2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Υγεία, φάρμακο; Κάτι ν’ αλλάξει!
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ παίζεις με την υγεία και τιμάμε τους γιατρούς. Έστω και με τη ρήση του Μολιέρου πως «οι επιτυχίες τους λάμπουν στο φως του ήλιου, ενώ οι αποτυχίες τους είναι βαθιά χωμένες στο χώμα». Κι αν τα σπας στα μπουζούκια και πληρώνεις, αν αφήνεις πουρμπουάρ στο τραπέζι, είναι επιλογές σου που σχετίζονται με την ελαστικότητα του πορτοφολιού σου. Με την υγεία το πράμα αλλάζει…
ΚΑΤΙ τρέχει με του ΙΚΑ τους γιατρούς και (τους) τρομάξαμε. Οργανωμένους και αποφασισμένους, καταληψίες(!) υπουργείων και «αγνώριστους». Μπροστά οι συνδικαλιστές, ξοπίσω τους ο «στρατός» και οι φαρμακοποιοί στα μετόπισθεν. Και παραπέρα τι; Ο λαός στο πλευρό τους; Λες να’ χουν οι γιατροί τον κόσμο με το μέρος τους και δεν το νιώσαμε;
ΤΕΤΟΙΟ πάθος για «αγώνα», τόση πρεμούρα για τον ασθενή μη κακοπάθει, τώρα με την άμυνα της Πολιτείας να αντισταθεί στην απεργία τους… Και νόμους ανακάλυψαν και κινδυνολόγησαν και την τάξη επικαλέσθηκαν. Με τους συνδικαλιστές αιχμή του δόρατος κι έχοντας ξεχάσει νόμους και κανονισμούς που θα’ πρεπε να σέβονται και να εφαρμόζουν. Δεν το’ κανες εσύ, γιατρέ, το’ κανε ο διπλανός σου ο φακελάκιας, το’ ξερες, τον ξέρεις και καμώθηκες πως δεν το(ν) είδες. Ούτε την εμπορική συμφωνία με τον «πελάτη», ούτε τα χιλιάρικα που του μέτρησαν οι τρομοκρατημένοι συγγενείς.
«ΔΕΝ είδε», λοιπόν, «δεν άκουσε, δεν ξέρει» και η φάμπρικα δούλεψε. Με τον επίορκο (δεν ξέρουμε το ποσοστό τους-δεν κάνουμε στατιστική-ούτε ΕΝΑΣ έπρεπε να χρηματίζεται) ανενόχλητο και το σωματείο τους κάθε βαθμίδας… μάνα στοργική. Με τις ΕΔΕ να κλείνουν βελούδινα και την όρεξη για λάδωμα να ανοίγει. Και, βέβαια, έχουμε και τα εξωτερικά «μαγαζιά». Πουλάνε υγεία και η «παραγωγή είναι… βιομηχανική. Ούτε σου… μιλάνε εκεί μέσα, για να μη χάνουν χρόνο. Με το λογιστήριο να μεριμνά και για τον… μεσίτη που έστειλε τον «πελάτη». Δεν λέμε κάτι καινούριο - φίλος ο γιατρός, πιο φίλος ο έντιμος γιατρός, «φιλτάτη δε η αλήθεια».
ΝΑ πάμε και στο πεντάευρο. Δεν το’ χει ο άπορος και πρέπει να εξαιρεθεί. Το’ χει ο μέσος έλληνας που τσακώνεται να πληρώσει το… ουζάκι και οφείλει να στηρίξει το νοσοκομείο του, με την προϋπόθεση της χριστής διοίκησής του. Ωστόσο, τα 5 ευρώ είναι και... φρένο. Για την κατάχρηση φαρμάκου κι ας μη σηκώνει αδιάφορα τους ώμους του ο… υπερκαταναλωτής. Ας ομολογήσει και το δίδυμο γιατρός - φαρμακοποιός την όποια συμμετοχή του στη ρεμούλα.

5 σχόλια:

Nefelovatis είπε...

Ρίξε μια ματιά παραπάνω, στην ανάρτησή μου, και κάτι θα καταλάβεις απ' το γιατί πολεμάνε οι γιατροί.

Πάντως η φρασεολογία σου φίλε μου, θυμίζει λίγο του Λοβέρδου τους υπερασπιστές, χωρίς να θέλω να σε θίξω. Καλό είναι να αναζητάμε όμως ενημέρωση απ’ όλους τους φορείς και όχι μόνο από τα υπουργεία προπαγάνδας, και τους τηλεβρικόλακες..

Κι αν θέλεις να μάθεις με ποιες συνθήκες εργάζονται οι γιατροί του ΕΣΥ, μπορείς να πας μια βόλτα σε κανένα εφημερεύον νοσοκομείο και θα δεις..

Μόνο όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλεια και πάνε στου Βγενόπουλου ή του Αποστολόπουλου, τα «ξενοδοχεία», σαν τους βουλευτάδες και τους δικούς τους, κάνουν πως δεν ξέρουν τις συνθήκες του ΕΣΥ και περικοπές ζητάνε.. Και τους λειτουργούς του απαξιώνουν..

Ενωμένοι Μπορούμε,

Αλλά με ποιους θα συνταχθούμε είναι το θέμα..

Με την Κυβέρνηση του Μνημονίου και της Προδοσίας που μας ξεπουλά,

‘Η με όσους για το Δίκιο αγωνίζονται..;

Καλή σου μέρα..

