2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΑΟΣ!!!!


ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ
NOMIZA OTI ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ!!!  Το λέει και η ετυμολογία της λέξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: από το ΔΗΜΟΣ= το σύνολο των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα =ΛΑΟΣ & το ΚΡΑΤΟΣ =δύναμη, εξουσία, κυριαρχία. Συνεπώς, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  είναι η  ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!! Τώρα ή λάθος μου τα μάθανε στο σχολείο ή λάθος τα ερμηνεύουν οι πολιτικοί μας!!!!
Μέχρι πρότινος είχα  μια άλλη άποψη για το περιθώριο, όπως φαντάζομαι κι εσείς, με τους γνωστούς περιθωριακούς τύπους, που είτε από επιλογή είτε από αδυναμία βρίσκονται εκτός συστήματος!!!!!! Είχα ρε γαμώτο την εντύπωση ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ένα μέρος του συστήματος, έστω ένα γρανάζι,  απαραίτητο όμως,  στη μηχανή του συστήματος!!! Έστω η τελευταία τρύπα του ζουρνά βρε αδερφέ!!! Κι έχοντας αυτή την άποψη ήμουν έντονα προβληματισμένη, τολμώ να πω ότι ένιωθα έστω ίχνη ενοχής (ανάλογο με την τρύπα που κάλυπτα βέβαια) κι ίχνη ευθύνης για όλο αυτό το κακό, που βρήκε τη χώρα μας!!!!! Γιατί πίστευα ΑΦΕΛΩΣ  ότι όλο το σύστημα είναι  υπεύθυνο, απλά ο καταμερισμός της ευθύνης αλλάζει!!! Ήμουν έτοιμη να συμφωνήσω εν μέρει, ακόμη και με τον Πάγκαλο, όχι στο ότι τα φάγαμε μαζί, αυτό είναι  ΨΕΜΑ, αλλά στο ότι κι εμείς σαν πολίτες φέραμε έστω στον ελάχιστο βαθμό ένα μερίδιο ευθύνης!!!!! Αυτά, μέχρι που άκουσα την Ντόρα Μπακογιάννη σε μια εκπομπή να λέει ότι « ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΙ ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!!!»

Αυτό με ξένισε αρχικά :Ο ΛΑΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ??? Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ???. Εμείς κυρία Μπακογιάννη δεν θα τολμούσαμε να περιθωριοποιήσουμε έναν ολόκληρο λαό!!!!  Γιατί ξέρετε ότι απόρροια του περιθωρίου είναι και το στίγμα!!!!! Κι εμείς δεν θέλουμε να στιγματίσουμε έναν ολόκληρο λαό!!!Είχαμε  βλέπετε και τη λανθασμένη εντύπωση  ότι ήμασταν κάτι, μηδαμινό βέβαια, αλλά έστω κάτι, σε αυτό το γαμημένο κωλοσύστημα!!!  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας βγάλατε από αυτή τη δύσκολη θέση. Πολύ σωστά το είπατε ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, σωστά μας τοποθετήσατε απέναντι. Γιατί απέναντι είμαστε. Το σύστημα υπό την στενή του έννοια, γιατί δεν βλέπετε παραπέρα από τη μύτη σας, ναι αυτό είναι, το πολιτικό σύστημα και οι δημοσιογράφοι. ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!! Κι αφού ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!! Πολύ σωστά απαντάει ο λαός!!! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !!! Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!!!!Ευχαριστούμε γι αυτό το διαχωρισμό, ΑΡΑΤΕ λοιπόν από πάνω μας το στίγμα της διαφθοράς!!!ΑΡΑΤΕ το στίγμα της συν-ευθύνης!!!Τελικά η περιθωριοποίηση δεν είναι πάντα κακή!!!! Τώρα ο ΛΑΟΣ μπορεί να κοιμάται ήσυχος, χωρίς  τύψεις, που τεχνηέντως και οι δυο εξουσίες του εμφυσήσατε!!!!
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

9 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Άνεμε

Δεν είναι μόνο οι τύψεις, που δεν αφήνουν τους ανθρώπους να κοιμηθούνε. Είναι και η πείνα!

Και τα τόσα άλλα προβλήματα, που κάνουν τους ανθρώπους, που ζούνε κάτω απ' το όριο της φτώχειας, να μη βρίσκουν ύπνο και ησυχία...

Ενώ οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, που είναι συνειδητά ασυνείδητοι και χορτάτοι,
δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα ύπνου και ανησυχίας....

Και πάντα το οδυνηρό ερώτημα παραμένει:

Γιατί ο νηστικός λαός ψηφίζει τους ασυνείδητους και τους χορτάτους;

Ή μήπως τα εκλογικά αποτελέσματα είναι προκατασκευασμένα; Και ο λαός είναι απλά ο θλιβερός κομπάρσος...

Και αυτό είναι το "περιθώριο", που εννοεί η αξιότιμη κ. Μητσοτακ- κλπ...

marianaonice είπε...

Την ίδια απορία έχω κι εγώ πατέρα Ηλία...

Χαρά Αυγερινού είπε...

Έχετε δίκιο πατέρα Ηλία, η πείνα είναι πολύ ισχυρή....η πείνα είναι πολύ κακό σημάδι, όχι μόνο για να χάσεις τον ύπνο σου, αλλά και για άλλα δεινά!!!!

Οι τύψεις κι η αίσθηση της ευθύνης είναι δυο έννοιες άγνωστες στους πολιτικούς, κι είναι αυτές που μας διαφοροποιούν από αυτούς!!!!!

