευση σχολίου