Ανώνυμος είπε...

Σε διάβασα. Διάβασε, φίλε μου, και το βιβλίο μου "Ατενίοζοντας την Ανατολή" (η ζωή και το έργο του Παν. Σπύρου-εκδόσεις Λιβάνη, Νέα σύνορα).Ίσως αλλάξεις γνώμη.
Με τιμή (αν και ανώνυμος εσύ), εγώ
Θαν. Νικολαΐδης

Nefelovatis είπε...

Καλησπέρα φίλε μου, Θα ψάξω να βρω το βιβλίο σου, αν και κάποιες απαντήσεις τις γνωρίζω από πολύ κοντά.. Όπως και ότι το σύστημα έχει πολλές ασχήμιες και διαπλοκές. Ότι υπάρχουν κυκλώματα τα οποία καπηλεύονται τα φάρμακα, μα και ελέγχουν τους γιατρούς μέσω διευθυντάδων, των φαρμακευτικών και των «εκπαιδευτικών σεμιναρίων». Είναι πολλά τα στραβά, ναι.

Μα το θέμα είναι να κοιτάμε και τα καλά. Τα οποία έγκειται στο ότι εκείνοι που την Υγεία υπηρετούν, Ζωές καθημερινά σώζουν. Με συνθήκες στις οποίες οι υπουργοί κι ο ΓΑΠ, ούτε να διανοηθούν δεν μπορούν.

Και αυτό που έχω δει, είναι ότι οι νεότεροι γιατροί, που έχουν το σύστημα και τη διαπλοκή σιχαθεί, να την αλλάξουν παλεύουν.

Εκείνοι είναι που τη βοήθεια και τη στήριξη μας χρειάζονται, ενάντια στα χρωματισμένα κομματόσκυλα και τους υποτακτικούς των εργολάβων και των τοκογλύφων!


Με εκτίμηση Νεφελοβάτης (αυτό είναι το όνομα μου εδώ, το οποίο και στον «κόσμο» τους με χαρακτηρίζει).

Καλό απόγευμα.

Aνεμος είπε...

Θανάση η ψευδωνυμία δεν απαγορεύει σε κανένα να γράφει
Εγώ είμαι κατά της ισοπέδωσης ,και τάσσομε υπέρ του αγώνα των γιατρών
Όσοι είναι επίορκοι να πιαστούνε μάλλον είναι οι μεγαλογιατροί που δεν αγγίζονται
Για τους υπόλοιπους δεν μπορούμε να τους διαβάλλουμε
Όντως μια βόλτα από κάποια εξωτερικά ιατρεία θα δείξει ένα γιατρό με εκατοντάδες ασθενείς να παλεύει μόνος
Μια καθαρίστρια δεν είμαι δυνατόν να αμείβεται περισσότερο από ένα ειδικευόμενο ιατρό
Και επιτέλους ας τους δώσει ένα ικανοποιητικό μισθό ο λοβερδος να μην χρηματίζονται
Όχι βεβαια ότι αυτό είναι δικαιολογία
Η συγχωρεμένη Αμαλία καλυβινου είχε πει
να σταματήσουν οι (περισσότεροι) γιατροί που είναι τα αλαζονικά βόδια να είναι κατεστημένο.
Αν είναι και δε μπορούν να εξαφανιστούν, ας είναι τουλάχιστον η εξαίρεση- όχι ο κανόνας ρε παιδια, ΟΧΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ.

marianaonice είπε...

Συμφωνώ ότι στα εφημερεύοντα εξωτερικα ιατρεία του ΕΣΥ συνάντησα ήρωες γιατρούς που παλεύουν άνισα να σώσουν ζωές και να απαλύνουν τον πόνο!
Έχω προσωπικά από γιατρούς τέτοιους έχω πολύ καλές εμπειρίες όσες φορές χρειάστηκε να καταφύγω εκεί, και είδα ότι αυτοί δεν φταίνε ούτε για τις ουρές ούτε για το χάλι και την ανοργανωσιά των νοσοκομείων μας που αν μέχρι σήμερα στέκονται και κάτι προσφέρουν στη δημόσια υγεία, αυτό οφείλεται στο φιλότιμο αυτών των γιατρών!
Ας μη τους ισοπεδώνουμε όλους δεν πρέπει!
Τα λαμόγια υπάρχουν αυτά να καταγγείλουμε!
Η μητέρα μου νοσηλεύτηκε πριν μερικούς μήνες στο 7ο θεραπευτήριο ΙΚΑ. Ο γιατρός του θαλάμου της ήταν ένας απίστευτος νεος άνθρωπος που έκανε τα καλύτερα για όλους τους ασθενείς του, με φιλότιμο, ευγένεια και συνέπεια!! Κι όταν, ομολογώ, άπλωσα το χέρι να του προσφέρω οικειοθελώς το ελάχιστο για να τον ευχαριστήσω για την άψογη συμπεριφορά του στην άρρωστη μητέρα μου, αρνήθηκε προσβεβλημένος και μου είπε "Κάνω μόνο τη δουλειά μου και πληρώνομαι γι' αυτό. Δεν χρειάζεται να μου δώσετε τίποτε και μη το επιχειρείτε, σας παρακαλώ!"
Ντράπηκα και του ζήτησα συγνώμη, και δεν πίστευα στ' αυτιά μου και στα μάτια μου!!!