Όσο για το βασανιστικό ερώτημα "γιατί ο νηστικός λαός ψηφίζει τους ασυνείδητους και τους χορτάτους;" δυστυχώς, θα μείνει αναπάντητο!!!!

μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε:
Μήπως γιατί ΑΦΕΛΩΣ πιστεύει ότι θα χορτάσει την πείνα του πετώντας του κανένα ξεροκόμματο?? γιατί περί ξεροκόμματου προκειται και μάλιστα απτα αποφάγια τους!!!!!

Δυστυχώς,ο λαός είναι "ο θλιβερός κομπάρσος" που εξαναγκάζεται να υποδύεται ρόλους πολύ κατώτερους της μεγάλης αξίας του!!!!

καλό βράδυ πατέρα Ηλία, καληνύχτα Μαριάννα!!!!

marianaonice είπε...

Καληνύχτα Χαρά...
:))

Aνεμος είπε...

Στο βιβλίο της Χαράς επειδή είναι συγραφεας λέει παντού ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ
ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
ότι και στο σκοτάδι ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ Φως το ίδιο λέμε όλοι Χαρά σε ευχαριστούμε
ΥΓ
Η Χαρά Αυγερινου υπήρξε μια από τις πρώτες γυναίκες στην Ελλάδα που φυλακίστηκε για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η προσωπική της διαπόμπευση από τα τότε Μ.Μ.Ε. για παραδειγματισμό, με δικαστική μάλιστα απόφαση, θα μπορούσε να λυγίσει μια νεαρή κοπέλα, οδηγώντας την σε αδιέξοδους δρόμους που συνήθως δεν έχουν επιστροφή. Όχι όμως τη Χαρά. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη του ΟΚΑΝΑ και σήμερα, είναι το πρώτο άτομο (πρώην μέλος του), που στα πλαίσια του συγκεκριμένου οργανισμού παρέχει στήριξη σε νέους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη "μάστιγα του αιώνα".

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς,ο λαός είναι "ο θλιβερός κομπάρσος" που εξαναγκάζεται να υποδύεται ρόλους πολύ κατώτερους της μεγάλης αξίας του!!!!
MΠΡΑΒΟ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΗΞΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ

παπα-Ηλίας είπε...

Άνεμε

Μου έκαμε αλγεινή εντύπωση στο σχόλιό σου το:

"Η προσωπική της διαπόμπευση ( της κ. Χαράς Αυγερινού) από τα τότε Μ.Μ.Ε. για παραδειγματισμό, με δικαστική μάλιστα απόφαση".

Αλγεινή εντύπωση για την -υποτιθέμενη- Δικαιοσύνη, που πήρε μια τέτοια απόφαση.

Άραγε όλοι αυτοί, που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν υπό την επήρεια πόσων εγκληματικών εξαρτήσεων σκέφτονται και παίρνουν τις απάνθρωπες αποφάσεις τους!...

Μήπως η πιο καταστροφική για το σύνολο σήμερα της κοινωνίας εξάρτηση δεν είναι αυτή των ΜΜΕ;

Και πρωταρχικά της τηλεόρασης. Που μάλιστα την πληρώνουμε υποχρεωτικά...

παπα-Ηλίας είπε...

Χαρά, καλημέρα

Δεν πρόσεξα ότι το κείμενο ήταν δικό σου και απηύθυνα το σχόλιο στον Άνεμο.

Χαίρομαι για τη συγγραφική σου δραστηριότητα και τον πρωτότυπο τρόπο ανάπτυξης της σκέψης σου.

Το πνευματικό σφρίγος σας παρηγορεί εμάς, που βρισκόμαστε στη δύση μας...

Χαρά Αυγερινού είπε...

Καλησπέρα σας!!!
Ο καθένας πατέρα Ηλία κοιτάζει το ίδιο πράγμα, όμως το βλέπει από τη δική του οπτική, η οποία είναι συνάρτηση των βιωμάτων και της σκέψης του!!!!! Άλλο να κοιτάζεις απλά κι άλλο να βλέπεις…….

Όντας, τόσο στο περιθώριο με δική μου ευθύνη & πληρώνοντας ασφαλώς βαρύ τίμημα για την επιλογή μου, όσο κι εκτός περιθωρίου κι εντός συστήματος(υπό την ευρεία έννοια) πια, υπήρξε έντονος προβληματισμός με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα, αλλά και μια (ίσως κοινή) διαπίστωση!!!!

Τόσα χρόνια πάλευα απεγνωσμένα να βγω από το περιθώριο και τώρα ανακαλύπτω ότι πάλι στο περιθώριο είμαι!!!!! Το περιθώριο του περιθωρίου δηλαδή… Το περιθώριο τελικά βρίσκεται παντού!!! κι ο ΛΑΟΣ δεν είναι παρά το περιθώριο του συστήματος!!!

Όμως, όπως προείπα, στο περιθώριο βρίσκεσαι είτε από επιλογή, είτε από αδυναμία!!!!! κι ο ΛΑΟΣ δε νομίζω να επέλεξε το ρόλο του "θλιβερού κομπάρσου", κάποιες άλλες δυνάμεις(ΕΞΟΥΣΙΕΣ) του επέβαλλαν αυτό το ρόλο, καθιστώντας τον αδύναμο και χειραγωγούμενο!!!!!

Αν λοιπόν δεν ανακτήσει τη δύναμή του, την οποία ασφαλώς έχει, ποτέ δε θα καταφέρει να σπάσει τα τείχη του περιθωρίου!!!!! το περιθώριο θάναι η ισόβια φυλακή του!!!!
Εδώ έγκειται κι η ευθύνη της επιλογής του!!!! ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ!!!!! ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ!!! (αν χρειαστεί)