2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Kαι η ευνοιοκρατία καλά κρατεί??

 ΕΡΤ: Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ζητούν 27 δημοσιογράφοι

 Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τη διαδικασία που ακολούθησε η Επιτροπή Επιλογής – Αξιολόγησης της ΕΡΤ από 27 δημοσιογράφους (ενώ έρχονται κι άλλοι…)
Ύποπτες και υπόγειες μεθοδεύσεις, αναξιοκρατία και επιλογές προσωπικού χαρακτήρα καταγγέλλουν 27 δημοσιογράφοι που κατέθεσαν αίτηση πρόσληψης στην ΕΡΤ με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου και τελικά έμειναν εκτός των τελικών επιλογών.
Αυτά αναφέρονται στο κείμενο υπομνήματος που κατατέθηκε χθες το πρωί στη γραμματεία της ΕΣΗΕΑ και των πειθαρχικών συμβουλίων.
Στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα αναγνωσθεί το περιεχόμενο του υπομνήματος και αναμένεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε όσα καταγγέλλονται εις βάρος της…… Επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης για τους 146 δημοσιογράφους.
Οι δημοσιογράφοι θέτουν σε γνώση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών γεγονότα που συνέβησαν στη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής, καθώς και τους ισχυρισμούς μελών της αρμόδιας επιτροπής.
Καταγγέλλουν παραβίαση της αρχής για την Ίση Μεταχείριση, την άνιση αξιολόγηση, την ασάφεια ως προς τα κριτήρια, τη διαδικασία και την εγκυρότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και εξαιτίας παραβιάσεων αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς που διαπιστώνονται.
Οι 27 δημιογράφοι, η πλειοψηφία των οποίων έχει πολυετή εμπειρία σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να παράσχει τη νομική και τη συνδικαλιστική αρωγή της. Εγείρουν ζήτημα ακύρωσης της διαδικασίας και αιτούνται από την Ένωση να διαμαρτυρηθεί προς τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τα κόμματα και τη διοίκηση της ΕΡΤ για το καθεστώς αδιαφάνειας, υπό το οποίο καταγγέλλεται πως έγιναν οι επιλογές.
Οι δημοσιογράφοι καλούν επίσης την ΕΣΗΕΑ να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το δημοκρατικό, αντικειμενικό και ενημερωτικό χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Το υπόμνημα υπογράφουν οι κ.κ.:
Αντώνης Αντωνόπουλος, Τιτίκα Ανουσάκη, Κατερίνα Βασιλείου, Θεοδώρα Βασιλοπούλου, Άσπα Γιαννουλάτου, Χρύσα Γκόγκα, Ελένη Ηλιοπούλου, Αλεξία Κοσινά, Γιώργος Κουβαράς, Σταυρούλα Κουλισοπούλου, Χάρης Λαζαρόπουλος, Γιώργος Λαουνάρος, Δήμητρα Λώλα, Μαρίνα Μπεκιάρη, Νάσια Μπουλούκου, Βασίλειος Ντίνος, Αθανασία Πάντου, Ηλίας Παπαδημητρίου, Βασιλική Πρεβεζιάνου, Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Αθανάσιος Σιαφάκας, Βασίλης Σκουλαράκος, Μιχάλης Σταθακόπουλος, Απόστολος Στάικος, Αγγελική Τζιρμάκη, Μαίρη Τζώρα και Μαριάνθη Χρισταρίδου.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

3 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

"Οι διαμαρτυρόμενοι δημοσιογράφοι καλούν επίσης την ΕΣΗΕΑ να διαφυλάξει, λέει, με κάθε τρόπο το δημοκρατικό, αντικειμενικό και ενημερωτικό χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης".

Και τίθεται το ερώτημα:

Υπάρχει "δημοκρατικός, αντικειμενικός και ενημερωτικός χαρακτήρας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση"; Ο οποίος "με καθε τροπο" πρέπει να διαφυλαχθεί!...

Η πραγματικότητα λέει: ΟΧΙ! Και ότι η κυρίαρχη φωνή, που ακούγεται είναι η φωνή του εκάστοτε αφέντη...

Κι όσο για την ευνοιοκρατία; Ο, τι γινόταν πάντα απ' το καθεστώς της δικομματικής φαυλοκρατίας...

Τα δικά μας τα παιδιά! Για να τα παίρνουν "χοντρά" και λένε αυτά, που εμείς θα τους υπαγορεύουμε.

Σε ΜΜΕ, που συντηρούνται με το χαράτσι σε βάρος του λαού. Για να ασκούν εχθρική και ανελέητη προπαγάνδα σε βάρος του....

Aνεμος είπε...

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι ο έλεγχος του διαδικτύου και η αναζήτηση νέων ρόλων για τα συνδικαλιστικά όργανα . Η αυξημένη επιρροή του διαδικτύου τους τρομάζει και σπεύδουν να αλλάξουν άρδην τους κανόνες του παιγνιδιού.
Σύμφωνα με άρθρο του κ. Θ.Μαυρίδη και πληροφορίες του «Capital» , ο κ. Χυτήρης προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο χρηματοδότησης των ΜΜΕ ανάλογο με εκείνο που είχε υιοθετηθεί για τη σωτηρία των τραπεζών.
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1121388

παπα-Ηλίας είπε...

Δικομματισμός-τράπεζες-ΜΜΕ:

Μεταξύ ληστάρχων υπάρχει αλληλεγγύη...