2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Πρωινάδικα και μεσημεριανούδες


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΘΑ μιλήσουμε επωνύμως και με ονόματα, διευθύνσεις και… τηλέφωνα. Γιατί, όσο τους ανεχόμαστε, αποθρασύνονται. Αν δεν τους προγκίξεις, θα παραμείνουν στο άλογο (και άλλοι/άλλες στο καλάμι). Ως… εκλεκτοί και μοναδικοί στο είδος. Στο πνεύμα της εποχής και στο κλίμα των στούντιο της ιδιωτικής μας τηλοψίας, που περνάει κακές… οικονομικές μέρες, αλλά επιμένει.
ΤΑ (πολλά) κανάλια μας ξυπνούν με γκρίνια πολιτική, άλλα με τον εφιάλτη της κρίσης και κάποια με… τσιφτετέλια. Η συνέχεια με κουτσομπολιό και καφετζούδες. Κι ύστερα; Στη ΝΕΤ η κυρία Σαράφογλου με την απαίσια φάλτσα - αντρική φωνή (ας κάνει και καμιά άσκηση ορθοφωνίας), στο ΣΚΑΙ η ωραιοπαθής… μπεμπέκα κα Τσαπανίδου (της ομάδας των τ. ακριβοπληρωμένων της ΝΕΤ). Οι δυο τους συναγωνίζονται σε ωραιοπάθεια κοιτώντας (στο μόνιτορ) αν τις κοιτούν, γελώντας χωρίς λόγο, αδιάφορες και απαθείς ακόμα και στην πιο τραγική είδηση, στημένες, «άνετες» και… αεράτες. Κάθονται στην καρέκλα, σηκώνονται, βολτάρουν, ξανασταματούν - προφίλ μπρός στο φακό, ξανακάθονται χωρίς λόγο, ψηλότερες στις τακουνάρες, λεπτές, αδύνατες, κομψές (να λέμε και τα καλά τους) και φλύαρες.
ΚΑΙ το δίδυμο Λιάγκα - Σκορδά πού το πάς; Θρασύς, αξύριστος κι αγέλαστος αυτός, με το μπλουτζίν το ξέθωρο σαν να’ ρθε απ’ το χωράφι-μέτρο του σεβασμού στους τηλεθεατές κι εκείνη με το λεξιλόγιο των μερικών λέξεων και την «ξερή» φωνή, να αγκομαχάει στις έννοιες… επαληθεύοντας τον μύθο της ξανθιάς.
Και, βέβαια, το εξαιρετικά εξοργιστικό στην περίπτωση του κ. Λιάγκα είναι πως στο παρελθόν η ΕΛ.ΑΣ του διέθεσε δυο (2) αστυνομικούς για τη φύλαξή του. Είδαμε το όνομά του στη σχετική λίστα και κοιταχτήκαμε. Σήμερα, δεν ξέρουμε αν και πόσοι τον φρουρούν με δικά μας (των φορολογουμένων) λεφτά και για τη δική του ασφάλεια. Τα γράφουμε με κάθε επιφύλαξη και την αλήθεια ας μας την πει ο ίδιος. Για να δούμε πόσο μας «στοιχίζει» (αν φυλάσσεται) και να ζητήσουμε εξηγήσεις απ’ τον Υπουργό, την Κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. Για τα κριτήρια των επιλογών και για να βυθομετρήσουμε τη νοημοσύνη τους. Αν τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με την αλήθεια, περιμένουμε τη διάψευσή του και να περιμένει την ανάκληση των γραφομένων μας.
ΕΤΣΙ κι αλλιώς, το κακό με το τηλεοπτικό σκουπιδαριό παράγινε, η μπόχα μας έπνιξε ξετρυπώνοντας απ’ τα αμπαλαρισμένα με χρωματιστό χαρτί, πασπαλισμένα με χρυσόσκονη, διαφημισμένα και αρωματισμένα. (Για τις μεριανούδες… διανθισμένες με μαντράχαλους, γυναικωτούς και περίεργους που ξεκαρδίζονται, θα ασχοληθούμε άλλη φορά).

2 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Θανάση

Λες: "να ζητήσουμε εξηγήσεις απ’ τον Υπουργό, την Κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ".

Μου θυμίζεις το διάλογο του κυνικού Μένιππου με το Χάροντα: Δηλαδή το:

"Παρά του μη έχοντος ουκ αν λάβοις".

Κι όσο για τους τηλε-βλακολογούντες και τηλε-αποβλακωτικούς αστέρες και λοιπούς εγκάθετους ΜΜΕδες η απάντηση και το σύνθημα πρέπει να είναι μία από όλο το λαό και ιδιαίτερα τους όποιους ενημερωμένους:

Ούτε ανάγνωση ούτε ακρόαση ούτε θέαση των πάσης φύσεως μηδενικών, που ναρκώνουν τις συνειδήσεις και υπηρετούν το μαφιόζικο κατεστημένο.

Και μάλιστα-όπως στην ΕΡΤ-με το εκβιαστικό χαράτσωμα του λαού απ' τις χρεοκοπημένες και ξεδιάντροπες κυβερνήσεις...

marianaonice είπε...

μεριανούδες… διανθισμένες με μαντράχαλους, γυναικωτούς και περίεργους που ξεκαρδίζονται,

χαχαχαχαα!!
Άψογη περιγραφή προσώπων και καταστάσεων...